İşte bunlarda benim yaptığım rapalalar

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında gbasibek tarafından paylaşıldı.

1. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Arkadaşlar öncelikle burada bana rapala yapımı konusunda ilham ve teknik veren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Alacağım kaliteli bir rapalanın 3/1 fiyatına 5 tane rapala yaptım, kullandığım ana malzeme balsa, renklendirme oje ve son kat selülözik vernik umarım beğenirsiniz eleştiri ve görüşleriniz bekliyorum.

Ve genel bir bakış

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Gürcan Bey bunların hepside birbirinden mükemmel görünüyor, tebrikler iyi iş çıkarmışsınız. Ancak bu uğraşıyla uğraşan biri olarak şunu söyleyimki su dışındaki harika görünümlerine ve başarılı işçiliklerine rağmen su içinde hayal kırıklığı yaşatabiliyor bize el yapımı sahtelerimiz. Ama yine de azim azim azim... Çalışmaya devam. Bu ara bende farklı bir teknik uygulamış ve üç harika rapala yapmıştım. Suya ilk indirdiğimde eksiklikleri ve hataları görüp onları düzeltmek maksadı ile burda sunmaktan şimdilik geri çektim. Ancak unutulmamalıki bunlar asla mükemmel olmak zorunda değiller. Önemli olan verdiğimiz emeğin, döktüğümüz terin en az bir balık tarafından bile olsa takdir edilmesidir. Devamını bekliyorum..

3. focali35

focali35 volk@n

Favori Kamış:
    alba-star force/apnea power point zıpkın
    En İyi Avı:
    sargoz 1,5 kilo,turna 2 kilo,mırmır 1.3 kilo
    görüntü itibariyle gayet güzeller.2 ve 4 numaranın iyi işler yapması lazım.arkadaşa katılıyorum,önemli olan dışarıdaki güzelliğin sudaki yansıması ve görevini iyi yapması,umarım yapacaklar da.daha da önemlisi bu işe gönül ve emek verip bunları yapmış olmanız.emeğe ve emekçiye saygımız sonsuz neticede.sahteleriniz iyi işlere imza atarsa sonuçlarını da burada görmek isteriz.iyi avlar..:cool:

4. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Görüşlerine kesinlikle katılıyorum yaptığım sahteleri denedikten sonra ne gibi eksikleri olduğunu görüp onları yeniden yapabilirim, ama bahsetmiş olduğunuz üzere bu bir nevi hobi oldu bende gayet cüzi miktarlar harcayıp keyif aldığım bir uğraş. Sizin rapalalarıda görmek isteriz en yakın zamanda.

5. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Teşekkürler umarım iyi çalışırlar ve sizlerle sonuçları paylaşırım.

6. mertdikici

mertdikici

Favori Kamış:
    malzeme çok
    En İyi Avı:
    hayatımda yakaldığım en büyük balık oğlum :)
    çok güzel sahteler olmuş hemşerim.Sağdan alt 2. olan geniş ağızlı ve kanallı olan sahte çok güzel ve mantıklı olmuş.suda çekerken yaptığı ses ve köpük kesinlikle meraklı ve avcı olan levreği cezbedeceğine inanıyorum.bana kalırsa o sahteyi seyhan ırmağının ağzında denemek lazım nitekim tam mevsimi oraların.ellerine sağlık rastgelsin...:) :)

7. dede

dede kema ldede

tebrikler güzel olmuş avın bol olsun

8. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    gürcan görüntü olarak gayet güzeller inşallahemeklerinin karşılığını alırsın:) sudaki aksiyonlarıda balığın ilgisini çeker güzel avlar yaparsın :)

9. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    tebrikler hemşerim güzel olmuş

10. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Katiliyorum, tebrikler, bu arada Koray Hocam Dernek icin bir yer tutuyoruz yakinda oradan dernek faaliyetlerimizi yürütecez insaalah.

11. alpperr

alpperr alper

gürcan yeni sahtelerin hayırlı olsun,çok güzel bir iş çıkarmışsın...
    Keşke yapım aşamalarınıda fotoğraflayıp bizlerle paylaşsaydın.

12. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Dostum tebrik ediyorum.Her zaman söylediğim bir şey var hazırcılık. Ver parayı al elin malını.Bu en kolay olanı. Şimdi sende buna dur diyenlerden oldun.
    Benim kardeşimin izmitte av bayi var yanına her gittiğimde söylediğim şey sende bir şey yap senin üretimin olsun. En sonunda onada şu sahte yapma işini bulaştırdım.Dört gündür elinde eğe zımpara sahte yapıyor.Şimdilik günde bir tana yapıyor.oklavadan kesip işliyor. Balza ağacından çok sert ancak daha ağır o yüzden bittiğinde ağırlık olarak avantaj sağlıyor.
    Yine ona bir fikir verdim belki seninde işine yarar. Sahtenin alt yüzeyine 4 tane delik açmasını ve bu deliklerede kurşun yerleştirmesini teklif ettim. Hem sahtenin ağırlığı arttıracak hemde suda dönmesini engelleyecektir.Denedi ve çok işe yaradı, bunu yaparkende kademeli olrak kurşunları yerleştirdi sahte batmasın diye tam dengede bıraktı.birde levrekte biraz dada ince ve uzun modeller dikkate alınmalı gibi geliyor bana Rapalanın husky Jerk modeli gibi.Boyda 14 cm tam ideal. Neden derseniz son avımda bunu canlı olarak izledim. Bu işi yapanlar bu boylardan vazgeçmiyorlar.Bazende 15-17 ve 20 cm lik kullanıyorlar. Ben hep 10 cm ideal bilirdim. Bu yüzden bu boyda yani 10 cm bir sürü rapalam oldu.Yine diğer bir konu en az iki iğneli olması kuyruk ve orta yerinde.En ideali üç takım iğneli olanları tabi bu sahtenin boyu ile orantılı bir durum.

13. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bravo cok güzel görünmeketeler ve bence özellikle levrek avında iş göreeceklerdir.

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bencede çok güzeller :)tebrikler acaba malzemeleri nasıl temin ettiniz özelikle ağacını?

15. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Hepinizin güzel lafları ve temennileri için teşekkürler. alperr yapım aşamasını özellikle fotoğraflamadım değil tamamiyle unutkanlık kusura bakmayın bundan sonraki ilk çalışmamı aşamalarıyla fotoğraflayacağım. Bülent abi gördüğün sahtelerin hepsinin içinde kurşun var kimisi hareketli kimisi sabit. Hareketli olanlar ses çıkarması ve parçalıda da kuyruğunu savurması için. Vedat abi hedef özellikle levrekdi zaten :) . Koral aslında ağacını temin etmek senin için daha kolay sanırım ben Adana'da balsa ağacı bulamadım bende Koçtaş'ın alışveriş sitesinden sipariş ettim. Başka bir soru veya görüşünüz olursa seve seve dinlerim. Tekrardan teşekkürler.

16. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    gürcan abi o poper şeklinde olan rapalaları hıc denedınmı ben cok merak edıyorum tekneden cok ıs yapıyomus ama kıyıdan denemedım sonuc verırmı acama onun gaga kısmı kopuk cıkarıyo bılıyorum cok guzel olmus rapalalar acaba palamuta gıdermı merak ettım :)

17. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Mert inanki henüz hiçbirini deneme fırsatım olmadı ama hepsindeki ana amacım levrekdi, palamutunda bu renk özelliklerine karşılık verebileceği kanaatindeyim ama popper ile palamut alabilirmisin bilemiyorum benim palamut konusunda tecrübem yok ama sanırım palamut için gagalı (dalan) olması lazım ama sen daha iyi bilirsin palamut ustası sensin.;)

18. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Eveet arkadaşlar sahtelerimin hepsini denedim hepside iyi çalışıyor ama kırmızı beyazın mükemmel bir aksiyonu var.
    Rasgele

19. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    1.20 Remixon Hero Beyaz Kamış Ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    kaçan balık :P
    Gürcan abi tebrik ederim gayet güzel olmuş sahtelerin, bi ara uğrada deniyelim şu levrek avcılarını =) Rastgelsin !

20. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Gürcan dostum eline emeğine sağlık hepsi birbirinden güzel yalnız bir sorum olucak kırmızı siyah olan gözleri nereden tedarik ettin bildirirsen sevinirim.Kal sağlıcakla....