bugün öğleden sonra balığa çıktım.kendimce bir harita çizip uymaya çalıştım.balattan başlayıp unkapanı köprüsü,galata köprüsü,sarayburnu,cankurtaran,kumkapı ve yenikapı son olacaktı.ama gel görki unkapanı köprüsünde ince çaparide aldığım kallavi 3 adet istavriti yem yapmak için kestiğimde müthiş bir balçık ve koku saldılarki anlatılmaz.frumda böyle bir sonuçla karşılaşanlr var ise *** paylaşsınlar.yada bilgilenmek açısından uzman dostlardan yrdım bekliyorum.selamlar.rasgele.
Yediği bir şeyi hazmedememiştir , sarı kanatlarda oluyor bazan orda kefali yiyor dolayısı ile kefalin işkembesindeki ot çöp te beraber geliyor. bünyesi eritmiyor o ıvır zıvırı ve içinde çürüyor , Ama istavritte ilk kez duydum. muhtemelen yediği bir şeydendir.
İzmit körfezinde dilovasi tarafında yakaladığımız(polisan önlerinde) istavritler dönem dönem kokarlardı. Bulundukları su ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
biz ülkemizde bence bu gidişat ile her balık kokacak .. (pislik-kefal-levrek,lüfervb avcı balıklar-biz -hastalık) Kronolojik sıra yapmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir..