Arkadaşlar geçenlerde forumda şöyle bir konu açtım. KÜTAHYALI ARKADAŞLARIMIN DİKKATİNE. Merhaba arkadaşlar. oğlumun okulu Kütahya Dumlupınar okulu, germiyan kampüsüne çıktı. 28,08,2012 tarihinde kütahya geldim ev bakmak ve okulu görmek için. akşama kadar dolaştığım halde dört kişilik uygun bir ev bulamadım. akşam saat altı sıraları bir ev bulup anlaştım aylık 400tl eşyalı. bursaya döndüm. lakin bu gün emlakçı aradı, abi evde 4 kişi kalınmasına ev sahibi izin vermiyor dedi, zor durumda kaldım,komisyon parasını verdiğim halde böyle bir durum oldu, ayın dördünde tekrar kayıt için kütahyaya geleceğim. hem kayıtı hemde evi bir günde halletmem gerekecek, yardımcı olursanız sevinirim. tel:0545 440 69 22 murat coşkun Herkez yardımıma koştu, tanıdığım tanımadığım o kadar çok İnsan aradıki şasırdım kaldım. Meğer insanlık ölmemiş yardımlaşma bitmemiş. Bu forumlar sadece balık tutmak isteyen insanlarla dolu değilmiş meğer. Her konuda yardıma hazır insanlar varmış. Hep tartışılır durur, forumlar işlevini bitiriyor diye, insanlar birbirini çekemez, Birbirini çekiştirip durur, sanal alemde atıp tutmak çok kolaydır. Nasıl olsa karşındaki sana bir şey yapamaz hakaretten başka. Salla sallayabildiğin kadar, ama karşılıklı olduğunda durum böylemi? İnsanlar mümkün mertebe karşısındakinden çekinir laf söylerken. Yada karşısındaki insanı üzmek istemez bazıları. Sanal dostluğu gerçeğe çevirmekse en güzelidir. Bu konu sayesinde bende bir çok dost edindim. Gürkan KOCAÇAY (mehteran) arkadaşımlada sanal dostluğumuzu Kütahyada gerçeğe çevirmenin mutluluğunu yaşadım. Beni arayıp yardımda bulunan, ismini hatırladığım dostlarım ağabeylerim. Hüseyin kulek (kulek reis) Bülent sepetçioğlu Taner taşer Gürkan kocaçay (mehteran) Yalçın çolak Haşim 77 Hüseyin (arap sülo) Nihat (levrekçi) Mehmet Koray (turna) Melih gülan Ali sel (oruç reis) Aytaç akıncı Rusan Bunlar ismini hatırlayabildiğim, telofonda sesini duyabildiğim, ağabeyleri dostlarım. İsmini hatırlayamadıklarımdan özür diliyorum affola. Kafam bu konuyla çok karıştı bu ara. İsimsiz bir çok telofonda aldım, kütahyaya gidince şunu bul, selamımı söyle diyenler çok oldu. Peki bu kadar insan neden yardımıma koştu ? benden bir çıkarları yok. Ben söyle düşünüyorum, eğer ben sadece avlak öğrenmek için forumlara üye olan, Konuları okuyup, hiçbir yorum yazmayan biri olsam, bu yardımları alabilirmiydim acaba ? Sanıyorumki alamazdım arkadaşlar. O zaman ne yapmak lazım? Paylaşımcı olmak lazım, hiçbir şey bilmiyorsan, okuduğun konuyu yazana küçük bir teşekkür mesajı yazmak lazım. Herkezin mutlaka bir gün yardıma ihtiyacı olacaktır bu unutulmasın. Bu konuyu açmadan bir hafta önce kütahyadaydım, hem oğlumun okulunu görmek Hemde evmi yurtmu tutacağımızı araştırmak için. İlk önce okulu gidip gördük. Neler lazım not aldık, hemen ev ve yurt arayışlarımıza başladık iki aileydik. İlk başta dört öğrencinin kalabileceği ev baktık, Kütahya küçük ama güzel bir şehir. Dolaştık, dolaştık, camlara bakmaktan boynumuz tutuldu, camlarda yazan telofon numaralarını arayıp durduk, fiatlar gerçekten uçuktu, uygun olanlarsa çok eski binalardı. Akşam olmuştu, biz ise bir arpa boyu yol alamamıştık, başım ağrıdan çatlayacak sanki. En sonunda 3 kişinin kalabileceği eşyalı bir apart bulduk emlakçıdan, abi dedi ben bir yatak daha atarım buraya çocuklar idare ederler, mecburen okey verdik birkaç ay kalır sonra ev bulurlar diye düşündük. Emlakçının komisyonunu ödedik, ama ertesi gün ne oldu, Emlakçı beni arayıp abi ev sahibi 4 kişinin kalmasına müsaade etmiyor dedi, apıştık kaldık. O sırada bende balık forumlarında sitres atmakla mesgüldüm, sitresim tavan yaptı. Ne yapayım, ne yapayım diye düşünürken, yahu dedim ben bu sorunumu forumda Paylaşayım belki bir tanıdık çıkar yardım eder dedim. Konuyu hemen forumlara açtım. Telefonlar