Merhabalar arkadaşlar kimliğim ALİ KOÇ bende aranıza yeni katılanlardanım... Balık tutma merakımda çok eski sayılmaz 3-5 aydır bu konu ile ilgileniyorum ve şuana kadar tuttuğum balıklar sınırlıdır yani istavrit,kefal,izmarit,zargana,gümüş,mezgit ve enson kıraça bu balıkları tuttum zargana ve kefal i tutmam tam anlamı ile şans olayıdır tabiki... Kefal i balıkçılığa ilk başladığım gün ucu kırık bir kamışla çektim 500 gr. vardı çok ilginçti çünkü istavrit çaparisi ile yakaladım herkes istavrit çekerken ben kefal çektim millet güldü bana ) keza zarganayıda öyle istavrit çaparisi ile çektim bende anlamadım nasıl oldu ama geldiler oltaya işte... Genelde Üsküdar paşalimanı,şemsipaşa camii (kuşkonmaz) kuleli ve birkerede arnavut köyde avlandım... Şu sıralar üsküdarda istavrit bolluğu olduğu için çinekop,lüfer ve palamut için bu işin ustası olmuş kuş konmaz'ın pirleri bu balıklar için eylül ortaları palamut için eylül sonunu bekleyin derler... Yemli lüfer veya çinekop deneyelim mi dediğimizde ise denizde canlı yem istavrit varken senin yemine dönüp bakmazlar bile dediler ve bizde istavrite devam diyoruz.... Genelde yoğun olarak çalıştığımızdan dolayı c.tesileri öğleden sonra ve pazar günleri kuşkonmazda balık avındayız onun dışında hafta ortası 2 günde bir akşam mesaiden sonra 18:30 gibi gideriz takımlarımız sürekli yanımızda olur atmasak bile atanları izlemek bize büyük zevk veriyor... Bazende bu işin üstadı olmasak bile olta atmayı çapari bağlamayı bilmeyen balık sevdalılarına yardımcı oluyoruz... Beni bu işe bulaştıran arkadaşımla birlikte giderim balığa genelde, çünkü aynı işyerinde çalışıyoruz ve onunla birlikte avlanmak güzel oluyor.....
İlginize teşekkür ederim arkadaşlar... Burada güzel vakit geçireceğimden eminim Allah utandırmasın.. İlerleyen dönemlerde istanbulda avlanma yapan arkadaşlarla buluşup değişik bölegelerde avlanmaya gitmek isterim yani sürekli aynı mekanda avlanmak bazen sıkıcı gelebiliyor... Bu balık sevdası sayesinde üsküdar kuşkonmazdan paşa limanı kıyısına kadar bütün balıkçı kardeşler ve abimlerimle tanıştım.. Biraz girişiyimciyimdir yani tanışmayı konuşmayı severim özelliklede bilmediğim konularda bana yardımcı olanl kişileri çok severim... Sizlerden de çok fazla bilgi alabileceğimi düşünüyorum şimdiden teşekkü ediyorum herkese...