İşte benim balığım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Balığın cinsi Spicara maena. Türkçe ismi Beyazgöz Balığı olarak belirlenmişse de ne gözü ne kendisi beyaz olduğu için bu ismi kitaplar dışında pek kullanılmaz. Ege taraflarında Rumca ismi olan Meluna veya buna yakın isimleri vardır. İstanbul'da Marmara'da çıktığı için Ada İzmariti adını alır. Neticede o izmaritin iki türünden biri. Diğer izmarite göre daha iri, geniş ve yeşil renkli. Avını ve yemesini en sevdiğimiz balıklardan olan izmarit bizi Boğaz'da terk ettiğinden beri, Marmara denizinde yaşayan bu yakın akrabası ile hasretimizi gidermenin peşindeyiz.

Bu amaçla balığın kıyıladığı bu aylarda Marmara kıyısına gidip şansımı denemeye karar verdim. Takım şamandıralı stoperli, çift köstekli. Kurşun 2 gram. Beden 0,22 köstekler 0,20. İğne 11 numara sinek iğnesi. Yemler midye ve kırmızı karides.

Oltayı suyla buluşturduktan kısa süre sonra şamandıra ilk vuruşları almaya başladı. Balık üzerindeydi ve oldukça güzel kafa vuruşları geliyordu. Bu balığı hemen tanımıştım, peşinde olduğum izmarit gelişinden belliydi. Kısa süre sonra mavi-yeşil renkler suyun altında belirdi. İki iğnede de balık vardı. Biri oldukça iri diğeri ise küçüktü. Küçük olanı suya geri iade edip büyüğü kovaya koydum. Gün boyunca yakaladığım en büyük balık da bu oldu. Sürekli vuruş alıp mümkün olduğunca büyükleri seçerek 15-20 balığı alıp avı tamamladım.

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Aret kardeşim bzim burada da, Melina veya mavi izmarit olarak anılıyor, genel olarak çok çıktığı aylarda balıkçı arkadaşlarımızın bir kasa olarak verdiği bu balıkları ızgarda boklu kebab yaparız, buradaki yaşamım en güzel anları işte bu ızgara başında Şarap ve rakı ile hep beraber yaşadıklarımızdır, sevgiler.:)

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Aret kardeşim, rapordan ziyade güzel bir belgesel anlatımı tadında olmuş.Çok özlediğimiz ve artık eskisi kadar denizlerimizde göremediğimiz bir balık türü, renkleri ve yakalanması ile çok güzel ve keyifli bir balıktır benim için, her daim böylesi keyifli ve bereketli avlar dilerim. :)

4. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    tebrik ederim abi nice güzel avlaraa

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Aret abi tebrik ederin, bende bu izmaritleri mavi mavi renklerini çok seviyorum :) hatta az önce 3 tane takım bağladım Perşembe günü kısmet olursa bende şansımı deneyeceğim izmarit için :thumb:

6. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b MAKİNE
    Balıklar mükemmel aret abi rastgele :)

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler Aret.Bu ara bizdede çıkmaya başladı arada mercan yemlilerimize gelmekte.

Sevgiler

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Aret bu beyazgöz değil, izmarit, çiftleşme dönemlerinde renkleri şey oluyoreeeğ.. Derken çarpıldım yalan söylemekten! Hahaha, literatürde sağlam adamlardan birisin, o yüzden makarayı bir kenara bırakıyorum, beyazgöz, mavigöz, elagöz önemli değil, balıklar tulum çıkarılmak suretiyle tavada, hiç dokunulmadan pulu, derisiyle birlikte mangalda enfes oluyor. Tadını çıkar, ama bana da o şekerli-tuzlu somondan biraz yapıver, zamanı geliyor, kapari mapari.. Off.. :)

9. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Güzel balıklar Aret abi. Merada balık bırakmadın :)

