Merhaba abiler her pazartesi kocaeli körfez tütünçiflik sahilinin kıyısından oltamı atıyorum ama ne hikmetse hiç balık tutamıyorum lütfen yardımcı olun sabah hangi renk çapari kullanılır? gece hangi renk çapari kullanılır? nasıl olta uzağa atılnır? kaç gramlık taş kullanılır? evet abiler sorularım bu kadar cevaplarınızı bekliyorum...
Taş derken? Kurşundan bahsediyosunuz umarım. Kıyıdan uzağa en iyi atış surf makina ve kamışla mümkün olur. Çapari gündüz genelde yeşil simli kullanırım. Gece eğer zifiri karanlıksa çaparinin çalışacağını sanmam ama pembe veya kırmızı çaparinin gece iş yaptığını duydum denemedim hiç.
Evet kurşundan bahsediyorum. abi en son geçen pazartesi balığa gitmişdim yanımdaki abi 2 kova istavrit doldurmuşdu bende bi kaya balığı birde yavru istavrit tuttum bunun bi taktiği filan varmı abi ?
Mahmut,tütünçiftlik tarafları istavrit bakımından kısır biraz.Yaptığı günler olabilir.İstavrit bu aralar havyarlı yani yumurtlama döneminde.15 hazirana kadar istavrit tutma.15 hazirandan sonra gidebilirsen yarımca sahilden yeşil simli çapari ile denersin