Değerli Arkadaşlar, Balık avı raporları az da olsa geliyor.. Ancak tutulan istavritlerin hepsi havyarlı,buradan çoğu kişiylen bu konuda çok tartıştım..ama bakıyorum ki.. kimsenin umurunda değil..sanki bir daha balık tutmayacakmış gibi nerde ne varsa tutulmaya başlanıyor.. tabii ben böyle yazınca bazı arkadaşlar.. hemen tepki veriyorlar,,oysa daha duyarlı olunsa herkes, ama umuyorum..gelecek daha huzurlu olaçak, zatii tutulan istavritlerin pek te lezzeti yok diyorlar.. havyarlı olduğu için, (bazıları için bu önemli olmayabilir onlar ne bulursa tutarlar) sonrada bu kadar balık tuttum diye böbürlenirler.. gırgırlara da gerekli kontroller yapılıyor.. bu durumun devam etmesi çok üzücü....
Hocam bende yazdıklarına harfiyen katılıyorum bu dönemde tutulan istavritlerin hepsl havyarlı bir balık ta en az 50 000 yumurta var , tad desen istavrit tadı yok ama burda yani Sinop ta da aynı durum var sanki herkes istavrit bir daha Karadenize giriş yapmıyacakmış gibi bir telaş içlnde ben şahsen 5 sezondur mayıs haziran dönemi istavrit tutmuyorum
Geçen gün tavalık 1'er kg. tuttuk arkadaş ile. Hepsi iri iri havyarlı. Yani olgunlaşmış. Çapari kösteklerim bitmişti, eylül ayına kadar köstek yapmama kararı aldım.