Istavrit Ve Kiraça Avi

Konu, 'Tebliğler' kısmında HAMSYLOS tarafından paylaşıldı.

1. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    SELAM ARKADAŞLAR;
    Dikkat ediyorum bazı arkadaşlar paylaşımlarında ballandıra ballandıra, kilo kilo kıraça tuttuklarını yazmışlar. Affınıza sığınarak şöyle bir soru sormak istiyorum.
    İstavrit avında yasal limit 13 cm ve yukarısı değil midir? Bildiğim kadarıyla kıraça 13 cm altında.
    Eğer ben yanlış biliyorsam arkadaşlardan özür dilerim. Yok eğer ben doğru biliyorsam bilen arkadaşlarımız neden bir uyarıda bulunmuyor?
    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın paylaşımlarını acilen bekliyorum!
    PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
    SAĞLICAKLA, EYVALLAH...

2. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Selamlar Namık abi;
    Kıraça avı hemen bir üstteki konuda geçiyor( Allahım bu kıyılara... diye başlayan). Hatta ilerleyen mesajlarda konu hakkında bilgisi olmayan bir arkadaşımızda kanaatimce yanlış yönleniyor. Yada ben öyle düşünüyorum. Panik halinde değilim de, kıraça avını bu şekilde anlatmaları ve tebrik almaları garibime gitti. Bu arada sanırım yasal limit benim bildiğim gibi 13 cm. Cevabını merakla bekliyorum.
    SAĞLICAKLA, EYVALLAH...

3. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Canım abim;
    Sanırım anlaşamadık, yada ben seni anlayamadım; kusuruma bakma.
    Benim demek istediğim kıraça avlamak limit altı avlanmak olmuyor mu? Neden sadece ağcılara kızıyoruzda, kendi avlarımıza bakmıyoruz. Olay budur abi:).
    Ayrıca 13 cm kuralı doğru mudur? Bunu öğrenmek istemiştim!...
    SAĞLICAKLA, EYVALLAH

4. bekr

bekr

Favori Kamış:
    Serpme.Çırpma.Olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    Kefal. 7 kg
    Bugünlerde fazlasıyla Samsun cıvarında istavrit bolluğu var ve bunlar balıksız günlerimizde soframızın lezzeti oluyorlar amatörce tuttuklarımızla...
    Bu bolluktan istifade ediyoruz elhamdülillah. Fakat öyle küçük de değiller yani kıraça değiller.
    Bilmem ama bazen tenkitler yüzünde bu foruma serbestce yazı yazmaktan da çekiniyorlar arkadaşlar. Müsamahanın gerekli olduğuna inanarak tenkitleri aza indirmeye çalışalım ki günlük olarak çıktığımız avların raporları daha bir canlı olarak forumumuza gelsin. Sağlık ve mutlu ve de bereketli avlar dilerim.
    Sevgiyle kalın

5. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Bekir abicim ufacık kıraçanın raporu olmaz.Olursa limit dışı ava prim vermiş oluruz.Bir balığı avlayabilmemiz için en az bir kere yavrulamış olması gerekli.Kıraçalar sizce bir kere yavru bırakmışmıdır.Hayır.Çünkü kendi daha yavru.Kıraça yemlik olarak kullanılacaksa bir miktar kullanacağımız kadar tutabiliriz.Ancak konuyu açan arkadaşın bahsettiği gibi.Kilolarca tutarsak olmaz.Yabn tv spikerinin düştüğü hataya(kıraça İstanbul'lunun kuru fasülyesidir)mantığıyla gidersek balık kalmaz.Zaten zamansızilimitsiz avcılık ve cikcik avcıları istavritin azalmasına sebep olmuşken.Biz neden yapılanı onarmaya çalışırken iyice bozmaya çalışıyoruz.
    Bneden bu kadar devamı Namık abiden.:)

6. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    yanilmiyorsam,,,,gecenlerde national geography " de gordugum de 10 cm altindaki henuz erismis,,buyumus sayilmiyor ve yakalanmasi yasak

7. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    nasıl kıraça avı olmaz basbaya oluyor ve herkesde tebrik ediyor. Kerem inde dediği gibi yasal limit 13 cm dir. benim açtığım konuda bile kaç tane tebrik var.

8. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Bu işin uzmanı Namık'tır,kıraça deyince tüyleri diken diken oluyor.:D
    Ben 15-20 gündür istavrit avına gidiyorum ve şu anda yakalanan istavritlerin çoğu limit üstü ama benimde merak ettiğim bir konu var.
    İki gün evvel yakaladığım istavritlerin çoğu 15 cm.nin üstünde idi ama balık temizlenirken hepsinin havyarlı olduğunu gördüm.İstavritin havyarı mezgit gibi fazla dikkat çekmiyor.Ve bilindiği gibi bu mevsimde yakalanan istavritler havyar dökmel için kıyıya yanaşırlar.
    Peki havyar zamanı sazan balığının yakalanması yasak oluyorda istavrit niye yasaklanmıyor?
    Birde 12 cm.lik istavriti yakaladığın zaman millet feryat ediyorda karnında binlerce havyarı olan balığın yakalanmasına niye ses çıkarılmıyor.Özellikle bu işin uzmanı Namık (Kıraça uzmanı) kardeşime de soruyorum.

9. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Bana yinede pek mantıklı gelmiyor Namık bey!:D
    Bir tarafta bir balık bir tarafta 10.000 balık yumurtası,gerçi kaç yumurta olduğunuda bilmiyorum.
    Palamutun öyle olduğunu sanmıyorum çünkü önce çingene palamutu olarak yakalanıyor ve yavaş yavaş aslında hızlı bir şekilde büyüyor ama torik dersen haklısın.
    Ben bunu derken kıraça yakalamanın doğru olduğunu iddia etmiyorum,sazan yasakda istavrit niye yasak değil diyorum
    Ayrıca bu kadar resmi konuşmakda sana pek yakışmıyor Namık bey

10. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Tamam abiciğim anladım diyelim.
    Tabiki tatlısudaki yasağa karşı değilim ama ben balıkhanede uzun yıllar kaldığım için biliyorum,mesela son senelerde denizlerimizde görülen rus kefali dediğimiz balık havyar dökme zamanı o kadar yakalanıyorki koca balıkhanede havyarları kurutmak için asıyorlar ve adım atacak yer kalmıyor.Bence bir sene yakalanması yasak olsa karadenizin üstü kefalden simsiyah olur.

11. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Başlığı niye değiştirdinki,hoşuma gitmişti.Okuyanda beni genç sanırdı:D

12. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı: