İstavrit'e niyet,mırmır'a kısmet :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında benmeto tarafından paylaşıldı.

1. benmeto

benmeto mehmet

Perşembe gecesi evde arkadaşlarla otururken birden şeytan dürtükledi,hadi balığa,hadi balığa diye.
    Gece saat 1 gibi nereye gitsek diye düşünürken 3 arkadaş Bursa Kurşunlu'da kıyıdan istavrit avına karar kıldık.Koyulduk yola.
    Avlağa vardığımızda saat 2 civarıydı,hemen lüksümüzü yaktık,midyeleri hazır edip 2 şamandıralı birde şıp şıp oltayı suyla buluşturduk.Bekle bekle istavritler bana mısın demedi.Hatta hiç oralı bile olmadılar.Bizim İbrahim birden ben dip atıcam boz şu şamandıralı sistemi diye söylenmeye başladı.
    2 köstekli dip takımı İbrahim için hazır edildi,İbrahim teke çıkardı,oltayı suyla buluşturdu ama oltayı benim yanıma bıraktığı gibi geçti kenara oturdu :)
    Ben ve diğer arkadaş gözlerimiz hala istavritleri aramakta,tek tük gelmeye başlayan istavritlerin ne zaman artacağanı düşünmekteydik.Gözüm yine şamandıradayken yanımdaki oltanın misinasının gerildiğini farkettim,acaba yan taraftakilerin oltalarla mı karıştı diye elime alıp kontrol edeyim demeye kalmadı misina birden boşaldı,hemen peşinden ters yönde gerildi misina.Kaçtı kaçacak,kurtuldu kurtulacak,misina koptu kopacak diye endişelene endişelene balığı kıyıya kadar yaklaştırdığımızda mırmır'ın iriliği hepimizide neşelendirdi.kepçe yardımıyla mırmır'ı kıyıya aldık.Aldık almasına ama mırmır'ın güzelliğide bizim aklımızı başımızdan aldı :)
    ilk mırmırdan yaklaşık bir saat sonra hemen hemen aynı boyda,hatta biraz daha irice bir mırmır daha aldık.

Ha bu arada biz istavrit avına gitmiştik değil mi,3 kişi toplamda 11 istavrit tutabildik :)
    istavritlerin resimleri yok ama sabah 7 gibi eve vardığımızda mırmırların görünümü mrsparkle
    biri 35,diğeri 36 cm

2. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tebrikler.Çok güzel mırmırlar almışsınız.İstavritlerde öyledir diye tahmin ediyorum :)
    Daha irileri rastgelsin

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah hep rast gelsin

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Pabuç kadar mırmırlar mübarek. Tebrikler Trofe mırmır almışsınız.

5. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.10
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Tebrik ederim. Güzel, keyifli bir av yapmışsınız. Biraz yemleme ile daha bol istavrit avlayabilirdiniz.

6. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Piyango olmuş :)
    Bizde burada eşkinaya niyetleniyoruz, el kadar gelincik geliyor. İstavrite niyetleniyoruz kaya balığı geliyor.

7. tqyline

tqyline enes gürsoy

.....

Tebrikler güzel balıklar av raporları kısmına taşırsanız konuyu daha çok talep görür

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler, mırmırlar trofe denilebilecek büyüklükte olmuşlar.Boşuna balık kısmet işidir dememişler.:)

9. benmeto

benmeto mehmet

teşekkürler Murat,istavritlerin büyüklerini kandıramadık maalesef :)
    saolasın abi,balık işi sabır işi,rast gelsin sabretmeyi bilenlere :)
    teşekkürler,gerçekten trofeler mi bilmiyorum ama deniz avında çektiğim en büyük iki balık bu ikisiydi bu bir gerçek :)
    teşekkür ederim Ruşen,evet keyifli bir avdı.Bu arada mesajına cevap yazamıyorum,sistem şimdilik izin vermiyor özel mesaj yazmama,daha çok amatörmüşüm forumda ve balık avında :)
    mail adresi gönderebilirsen mesajını cevaplayabilirim.
    çapariyle bile kaya balığı çektiğim dahi oldu,cidden piyango hemde büyük ikramiye oldu bu sefer :)
    teşekkür ederim :)
    ''kısmet işi'' buna sonuna kadar katılıyorum,boru kurdu denilen mucize yemle tek yakalayabildiğim büyük balık karagöz olmasına rağmen midye ile mırmır bile yakaladığımız oldu :)
    teşekkür ederim enes bey :)
    neden kendini gizliyosun anlamadım,yoksa o akşam sen burgaz'a gidelim dedinde biz iboyla kurşlunlu iyidir dedik diye mi :)
    birlikte gittik o gece,tekeler senin kepçeyle çıkarıldı,ibo balıkların geçeği yere attı oltayı bende yakalnmış balığı kıyıya aldım,birlikte tuttuk sonuçta :)