İşte bu tam bir alabalık makinesi...

Konu, 'Makineler' kısmında aslan_kral tarafından paylaşıldı.

1. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Forumdan arkadaşlar sıklıkla alabalık için ideal makinemin ne olduğunu soruyorlar hepsine tek tek cevap vermek yerine alabalık için özel olarak kullandığım makinemi burada paylaşmak istiyorum. Makinemin ismi SHIMANO EXAGE 3000 SFC 4xSSS+1 BB...Sadece alabalık tutmak için kullanıyorum bu makineyi şimdiye kadar kullandığım makineler içerisinde fiyat ve ergonomik kullanım açısından bana en uygun olanı bu makine oldu. Makinenin şu an piyasadaki fiyatı 160-180 lira arasında değişiyor. Surf tipi avlarda atışın mümkün olan en uzun mesafeye ulaşmasını etkileyen en önemli faktörlerden biri de misinanın makinenin makarasına düzgün sarılmış olmasıdır. Değişken hız sistemi bu amaçla geliştirilmiştir. Biri oval diğeri ise kare şeklinde iki adet bilya bilgisayar sistemleri sayesinde birbirine oturtularak misinanın mükemmele yakın paralellikte makaraya sarılmasını sağlar böylece daha uzun atışlar yapabilme imkanına kavuşulur.Misinanın makaraya daha sıkı ve boşluksuz sarılması atış sonrasında misinanın olta makinesinden boşalırken aldığı spiral şeklin azalmasını sağlayarak hem misinanın sürtünme dolayısı ile formunu kaybetmesini hem de aynı sürtünme dolayısıyla ortaya çıkan ısının olta kamışının kılavuz halkalarına vereceği olası zararları azaltır. Sonuç olarak bu makine kullanıcılara daha az sürtünme ve daha uzun atış imkanı sunar. Dünyanın önde gelen ve pek çok yeniliğe imza atmış Av ve Balık malzemeleri üreticilerinden Shimano tarafından üretilen EXAGE 3000 SFC olta makinesi ile balık avı çok daha keyifli bir hal alıyor. Tamamen balıkçı düşünülerek üretilen olta makinası modelleri size mükemmel kaliteyi en uygun fiyatlarla alabilme imkanı sunuyor. 5.2:1 devrinde, 265 gr ağırlığında, 4 bilyeli, misina kapasitesi 0,20MM-220MT / 0,25MM-140MT / 0,30MM-100MT olan bu ürün ile olta atmak hiç olmadığı kadar kolay ve keyifli.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Shimano Exage serisinin dezavantajı ve en kötü tarafı, fiyat, performans, kalite ve estetik yapısıyla aşırı derecede bağımlılık yapıyor olması.:confused: :p :thumb: :thumb:

Başka makinaları elime alasım gelmiyor.:p :p

3. furunotr

furunotr Haluk

Her şey iyi güzel de şu oval ve kare bilya meselesini anlıyamadım bir türlü; benim bildiğim bilya yuvarlak olur...

4. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Aynı dertten muzdaribim bende ama deneye yanıla sonunda alabalık için en ideal makineyi bulmak en güzeli olsa gerek.

5. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Adam yapıyor üstadım karesini de yapıyor ovalini de yapıyor. Ben makinenin içerisini oldukça merak ediyorum ama bu kıymetli makineyi söktüğüm gibi toplayamamaktan korktuğum için elime almadım henüz. Ama şeytanda bir yandan dürtüklemiyor değil açta bak sistemi nasıl yapmışlar diye...