İstavrit Yakalamak ( Birkaç Sorum Var)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Yunusemrekolay tarafından paylaşıldı.

1. Yunusemrekolay

Yunusemrekolay yunusemrekolay

Favori Kamış:
    lineaeffe spirit surf 420
    Favori Makine:
    Okuma avenger av 65
    En İyi Avı:
    Sazan 5kg civarı
    Ustalarım öncelikle merhaba bu balığı ben yakalıyorum ama gözüme az geliyo millet 5 li çekerken ben 2 li çekiyorum ama milletin çekemediği zamanda sürekli olarak bir yakalama durumu mevcutken çok balık alamıyorum bununla ilgili aklıma tek gelen balığı üretemiyorum bunu nasıl sağlıcam herşeyi denedim ama ne biliyim beceremedim

Yardımlarınızı bekliyorum Şimdiden teşekkürler..

Ek: Kullandığım takım beyaz ipli simli çapari beyaz iğne yada aynısının turuncu versiyonu 12 num iğneler köstek 10 beden 14 Mekan:Tuzla sahil

2. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    reklama girermi girmezmi bilmem ama vurgun çapariden sipariş ver
    9-10 numara iğne genelde yeşil kombinasyonu kullan gör bak 10 luyu dldurmadan cekmezsin

3. Yunusemrekolay

Yunusemrekolay yunusemrekolay

Favori Kamış:
    lineaeffe spirit surf 420
    Favori Makine:
    Okuma avenger av 65
    En İyi Avı:
    Sazan 5kg civarı
    teşekkürler ama *** tahminimce benim çaparime vuran balık olduğuna göre çoğaltma kızmında hata olduğudur vve bunu nasıl sağlıyacağımı bilmiyorum

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    bence kullandığınız çapari gayet güzel (anlatımınıza göre).. aksiyonda sıkıntı olabilir.. tuzla sahilden avlanıyorsanız mesela akşamları balık iyice kıyılar neredeyse burnumuzun dibine gelir.. akşamları fazla uzak atış yapmadan yakın atışlarla ve kamışı da havaya dikerek çok hafif ve kısa hareketlerle yukarı çekerek ve bırakarak bunu yaparken de hafifçe sararak aksiyon vermeyi deneyin.. akıntısız suda yakındaki balığı iğne iğneye almak için yine ince takım kullanmalı ve kamış hareketleri de çok hafif olmalı, yani boğazdaki gibi sert ve derin aksiyon vermemek lazım kamışa.. bir de böyle deneyin.

5. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    çaparinin kalitesidir balığı cezbeden öncelikle kullandığınız iğne boyu küçük ve ben kendi deneyimlerime göre konusuyorum çaparinin iğnenin renk kombinasyonunun çok büyük faktörü var

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Çaparinin iyi olması kadar kısmette olması gerekiyor bu işlerde.. yazdığınıza göre takımlarınız güzel ince takımlar. ama belki balığın çapariyi doldurması için oltaya gerekli aksiyonu vermiyor veya çapariyi çok sert ve hızlı çektiğiniz için takılan istavritlerin dökülmesine neden olabilirsiniz. Cünkü istavritlerin ağzı narin bazen yavaş çekerken bile dökülüyor. şahsi tavsiyem bir balık oltaya takılıp vurduğunda hemen sarmayın ve olta iyice ağırlaşana kadar sakince yavaş aksiyonlar verin çapariye sonrada yavaşça sararsınız makinayı.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ersin beye katiliyorum. Baligi arttirmak için ugrasmak yerine dökmemeye özen gösterir. Açiktaki balikda çok olur bu durum. 3-4 aksiyondan sonra acele etmeden toplamak gerekir. Yolda takimi doldurayim diyenler genelde 1-2-3 çeker. Halbuki o balik 4üncü aksiyon sonunda belki full belki 5-6dir. Balik çok kiyilamissa mesela 20-30metre gibi, siz 40metreye atin orta suda klapeyi kapayip boslugu sarin. Akabinde ufak tasmalar ile dibi bulmaya yakin toplamaya baslayin