Selamun Aleykum Bu Konu Için En Uygun Yer Burasi Oldugunu Dusundum Ve Burada Açtim Istavrit çaparisinde En Uygun Renk Nedir Birde çinekopta En Iyi Isi Turuncu Yapardegilmi
cinekopa turuncu organze cok iyi oluyor istarvite ise yer yer degişe biliyor ama koyu yesil cogu yerde gidiyor
Kostek Alip Kendim Baglayacamda Misina Oskarmi Alsam Yoksa Baskami Alayim Kararsiz Kaldim Renginide Yesil Acamda Ipli Olanlarindanmi Yoksa Simlimi Olsun Ondada Kararsizim 15 Mm Misina 100 Metre Alayim Birde Kostek 100lü Bundan Sonra Kendim Bagliyacam Böle Daha Verimli Oluyor
Karaköydede Bu Ara Istavrit Tavan Yapti Genede Kiracalari Salmiyorlar Aç Gözlüler Adam Rahat 4 Saatte 50 Tane Iri Istavrit Aliyo Ama Genede Ufak Kiracalari Salmiyo
İstavrit çaparisi: İstavrit çaparisinin tipi mevsime, balığın dipte, kanalda veya su seviyesine yakın bulunduğu zamanlarda, az veya çok olduğu hallerde; inceliği, kalınlığı , köstek boyları, iğne tipleri olarak değişiklikler gösterir. Kışın kullanılacak çapari; İstavrit derin sularda veya kanalda olup bol bulunduğu zamanlarda kullanılacak çaparinin beden kalınlığı 0.30-0.35mm misinadan, köstekler ise 0.35mm misinadan olmalıdır. Köstekler tercihan kısa yapılır. Köstek uzunluğu iğne boyu hariç 12cm kadardır. Kış çaparisinde iğne beyaz, kalaylı, düz 4-5 numaradır. Kösteklerin birbirinden açıklığı iğne boyu dahil olduğu halde bir köstek boyu kadardır. İğneye beyaz ve tekir tüy karışık olarak kullanılır köstek adedi 10-25 arası değişebilir. İstavrit su seviyesine yakın, bol ve/veya başka balıklarla karışık (Çinakop, kolyoz veya uskumru) bulunduğu zamanlarda da bu tip çapari kullanılabilir. İstavrit az olduğu zamanlarda daha ince takım kullanmak gerekir. Böyle zamanlarda beden 0.10-0.20mm, köstek de en fazla 0.25mm olmalıdır. Köstekler biraz daha uzun tutularak iğne boyu hariç 15-17 cm olur. İğne siyah sinek iğnesi veya beyaz 4-5 numara iğnedir. Köstekler 15-25 adet olarak donatılır. Tüyler beyaz renkte olursa çapari daha avcı olur. Yaz çaparisi ise, beden 0.25mm misinadan, köstekler de 0.20-0.25mm misinadan yapılır. Köstek uzunluğu iğne boyu hariç 12-13cm dir. İğne 6 numara siyah sinek veya beyaz kalaylı veya krom iğnedir.