yağmaya başladı birden, telefon açanların, mesaj açanların çoğu Forumda tecrübeli ve ağırlığı olan ağabeylerimdi. Hemen hemen Hiç biriyle yüz yüze görüşmemiştik, ama hepsiyle mutlaka forum üzerinden Bir şekilde mesajlaşmıştık. Bu mesajlaşmaların faydasını mükafatını alıyordum şimdi. Kütahyalı, Taner taşer abim ve Gürkan kocaçay (mehteran) beni orada karşılayıp yardımcı olacaklarını söyleyince olay bitti zaten. Bu hafta tekrar kütahyadaydım, ilk önce kayıt işlemini yaptık oğlumun, Daha sonra Kütahyalı ağabeylerimi arayıp burada olduğumu söyledim. İki saat sonra oğlumu güzel bir yurda yerleştimeyi uygun bulduk, ağabeylerimin sayesinde Yurda Bir telefon etmeleri yetti, daha sonra Gürkan işini bitirip geldi yanımıza tanıştık, Sanal dostluğumuz nihayet gerçek dostluğa dönüştü, Taner abimle yüz yüze görüşemedik ama İlk fırsatta görüşürüz inşallah, nede olsa bizde Kütahyalıyız artık. Gürkanla kütahyanın altını üstüne getirdik,sağ olsun her yeri öğretti bize. Kütahyanın merkezi herkezin buluşma adresi vazo. Kaleye çıktık Kütahya gözlerimizin önündeydi, resimlerini çektim sizler için. Kalede çayın keyfide başka oluyormuş. Oğlum ve Kütahya tepeleri. Gürkan bize her yeri anlatıyor. Ve kalede akşamı yaptık. Ne diyebilirimki. Duygularımı, mutluluğumu , nasıl açıklayabilirimki. Kelimeler etkisiz kalır anlatmaya, mısralar yetmez yazmaya kalksam, siz anlayın artık. Sağ olun dostlarım, sağ olun ağabeylerim,sağ olun arkadaşlarım. Yardıma ihtiyacınız olursa kardeşiniz bursada, ne olursa, bir telefon kadar yakınınızdayım.
çok güzel bir şey biz demekki burda sadece tuttuğumuz balıkları değilde sevgi ve saygımızı paylaşıyormuşuz
Çok etkileyici. İnsan mutlu oluyor böyle şeyleri görünce. Yardımcı olan herkese bende teşekkür ederim. Oğlunuz hayırlısıyla mezun olup, döner inşaallah...
Bulunduğumuz zaman açısından güzel dostluklar, örnek davranışlar abi. Oğlunuzun okulu bir çok dost kazanmanıza vesile olmuş...
Örnek alınası hareketler, görmediğin sadece internette aynı ortamda yazışmalar yaptığın insanların senin için gerçek hayatta birşeylere yardımcı olması.... Valla ne diyeyim Allah razı olsun o abilerden.
olması gereken alkışlanacak bir durum bizim otomobilforumunda da böyle vaziyet millet birbirine yatılı kalmaya gidiyor konaklamalı 3-4 günlük organizasyonlar yapıyoruz
Vallahi gözlerim doldu abi nasıl gurur duydum içinde bulunduğum forumla ve forumda ki abilerim ve kardeşlerimle
Valla ne güzel şeyler Tanıdığım tanımadığım abi/kardeşlerime selamlar... Buarada Fatih efendi az örnek al
Ne kadar büyük bir aile olduğumuza tekrar şahit olduk.Dostuklarımız daim olsun herkeze çok teşekkürler...
böyle durumlarda hem yardım eden hem yardım alan mutlu olur.bu yardımlaşma örneğini ülkemizin her yerinde görürüz inşallah.....
Görenlerde diyecek ki ne yaptı da örnek alacak bu fatih? O kadar numaralarımızı verdik. 3 ay oldu bi gidemedik şu canavar turnayı almaya. Havalar soğumadan güzel kapatsak şu sezonu diyorum?
evet ilyas öyleymiş gerçekten. inanki bende çok mutlu oldum hamza teşekkürler volkan inşallah dediğin gibi olur. evet fatih gerçekten öyle oldu, ne diyebilirim yasin, duygularıma tercüman olmuşsun. ne mutlu size yekta, darısı bütün dostların başına. teşekkürler cengiz,bende senin gibi düşünüyorum. a.s ismail. teşekkürler can.hepimizin dosluğu baki olur inşallah. inşallah tuğrul. haklısın tuncay sitemizde gerçekten duyarlı abilerimiz var.
Sevgili Murat kardeşim işte bizler böyle olmalıyız, ilgi gösteren kardeşlerimize candan teşekkürler bu gün sana yarın bana, amatör balıkçılar her zaman iyi ve duygusal, aynı zaman da doğayı seven, insanları sevenlerdir. Ben de amatör balıkçı kardeşlerimizi çok seviyorum, iyi ki varsınız.
çok teşekkürler orhan abim. bu forumlarda sizler gibi iyi niyetli abiler oldukça. gönlümüz rahat olacak inşallah.