İşte rekor balığım, çok tehlikeli bir av oldu,

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili balıkçı arkadaşlarım, şu günler de deniz ana fazla balık vermiyor, geçen gün gelen Kerem ve Gökhan kardeşlerle çıktığımız balık avında maalesef bir şey alamadık.

İstanbul'dan gelen Murat kardeşimi denize çıkardım biraz hannos aldık iki tane de mercan mercanlar nihayet yumurtalarını atmış artık yavaş yavaş oltaya gelmeye başlıyorlar.

Bu mercan avımızda kullandığımız takımlarımız şöyleydi 2/0 mercan iğnesi üç adet, 10 cm lik köstekler ve beden olarakta gene 040 çok kaliteli misina kullandık, yem olarak kalamar ve karides vardı.

Hava gayet güzel güneşli bir hava tam balık havası diyebilirim, avımız devam ederken aniden oltama büyük bir balık vurdu bir kaç metre çektikten sonra, sanki oltamı elimden alacakmış gibi derine doğru çekmeye başladı ...tamam çok büyük bir balık aldım diye Murat kardeşime seslendim...hemen kepçeyi hazırla baba bir balık geliyor 20 dakika kadar uğraştıktan sonra balık göründü bu bir Trakonya hemde tutmuş olduğum trakonyaların en büyüğü, işte benim rekor trakonyam, çok tehlikeli olan bu balığı çok dikkatli bir şekilde tekneye aldım, hemen sopa ile başına vurarak balığı etkisiz hale getirdim ağzına takılan iğneyi ve takımı olduğu gibi bıraktım balığın ölmasini bekledim, siz siz olun aman çok dikkat edin ve tanımadığınız bir balığı elle tutmayın.

Akşam olunca Şener albayımın yanına gittik Liman konuk evine, trakonyayı usta ellere teslim ettik,:) :) :) Beyoğlu balık pazarında Tunç balıkçılğın sahibi sevgili Tuncel abi hazırladı gerçekten mükemmeldi dostlarla beraber çok güzel bir Sivrice akşamı daha geçirdik.:)

Sivrice cennetinden selamlar, sevgiler, hoşça kalın.:) :) :)

Trakonya denizlerdeki zehirli balıkların en tehlikelisi, buna ben şahsen çok dikkat ediyorm.
    Trakonya hakkında birikimlerimden ve nasıl önlemler aldığımdan ve de tekneye alışım ve sonrasını anlatmak istiyorum, Trakonya bir tür dip balığıdır, hannoslar, mercanlar, ve karagözlerin olduğu yerlerde olur fakat ben onlarla beraber yaşamadıklarını tahmin ediyorum, bazı yerlerde dip balığı mercan avlarken belirli derinlikten sonra devamlı trakonyaların oltama vurduğunu gördüm, eğer bazı yerlerle hannos varsa orada mercan olması çok zor ama mercanların olduğu yerde ise hannos olmuyor, işte her ikisinin olmadığı yerde ise trakonya oluyor benim bildiğim öyle bir mera varki sadece trakonya geliyor, gelen balıklar küçük olduğundan tekneye almadan sopa ile etkisiz hale getiriyorum ve tekrar denize bırakıyorum rizikosuna hiç girmiyorum, trakonya yemi hemen kapar ve oltanın ucunda çırpınmaya başlar kafa atışları çok sık olur ve gelirken geriye doğru çekerek yol ister bu seferde aynısı oldu istediği yolu verdim ve biraz frenliyerek sakinleştirdim tekrar çekmeye başladım, bu balık oltamı tekneye çekerken aniden orta sularda vurdu , halbuki devamlı dipte vurur bunun için trakonya olduğunu bir türlü tesbit edemedim adabeyi diye tahmin etmiştim sonra tekneye yaklaşırken her zaman yaptığım gibi gelen balığı görmek isterim ta derinlerden yansıması ile bizlere doğru yaklaştı, bir baktık kocaman bir trakonya hemen kepçeyle aldık ve teknenin ön tarafında balığı sopam ile tesirsiz hale getirdim takımı fırdöndüden kestim ve o şekilde bıraktım, tekrar yeni bir takım bağladım, Trakonya öldükten sonra sırtındaki zehirli dikenler yatık duruma gelirler ilk yapılacaç işlem bu zehirli dikenleri dikkatlice keskin bir bıcak ile temizlemek olacaktır bu arada teknede güzel bir makas varsa bu dikenleri ve alt yanağında olan iki dikenide keserek problemi halletmiş oluruz balığı eve götürürken ne olursa olsun dikenleri temizlenmiş olarak götürmek lazım zira evdeki insanlarada zarar verebilir,
    Trakonya hakkında bende birikmiş bilgileri anlattım inşallah faydalı oluyorumdur, allah insanları bu çok zehirli olan balıktan korusun sevgiler selamlar hoşça kalın. :):):)

