İstavritler bi karış

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında grdl tarafından paylaşıldı.

1. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme kamış, okuma v system makine bide GS9
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Öncelikle herkese selamın aleyküm diyorum.Adım: Gürdal Soyadım:Şengün. Koşuyolu'nda oturuyorum.Tuzla'da bir teknem var.aynı zamanda kıyı avcılığı da yapıyorum.Çok uzun zamandır bu siteyi ve forumları takip ediyorum.Bugüne kadar ya kayda değer bir av yapamadığım ya da vakit bulamadığımdan bir rapor yazamadım.Artık yaptığım avları siz değerli üyelerle paylaşma isteği hat safhaya ulaştı ve ilk raporumu yazmaya çalışıyorum.Umarım resim de ekleyebilirim.
    Yaklaşık üç aydır gerek havaların bozuk olması,gerek işlerimin olması sebebiyle balığa çıkamıyordum.Artık içimdeki kurtlar kocaman olmuşlardı.Cumartesi akşamı hava raporuna baktım Pazar günü rüzgarı 2-4 veriyor.Hemen sevgili ağabeyim Eşref'i aradım.
    Abi kurtlar ne durumda?
    Azdılar olum.
    Benimkiler kudurdu.Napıcaz?
    Valla ya vuracaz ya da balığa gidecez.
    Nereye gitcez?
    Bilmem.
    Gel denize çıkalım.Hem tekneye bakarız,hem de kısmatimizi ararız.
    Tamam sabah 07:00 da al beni.
    OK sabah görüşürüz.
    Sabah kalktık,buluştık .Doğru Tuzla. Mazotu aldık.Nevaleyi aldık.Çorbayı içtik;EEEE yem........?Hemen telefona sarıl.
    Alooo Haydar abi denizde misin?
    Evet oğlum hayrola.
    Tohum var mı?
    Var.Ama hemen gel.Kanala gidecez.
    Bu arada Haydar abi karides avcısı.
    Hemen tekneye gidilir. Tonoz çözülür.Önce yemler alınır.Avlağa geçilir.Çapa atılır.Oltalar yemlenir.Derinlik 34 kulaç....Bekle bekle tık yok.Hemen Çapa çekilir. İkinci kerterize geçilir.Orda da paso hani. Hepsi suya iade.Sıra üçüncü kerterizde.Birinci çapa 12 kulaca atılır.18 kulaca kerterize gelinir.OLtalar aşağıya.İlk balık sivri burun karagöz.Ama limit altı.Derhal suya iade.Hemen tekne ikinci capa ile tonozlanır.Oltalar yine suya.İtavritler gelmeye başladı.Her biri bir karış.Mübarekler ne güzel geliyor.Arada oltamızı sivri burunlar ziyaret ediyor.İtina ile oltadan çıkarıyor ve suya iade ediyoruz.Fakat 6 tanesini alıkoymak zorunda kaldık.İğneyi çok yutanları kurtaramadık.Buarada alıkoyduklarımız 24cm. lik balıklar.Seninki büyük benimki büyük derken akşamı ettik.Baktıkki enküçüğü 18cm. en büyüğü 26cm. olan 4,5 kg. istavrit,6 sivri burun 8 menekşe ile avı bitirmişiz.
    Biraz fazla gevezelik ettim galiba.Kızmayın uzun zamanın birikimine verin.Hepiniz allaha emenet olun.Bakalım resim ekleyebilecekmiyim?
    Hepinize rastgele.Saygılarımlai.Gürdal.

2. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

aleykümselam Gürdal bey, maşallah diyelim, bereketli avlarınız daim olsun,
    resimleri koyun da gözümüz gönlümüz açılsın.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, sanırım güzel av olmuş. :) Resimleri de görmek isterdim doğrusu. :)
    Alıkoymak zorunda kaldığınız sivri burunlar sanırım limit dahilinde balıklar. :)
    Menekşe nedir bilmiyorum? Umarım resimleri de yükleyebilirsiniz. :)
    Keyifli ve zevkli bir rapor olmuş. Devamını dilerim, rastgelsin. :)

4. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
  5. 4443

4443

Bereketli olsun Gürdal abi , resimleri bekliyoruz sevgiler..

6. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Güzel av olmuş:)Abi avı Tuzla da mı yaptınız? ben onu anlamadım :) çünkü bir yerde kanal yazıyor kafam karıştı

7. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Tebrikler, kısmetiniz her daim böyle olsun... :)

Balıkları tuzla açığındamı aldınız acaba...!
    Kullanılan iğne misine yem falan hakkındada bizi biraz bilgilendirseydiniz keşke... :)

8. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    caba...! ne demek abi? ... olaylarını çok kullanıyorlar sebebini bilmiyorum da :)

9. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    A..caba demek oluyor..! bir eksik harf yazmışım..! onuda şimdi telâfi ettim...! Kusura bakma... :(

Bende senin bu '' olaylarını çok kullanıyorlar sebebini bilmiyorum da '' SÖZÜNLE NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLAYAMADIM NEDENSE...! :confused: idk

10. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Erhan Bey,
    Bana şiddetli şekilde mesaj yazıyorsunuz.Ben bir hata bulamadım kendimde.Evet balığın nereden tutulduğunu merak ettim sordum.Ne özel bir mera ne de başka türlü özel bir soru sordum.Hatam varsa affola.Fakat sizde büyüğüm olarak bu kadar hiddetli olmamalısınız.iyi günler dilerim

11. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Gürdal Bey,
    Bir koşuyolulu olarak öncelikle selamlar ve tebrikler. Çok güzel anlatım olmuş. Aranırsa balık her daim bulunabiliyor. Devamı gelir inşallah.

12. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Teşekkür ederim.Bilmukabele.

13. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Teşekkür ederim.Resimleri yükleyebilirsem olacak inşallah.

14. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Teşekkür ederim.

15. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Teşekkür ederim.

16. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Evet Tuzla açıklarında yaptık.Bahsi geçen kanal;Karides avcılarının olduğu derin sulardır.100 kulaç ve üzeri.

17. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Teşekkür ederim.Evet Tuzla.İğneler mustad 1522 7 no.Takım ikili beden köstek dediğimiz klasik tip.Yem olarak karidesçilerin tohum dediği teke cinsi.

18. grdl

grdl Gürdal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    18 kg camgöz
    Aleyküm selam. Teşekkür ederim. Evet bende aranırsa mutlaka balık bulunur düşüncesinde olanlardanım.

19. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Merhaba sizce ŞİDDET NE DEMEKTİR...!? Bir ''A'' harf, koyarak hatamı telâfi etmekmi ŞİDDET..! acaba ..!? Taktir size kalmış...!
    Balığın nerede tutulduğunu bende sordum..!? bilmem farkındamısınınız...!? bana neden soruyorsununuz ki..!? RAPOR SAHİBİNE SORMUŞSUNUZ ZATEN...!

(Tebrikler, kısmetiniz her daim böyle olsun...
    Balıkları tuzla açığındamı aldınız acaba...!
    Kullanılan iğne misine yem falan hakkındada bizi biraz bilgilendirseydiniz keşke...)
    demişim...!
    Kaldıki bu cevapta sizin bana soru sormanızı gerektiren herhangi bir şeyin
    olduğunuda göremiyorum...! siz nasıl gördünüz..! onuda bilemiyorum...! :)

Siz ... caba ne demek..diyerek ve ''olaylarını çok kullanıyorlar sebebini bilmiyorum da'' artık ne demekse dalga geçer gibi ve birde gülücük :) koyarak dilediğiniz gibi davranacaksınız vede '' Ben bir hata bulamadım kendimde.'' diyerek zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışacalsınız..! bende size cevaben hiçte şidetli vede hiddetli olmayan mıuhatabımla alay etmeyen bir cevabi yazı yazmaya çalışacağım ...! ama sonuçta kabahatli ben olacağım...! PES..! YANİ...! Siz kendinizi ÇOK AKILLI..! EL ALEMİ HİÇBİRŞEY BİLMEYEN APTALMI SANIYORSUNUZ YOKSA...!? ÇOK YANILIRSINIZ...!

20. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Öncelikle nezaket gösterip sorduklarıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim... :)
    Kanal dediğiniz yerde sanırım izmit'ten başlayan ve sizin oralara doğru devam eden kanal olsa gerek, bilhassa kışın balık az olduğu zaman buradada kanal sözcüğü çok kullanılıyor dediğiniz gibi derin olmasından olsa gerek... :)
    Bu tohum teke olabilirmi acaba...! balıkçılara bir soracağım bakalım... aynı şeymi yoksa farklı bir yaratıkmı... İnşallah cevabını bulabilirim... :) Tekrar teşekkür ederim, Selâm ve Saygılarımla...! iğneniz ve oltanız balıksız kalmasın... reeling hooked