istavrit

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında frontosa tarafından paylaşıldı.

1. frontosa

frontosa tugay

Dün 6 metrelik teknemizle ambarlı limanından açıldık kıyıdan nerdeyse 2 mil uzaklaştık bir gemi şamandırasına bağladık tekneyi 2 kg kraçe tuttuk hava kötüydü yoksa 5 kilo rahat tutardık.Balık çok inceydi ama kurabiye gibi lezzetliydi.5 beygirlik yamaha motor var o bize yetiyor istediğimiz yere götürüyoruz tekneyi.İyi avlar...

Son düzenleme: 15 Haziran 2008
  2. alikemalmetin

alikemalmetin ali kemal metin

Favori Kamış:
    2.40 kamış. markasını bilmiyom.birde mitchell makine..
    En İyi Avı:
    47 cm alabalık
    resimler yokmidur daaaa.... güzel av olmuş diyelim....

3. frontosa

frontosa tugay

Abi resim eklemek hiç aklıma gelmedi inşallah bidahakine.

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kurabiye gibi dimi yani kıtır kıtır eh tabiki eti olmayan balık öyle kurabiye gibi olur:mad: ama istavrit tutmuş olsaydınız lokum gibi olurdu etli etli;)

5. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    abı yazık ufacık seylerı balık dıye almıssınız:( yenırmı onlar daha duyarlı olalım tekneyle kraca ya mı cıkılır:confused: ahhh ahhh

6. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Namık,aslında kraça dendimi genelde 13 cm in yani limitin altında oluyor. ben yemlik olarak 5-10 tane tutulmasına karşı değilim,o kadarını bende tutuyorum. ama yemek için kraça tutmak bana pek uygun gelmiyor, hele tekneyle çıkıp kraça tutmak :mad:

7. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Namık abi sanırım 20 cm olanı kıraçaydı:)
    Yoksa ben mi yanlış biliyorum?:)
    Beni bi aydınlatır mısın?:)

8. RainboW

RainboW Sertan

Arkadaşımız profildeki bilgilerinden görüldüğü üzere henüz 16 yaşında ve bu foruma üye olalı 3 gün olmuş. Belki boy limitlerini bilmiyordur veya istavrit yerine kıraça yazmıştır ( her boydaki istavrite kıraça diyen tanıdıklarım var). Eğer gerçekten bilmeden ve 13 cm altında (bu da tartışılır:)) istavrit tuttuysa güzel bir dille yasal limitleri hatırlatmak lazım.

Tugay kardeşim; tebliğe göre istavrit için boy limiti 13 cm dir. Bu boyut altındaki istavritleri tutmak tebliğe aykırıdır. Kıraça dediğimiz de yaklaşık 10 cm altı istavritlerdir. Eğer senin kraçe dediğin bu yaklaşık 10 cm ve altı istavritler ise bir dahaki sefere daha dikkatli olmanı öneririm.

9. frontosa

frontosa tugay

Bu ne yaa herkes kendi kendine hırs yapmış:S.10 cm den çok daha büyüktü.Eğer sizde benim gibi 38 cm lik istavritleri tutsaydınız diğerlerine kraçe derdiniz:D.

10. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Hemde ne Umut abi :)

11. frontosa

frontosa tugay

Şimdi aklıma bi anım geldi babamın boğazda tanıdığı birçok kaptan ve balıkçı var.Bir keresinde siyah bir poşet içerisinde balık geldi bize onlardan.Poşeti bi açtık boğazda çaça diye tabir edilen henüz serçe parmağınıza gelmemiş istavrit yavruları trol çekmişler:mad:.Bir anı daha gökçeada dan karides avlanma zamanı tam bilmiyorum ama yazın değildi galiba ama bütün büyük tekneler gidip trol çekip yuvayı bozuyor kilolarca anaç karides tutuyordu.

12. simendifer

simendifer Sennur

Tugay, o balıklar çaça ise çaçadır. İstavrit ve çaça farklı balıklardır. Çaçanın diğer adı da papalinadır ve hamsi gibi, pek büyümezler.

Konuyu açan kardeşimize gelince, sevgili kardeşim, öncelikle kıraça 13 cm altındakilere diyoruz. (Bana göre daha büyüklerine denmeli ama neyse, yasa böyle diyor.) Madem sen iri balıklar tutuyorsun, o zaman senden ricam, bir daha konu açarken başlığı kraça olarak atmamandır. O zaman yanlış anlaşılırsın çünkü. Keyifli paylaşımlar dilerim. ;);)

13. frontosa

frontosa tugay

Çaça nın farklı balık olduğunu biliyorum ama boğazda balıkçılar minik istavritlere çaça der.Siz bunu bilmiyorsunuz.

14. simendifer

simendifer Sennur

Doğrudur, olabilir tabi. Zaten pek çok balığı da birbirine karıştırıyorlar ya neyse. Ama balıkçılar genelde istavritin değil sardalyanın küçüğüne çaça derler. Yine de kıraçaya diyor olabilirler elbette, bilmiyor olabilirim. ;)

15. ismail.hk

ismail.hk ismail hakkı kütük

Tüm Balik Dostlarina Merhaba.karadenizde Eskiden Tanesi Bir Kilo Gelen Istavritler Varmiş. Bizde şimdi 13 Santim Boydan Bahsediyoruz. Istavrit Evrim Mi Değiştirdi Yoksa Biz Mi Vahşi Olduk.

16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bu konu bu sitenin en çok konuşulan konusu ve daha ilk mesajınızı da bu konuya yazmanızdan anlaşıldığı üzere daha çoookkk konuşulur gibi. Eski konuları, arama motorundan istavrit, ya da kıraça yazarak bulabilirsiniz. İstediğiniz açıklamaları, etik olarak da, bilimsel olarak da, sosyo-kültürel açıdan da fazlaca bulacaksınız ;) Kolay gelsin.