Gelelim bu denizlerin kabadayısı Trakonya'ya, benim kendimi emekliye ayırdıktan sonra denize devamlı olarak çıktığım balık avlarında çok kere bu serseli ve kabadayı balıkla çok karşılaştım, zaten hayatta da her zaman çok temkinli olduğumu söyleyebilirim, bilmediğim işe hiç bir zaman burnumu sokmam, kimsenin arabasını kullanmam, kaza olacak diye her şeyin düzgün ve sağlıklı yapılmasını isterim bu arada bu serseli balıktan çok korkarım ve her ihtimali göze alarak 0 riziko ile balığı tekneye alır ve çok sağlıklı bir yere
    balığı kalın bir sopa sayesinde tesirsiz hale getirdikten sonra koyarım, hiç bir zaman diğer balıkların veya livarın içersine koymam velhasıl onun yeri artık kepçedir, ilk olarak zehirli dikenkerini makasla keserim ve sırtındaki en üst tarafı keskin bir bıçakla sağlı ve sollu şekilde kesip alırım, kafasını keserim içersini temizlerim kalan artıkları denize atarım, geçenlerde bir trakonya tutmuştum sonra limanda denize attım diğer balıklar yesin diye valla hiç bir balık yanına bile yanaşmadığını ve günlerce aynı yerde olduğunu gördüm, bu kabadayı herkesin gözünü korkutmuş.
    Bir seferinded gene bir trakonya yakaldım çevrede toplanan martılara doğru attığım da bütün martıların çığlık atarak kaçtığını gördüm, bu martıların bile çok korkuyorlar.
    Ama ne olursa olsun eti çok lezzetli usta ellerde zeytinyağında açık sarı bir renkte kızarması bir harikaydı.

2. Aytepe

Aytepe Omer Caglar

balık guzel gorunuyor

Yine de gunu bos gecmemeniz adına iyi bir av olmus.. Tebrikler

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Ömer kardeşim gerçekten balıksız geçen günlerde ilaç gibi geldi, sizin oralarda balık durumları nasıl...bir şeyler çıkıyormu, sana da nasip olsun hoşça kal.:) :) :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Fotografı göremiyorum ama iri bir trakonya olduğu belli yazından. En korktuğum balık. Çok tebrik ederim Orhan amca. :) İstediğin balıklar rastgelsin... :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Volkan ben de senin gibi her zaman çok korkarım benim teknemde üç defa Trakonya tarafından sokulan arkadaşlarım oldu onların acıdan ağladıklarını gördüm ve hastahaneye zor yetiştirdik, ilk başta balığı çok dikkat ederek tekneye almak gerekir ve haman başına odun ile vurup öldürmek, ama temizlerken gene çok dikkat etmak lazım üst taraflarında sırtında üç adet ve yanaklarının aldında sağda ve solda olmak üzere iki edet diken bulunur bu dikenler çok zehirlidir ve sokmaları ölüme bile sebebiyet
    olabilirler, ama eti çok güzel sevgiler hoşça kal.:) :) :)

6. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Orhan Abi maşallahı var balığın..

Bunun temizlenmesi nasıl oluyor?

7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Orhan Ağabey, vallahi tebrikler. Ne lezzetlidir ama o büyüklükte Trakonya. Sivrice suları bize balık vermedi ama mühim değil. Sohbetin, arkadaşlığın en hasını bağışladı bize.

Sağolasın Orhan Baba...

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler orhan abi ....afiyet olsun.:)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Deniz kardeşim temizlemesi gerçekten çok zor zira balık sabun gibi kayyıyor, ilk başta yapılacak ,şlem dikenli olan sırtını sağından ve solundan çok keskin bir bıçakla almak ve kafasın kesmen, alt kısmından kesim içersini temizleke floto olarak kesim derisini tulum çıkartmak veya derisini etten sıyırmak, eti çok lezzetli nasıl yaparsan yap güzel olur ızgara için biraz yağlanırsa çok daha güzel olur haydi afiyet olsun, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Kerem kardeşim gerçekten sizler gibi yeni dostlara sahip olduğum için çok mutluyum,:) :) :)
    Sizleri gönül arşivime ekledim sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

Bunlarda benim objektifimden.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Koral kardeşim sizlere de güzel avlar dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

12. Aytepe

Aytepe Omer Caglar

Orhan bey,

Cok guzel bir soru sordunuz :) Ben daha balıga hic cıkamadım Yeniciftlik, Tekirdag'da. Sizlerin raporlarını okuyup birseyler kapmaya calısıyorum. Dag yatcılıktan 4.95 bir tekne sipariş etmiştim daha gelmedi. Nasip olursa bu ayın ortalarına dogru gelmiş olur. O zaman ilk denememi yapıp sizlere bilgi veririm. Tabi bizim buralar sizim oralar kadar mumbit degil. Ama en azından bir istavrit tutabilirim herhalde :) Selam ederim..

13. sabriyazici

sabriyazici sabri

orhan abi eline sağlık daha iyileri rast gelsin inş

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Trakonya hiç yemedim lezzetli balik diye duymustum. Balik öldügünde bile dikenlerindeki zehir etkisini kaybetmiyormus.
    Tebrik ederim Orhan amca.
    Bu boyda trakonya yakalarsam, mübaala etmiyorum ; maho aganin ' ben bir çiftlige gidem ' kosusu ile kaçarim :)

15. alaiye

alaiye sinan

Tebrikler Orhan abi afiyet olsun. Trakonya ilk defa gördüm. Bu hafta sonu Allah nasip ederse gideceğiz balığa. Bu balıktan bizim buralarda varmıdır acaba? Hannos çok bu aralar bizde hannos aldık geçen hafta.umarım bizim burdaki mercanlarda bırakmıştır havyarları :)

16. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Orahan baba ne lezzetlidir o trakonya şimdi afiyet olsun...

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Evet sinarit çok tehlikeli bir balıktır.

Zaten son günlerde başıma ne geldiyse sinaritin yüzünden geldi:D ::D :D

18. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Orhan abi selamlar.
    Güzel avlarını gıpta ile takip ediyorum.
    Aslında size ve Vedat abiye özelden ulaşıp bir takım sorular soracaktım ancak özel mesajımda bir sorun var gönderemiyorum.
    Abi kısmetse haziran gibi geyiklide olacağım.Orada kıyıdan hangi balıklara hangi takım ve yemlerle ulaşabilirim.
    Zamanıında ablamlara ve dayımlara çok hava attığım için şimdi balık tutamama korkusu başladı.
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Konunuzu böldüğüm için özür diler saygılarımı sunarım.

19. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Orhan abi tebrikler umarım gönlünüzdeki balıklarıda en kısa zamanda yakalamakta nasip olur inşalah:) Çok şükür bizim marmarada da balık yüzünü göstermeye başladı.
    Sevgi ve saygılarımla hoşçakalın...

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ömer kardeşim aynı sorun bizim buralarda da yaşanıyor balık çok az, bu böyle devam edecek anlamına gelmez bence kısa bir zamanda sırtıda ve yemlide güzel avlar yapacağız sevgiler Tekirdağ'ına çok selamlar hoşça kalın.:) :) :)