10. istavrit

istavrit Boğaç

Aret mavisler harika

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Aret av da anlatım da çok iyi tebrikler.. benim de avlamasını en sevdiğim balıklardandır bu mavişler.. şimdilerde pek rastlamıyorum.. 15-16 sene önce sarayburnunda avlardık, o zamanlar boldu ve iri iriydi, iğneye vuruşu da gelişi de bir harikadır :thumb:

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Aret, yemesini pek sevmesem de cüssesine göre oltaya basışı güzel bir balık. Nicesine rastgelsin. :)

13. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    aret tebrikler çok güzel balıklar tutmasını çok sevdiğim balıklardan biridir hele birde spin olta ile yakalarsan kafa atışlarını hissetmeye doyum olmuyor desem yeridir uzun zamandı yoktu izmarit senin yakalaman biraz umutlandırdı beni belki haftasonu mekanda yemli mi denesem acaba :)

14. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    Aret abi tebrik ederim anlatımın ve balıklar şahane :)

15. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bu balığın en çok yakalamasını seviyorum. Oltaya küt diye dalışı, Boyuna göre kamışa harika bir yük bindirmesi müthiş. Üstelik çoğu zaman iğnedeki yemde bize geri kalır :D

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Teşekkürler Orhan amca, yaşadığımız yerler farklı da olsa hayatımıza anlam katan bu güzellikler aynı. Biz de bu izmaritlerin irileri elimize geçti mi içini temizlemeden mangala yatırırız, tek sorun balığın bu sularda iyice azalmış olması. Umarım tümden kaybetmeyiz. Sevgiler.

Teşekkürler İsa abi, sana da en iyi avları dilerim.

Teşekkürler Batuhan, senin sevdiğin balıklardan bu.

O zaman rastgelsin Ersin kardeşim, şu aralar zamanıdır bu işin.

Çok teşekkürler

Teşekkürler Vedat amca, sen bu balıkların 40'ını birden çapariye diziyordun, o kadar balık çekerken nasıl bir duydu yaşatır düşünmesi bile heyecanlandırıyor. :)

Sen de literatür konusunda eline su dökemeyeceğim adamlardan birisin. Balıkların hakkını en iyi şekilde verdik, uzun zaman sonra elde edince tadı da bir başka oldu. Bu arada bomba haberlerim var. Kafa lambanın pillerini iyice kontrol edip, boş zaman yarat derim. :)

Teşekkürler Furkan, şamandıralı işinden az çok anlarız. :)

Saol Boğaç, lüfere yem olursa bi arayın haftasonu canlısından vereyim. :)

Teşekkürler... Tüm yerli balıklar gibi izmarit türleri de İstanbul civarında azaldı. Midyecisi, gırgırı, trolü rahat bırakmıyor. İnşallah bu kıyıda köşede kalanların da kökü kazınmaz.

Teşekkürler Volkan, bence de boyuna göre avı en zevkli balıklardan biridir.

Teşekkürler, ben de bir dahaki avı spinle yapmayı düşünüyorum. Ancak arada kazara bi karagöz gelse ne yaparım diye de düşünmeden edemiyorum. :)

Teşekkürler Cengiz, görüşürüz.

Evet bence de yakalaması çok zevkli bir balık, bizim İstanbul izmaritleri tam yem canavarıdır, 2 dokunuşta oltayı tertemiz geri yollarlar. Belki de sülünez gibi sert yem bulamamaktan da kaynaklanıyor olabilir.

17. hakan_hatay

hakan_hatay hakan

Favori Makine:
    Shimano 4000 FB
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    tebrik ederim abi. Bizim burda da menekşe diyorlar.

18. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Tebrikler Aret,
    Balıklar çok güzel iyi bir av olmuş, daha iyileri olması dileğiyle...

19. yhy

yhy Yahya

Orhan abinin dediği gibi,temizlemeden ateş üzerinde çok güzel olur.Yakaladığın Balıkları,bilimsel anlatımınla paylaşman çok daha değerli olmuş kardeşim,rastgelsin....

20. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim güzel balıklar yakalamışsız ve güzel bir rapor olmuş, afiyet olsun :)