Arkadaşlar marmarada boğaz haricinde tekneyle açılıp istavrite rastlayan varmı? Kumburgazda malesef 20-25 gundur bır tane yok. heryer mezgit dolu başka bişi yok
kusura bakmayında arkadaşlar, sıra bizde. istavrit samsunda geziniyor bu aralar. demek orda tezgahlarda 15 tl kilosu. kilosu 7,5 tan kargoyla yollarım isteyene
aynı durum geçen sene izmit körfezinde yaşandı birtane istavrit alamadık ama bu sene güzel istavrit yapıyo daha iki gün önce 1.5 kilo aldım kısa bi zamanda buraya gelin burda çok.........
Kraça irisi şeklinde, 1 kiloyu geçkin istavrit ve bir o kadarda mezgit aldım havanın sıcaklaşmaya başladığı öğle saatlerinde evimin yolunu tuttum...
Istavrit Bakanliği Nüfüs ve balık pöpulasyonu bakımından ülkemizde en değerli balık yoğunluk üzre marmara bölgesinde istavrittir. Bu balığımız son derece haşin bir şekilde avlanılmasına karşın halen rabbimin bir nimeti çoluk çocugumuzun sofrasını süslemekte. diğer balıklar lüfer,palamut,çupra,kalkan vs bunları kaç kişi yemekte ? istavriti yaşatmak lazımkı zahmetsiz avlanan bu nimet, halkın çok önemli bir ekonomık getirisidir. o zaman ne yapmak lazım, dur 2 kova tuttum, 1 kova daha tutayım demeyelım lutfen, kıraçaları salalım lütfen, doyacagımız kadarını, ihtiyacımız kadarını alalaım gıdelım lütfen.
Emice karşıyı bilmiyorum ama seka parktan yarımca dahil birçok yerde var biraz ufak olsada, yani kraça, ereğlide ne çıkıyor? büyük kare beton iskele izmarit, zargana, istvt. yapmaya başlamadımı daha? sevgiyle kal,
Geçen Pazar Galata köprüsünden geçtim, ki oradaki istavritler genelde iri çıkar ama sabahtan gelenlerin kovasında bir sürü kıraça ve avuç kadar kefaller vardı. Başka da bir şey görmedim.
Bilmem hoşunuza gidermi ama,arkadaşımız kilicbey'in"iki oltaya bir balık" konusuna bakarmısınız.Sıra Samsun'da herhalde.Sevgi ile bolbalıklı günlerde kalın.
İstanbuldakiler bu aralar İSTAVRİTİ unutun diyorum sonbahara kadar çıkmaz bence ''Mezgit'' e atın. Temmuz a girince de ''İzmarıte'' deneyin diyorum.
arkadaslar ben gecen hafta yenıcıftlık acıklarından oldukca iyi aldım ıstavrıt avucumdan tasanıda vardı serce parmagım kadar olanıda
İstavrit arkadaşlar nihayet istavrit geldi bandırma da liman içi livatya dutliman tatlısu heryerde var çok şükür sevgiler Bandımalı BÜLENT BALKIŞ (Balıkçı pehlivan)