ilk öncelikle merhaba abilerim.bu akşam yenikapı taraflarına gittim 1.5kiloya yakın istavrit aldım istavritlerin hepsinden havyar çıktı,bilginize
Şu ana kadar çıkan istavritlerde ilk havyar haberi senden geldi.Umarım bir an evvel havyarlı olanlar, yumurtalarını dökerlerde, istavrit popülasyonu hiç yavaşlamaz
evet ilk benden geldi abi vede balık tutarken önümden yavru sürüsü geçti.istavrit sürüsüne benziyordu.inşallah bir an önce yumurtalarını dökerler
Zeytinburnu kanal çıkışına gittim bakmak için tutulan balıklar içler acısıydı şaşırdım kraca bile değildi boylar
evet bu dönemde balık bol diye avları abartmamak lazım galiba.. hazır gırgırlar troller vs yasak dönemdeyken balıklar geçişini sağ salim tamamlayabilmeli. tabiki hiç tutmayalım değil;ancak bazı duyguları bastırabilmek sanırım gelecek adına önemli..
Korktuğumuz başımıza gelmedi. Av mevsimini uzatacaklar diye korkuyordum Şayet uzatsalardı,işte 3 sene evvelinde görüldüğü gibi her gırgır,üreme gücündeki anaç istavritlerden yüzlerce ton tucaklardı. Bu durum birkaç sene istavrit kıtlığı demek olacaktı. Balıkların havyarlı olacağını Anavaşya raporumda yazmıştım. Duyarlı avcıların günlük limitlerinde duyarlı davranmalarını öneriyorum. Sevgiler
amca bir şey soracağım,şimdi biz havyarlı balıkları tutarsak ama tebliğe uyarak istavrit popülasyonunda azalma olur mu,geçen sene bu yüzden kovaya istavrit almıyordum hepsini salıyordum,cumartesi balığa gidesim var ama istavrit popülasyonunu etkileyeceğiminden korkuyorum
Batuhan bence balık havyarlı diye balık tutma zevkinden mahrum kalmana hiç gerek yok, yeter ki abartmayalım.. Vedat abimizin de dediği gibi gırgırların tuttuğu yüzlerce ton balığın yanında oltacıların tuttuğu 1-2 kilo balık okyanusta damla adeta.. ha ne yaparız, kovaları ağzına kadar doldurmaktansa ihtiyacımız kadar 1-2 kilo alır gideriz.. herkes duyarlı olursa hiç sorun çıkmaz.. 20 kiloluk kovayı doldurmak hangi vicdana sığar?
çok doğru söylüyorsun abi,şimdi vicdanım rahat bir şekilde avlanabilrim tabi ki tebliğe uyarak,çok teşekkür ederim