işte amatörlük

Konu, 'Genel Konular' kısmında Bandırmalı tarafından paylaşıldı.

1. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)

bu işi bilinçli yapmak ve öğrenmek için çok fırın ekmek yememiz lazım çooookkkk:eek:

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yani abi...........:(

3. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Egitim sart;)temizlenip kizartildimi kurdan olarak kullanilir heralde!

4. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    bilmiyorsan ya yapma ya öğren. yazık ya...

5. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

bu çok amatörmüş insan kovayı bi temizler :) balıkların boyutuna gösterdiğiniz tepkiye katılmıyorum, herzaman bu şekilde bol bulunmaz kıyıda mezgit. oltaylada soyunu kıramazsınız. deniz çok büyük kısıtlı bir alanda bir miktar insanın tuttuğu balıkla balık tükenmez.

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    bir gunde ege ve marmarada 10.000 kisinin olta attigini dusunun ve ortalama 2 kg balik tuttugunu dusunursek 20 ton balik yapar ve girgir ile diger tekne balikcilarini saymiyorum.Hatalarimiz hep bu sebebten dogmazmi?Ne olacak ya 2 kg balikla koca denizde balik mi biter.

7. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Eğitim Şart..

8. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

çok kötümsersiniz. durum böyle değil sizde farkındasınız. duyarlı olduğunuzu göstermek adına bu kadar tepkide anlamsız. 2-3 haftalık bir akın bu bırakında isteyen istediği kadar tutsun. mezgitten geçilmeyen bir denizi sizde istemezsiniz :) 2kg balıkla koca denizde balık bitmez.

9. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Arkadaşım halen Amatör Balık Avcılığının bir spor,hobi değil karın doyurmak için balık yakalama olarak görüyorsun..

10. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

tuttuğum balığı her türlü yerim, kedileri beslemek için gitmiyorum. evet hobi olarakta görüyorum, spor olarakta görüyorum. siz o zevki bilinçli bir şekilde yapıyorsunuz vaktiniz ve merağınız var, imkanlarınızda elverişli. vatandaşın devamlı karşılaşmayacağı bir bolluktur bu, bırakalım isteyen istediği kadar tutsun. etik olmayabilir bu boy balıkları avlamak katılırım bu düşünceye. 2-3 haftalık bir geçiş bu, siz kıt ortamlarda doğru avlanarak zevkinizi yapabiliyorsunuz ama vatandaşında hakkı değilmidir denize olta atıp balık tutmak? fırsatta varken değerlendirsin, tepki göstermeye gerek yok.

gönül ister bilinçli avlansın herkes ama mümkanatı olmayan hayaller bunlar. o yüzden böyle bir başlık altında tepki göstermek, tepki göstermek için böyle bir başlık açmak benim tepki göstereceğim konudur. ılımlı olalım biraz hatta sevinelim mezgiti böyle bol gördüğümüze.

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bu balığı tutmam tutanada iyi gözle bakmam:(tutarsamda aynen geri:)

12. Okan_uA

Okan_uA .

Bu lafın aynısını vetserhat nickli Serhat abi 3-5 gün önce bana söylemişti.:D

13. Okan_uA

Okan_uA .

Bu nasıl bir mantıktır bir türlü anlamadım.Hayretler içindeyim.:eek: :confused: :eek:

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hangi balığı tutmuştun :D:D?da söyledi:)

15. Okan_uA

Okan_uA .

Bereket tutmamıştım sevmediği balığı.:p
    Msnde Bandırmadaki durumu konuşurken demiştim mezgit kaynıyo ortalık millet küçük müçük dinlemeden bayağı da balık tutuyo dedim senin dediğin gibi dedi bana.:D

16. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    hüseyin sen neyi savunduğunu bilmiyorsun galiba.fikirlerini bir daha gözden geçir.biz vatandaş değil miyiz? sıradan vatandaş ta vicdan yoksa akıl izan yoksa evet olta atmayada hakkı yok.deniz kimsenin babasının malı değil elbette ama birşey yapıyorsan sırf kendi zevkini düşünmeyeceksin.bir zamanlar bu sularda kılıçlar,torikler cirit atardı.(marmaradan bahsediyorum)şimdi bulabilmek için millerce yol katediyorlar.sizde şimdi avlayın küçücük mezgitleri sonraki nesile anlatırsınız ne çok mezgit tutardık diye..biz daha çok bağırırız gırgır trol diye ama önce senin gibi kardeşlerimizin insafa gelmesi gerek.:confused:

17. Okan_uA

Okan_uA .

Yukarda mesajımda olduğu gibi benim en çok dikkatimi çeken abinin isteyen istediği kadar tutsun düşüncesidir.Yani yasal bir sınırlama yok diye vicdanımızlada mı hareket etmeyecek,küçücük balıklardan 5-10 kilo hatta istediği kadar dediğine göre yorulana kadar mı tutacağız :confused:

18. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Vay be boğmuşlar adamlar Mezgiti acaba ne ile tutmuşlar vaybe ustalara bak pehhh inşallah ayıklarken birden yok olmamıştır inşallah onlarda bir gün öğrencekler ...

19. Okan_uA

Okan_uA .

Bu resim galiba Bandırmadan ve çapariyle tutuyorlar bazen de yemli.

20. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    konuyu tam işe gideceğim zaman açtığım için pek yorumda bulunamadım kısa kesmiştim sadece bir 10dakika deniz kıyısına indiğimde manzara malesef böyleydi yaşlısı genci panayır yerine çevirmişti kıyıları birkaç tanıdığıma size yakıştıramadım ne bu hal dediğimde can sıkıntısı işte mantığınla karşılaştım :eek: demekki insanlarında troldan ve tırıvırıdan pek farkı kalmamış onun için bu manzarayı gördükten sonra trolmuş gırgırmış tırıvırımış hiç tartışmanın bi anlamı kalmadı bence en büyük tehlike yine biz insanoğluyuz sanırım bu doğa için:mad: