Arkadaşlar uzun zamandır balığa çıkmıyordum. Dün çubukluda bir kiloya yakın ıstavrit aldım ama,hiç içime sinmedi nedenmi..balıkların hepsi havyarlı..bilginize sunulur....
Mağlum mayıs ayı abi, insanın balık tutma sevdası ve vicdanı arasında kaldığı ay. Hiç unutmam mayıs ayında ilk kez balık tutacağız neyse eve geldik annem balıkları ayıklarken aaa bunlar hamile diyip bana kızmaz mı Lezzet de yok, merhamet de yok bu ayda malesef.
Keşke temizleme esnasında resim alsaydınız ve ekleseydiniz balığın boyutu açıldığında havyar ın şekli vs dikkat edilir ... Denize iade için kabaca bir belirleme yapılabilirdi..bugün bende birazdan gidecegim kafama takıldı şimdi
Bandırma'dayım. Önceki gün bende beş tane tuttum. Oldukça iriydiler. Ancak hiçbirinin içinden havyar çıkmadı.
Selam Bandırma'dayım. Önceki gün mezgit avından sonra ben de bir deneyeyim dedim. Beş tane tuttum. Ancak içlerinden hiç havyar çıkmadı.
istavritin havyar dökme boyu 13 cm de başlıyor diye biliyorum limitte bu yüzden 1 cm olarak alınıyor 13 cm gelmiş istavrit havyarını dökmüş oluyor en azından bu boy limitine uyarsak dha hiç yumurta bırakmamış istavritleri almamış oluruz en azından daha doğmamış olan yavruları öldürmemiş oluruz