Murat Bey paylasiminiz icin cok tesekkurler ama yok mu bu guzelligin bir oykusu. Bir resim yetmez bize.Nasil yakaladiniz, duygulariniz, ogun baska balik kismetinize dustumu? Bilmek isteriz. Bu arada sizinle fotograflada tanismanin mutlulugunu yasiyorum. Amerikaya selamlar. Pitsburg da balikcilik yokmu? Gorusmek dilegiyle rastgele.
Evet iyi becermişsiniz fotoğrafların renkleri balığın boyutları vs herşey çok güzel olmuş tebrik ederim.
sevgili arkadaslarim Esasinda bu baligin biraz tuhaf bir oykusu var..Mayis ayinda Turkiyede idik,,zorunlu olarak...Nisan ayinda esim 4 aylik hamile idi.. 14 nisanda yapilan son konrolde bebegin saglik durumunun iyi olmadigini ogrendik ve doktorlar alinmasina karar verdiler..Ilk bebegimizdi..Cok zor gunler gecirdik...Operasyon- dan sonra esimin moral toplamasi icin hemen apar topar Turkiyeye donduk.2 ay kadar Turkiyede kaldik...Anneleri-annemler derken solugu yazlikta aldik herkesden kacarcasina...Iste oyle bir gunde sabah uyku tutmadi...Saniyorum mayisin ilk haftasi idi..Deniz benim huzur buldugum ve kendimle hesaplastigim,,konustugum hatta Tanridan af diledigim..sukrettigim ,huzur buldugum bir yer...Iste o sabah hic hesapta olmadan istem disi kendimi deniz kenarinda bulmustum ve olta atiyordum,,dua ederken kamis yatti,,kucuk canlar otmeye basladi...ve iste resimdeki levrek..Mayis ayi icin buyuk bir suprizdi..sezon icin cok erken- zaman ise levrek zamani degildi..ama bir levrek tutmustum ve 42 cm geldi..iste bu levregin hikayesi bu... Pittsburgh:a gelince gol balikciligi ile kisitli..Cevrede gol balikciligi yaygin,,bende arada sirada gidiyorum..Bass (tatlisu levregi gibi),buyuk turna (15-20 lb yaklsik 7-10 kg) nadirde olsa tutuyoruz,,,birde cat fish deniliyor burda ondan pek cok var ,,ama denizin yerini t utmuyor Hepinize sevgiler selamlar,,,sizleri uzmek icin bu hikayeyi anlatmadim...umarim hic kimsenini moralinide bozmus degilimdir....hepiniz ken dinize iyi bakin.... Arkadslar birde sizlerden ricam var,,Tuttugunuz balik ne olursa olsun eger kucuk ise saliverin..o doner yine sizin kismetiniz olur..hadi saglicak ile kalin balikci
Cok tesekkurler Murat Bey. Herseyden evvel boylesine uzucu bir vakayi istemesem de tekrar desmis gibi olmaktan ne kadar mahcup oldugumu bilmenizi isterim.Ancak yasamda karsilasilan her sey bazen ne kadar istenmese de insan icin mumkun. Basimiza geliyor. Elbette bizleri oldukca sarsiyor.Ancak icimize attigimiz boylesi sarsici buhranlarin penceresini kalbimizden dolaysiz cikarip paylasabildigimizde insani yuksekligimizin en degerli noktalari butun safligiyla insanlarin kalplerine ulasir.Sizin icin aydinlik olabildigi kadar, butun insanlara saf bir aydinlik bagislar. Bir iki satir, bazen bir kelimedir bu,belki de kocabir muhabbetin icinde .Ama hersey sinmistir icine.Iste o an, o noktada bir birimizle gercekten tanisiriz. Cunku o an butun dolaysizligimizla, butun safligimizla insanligimizi kabul eder, insanligimizi haykiririz. "Iste oyle bir gunde sabah uyku tutmadi...Saniyorum mayisin ilk haftasi idi..Deniz benim huzur buldugum ve kendimle hesaplastigim,,konustugum hatta Tanridan af diledigim..sukrettigim ,huzur buldugum bir yer...Iste o sabah hic hesapta olmadan istem disi kendimi deniz kenarinda bulmustum ve olta atiyordum,,dua ederken kamis yatti,,kucuk canlar otmeye basladi...ve iste resimdeki levrek..Mayis ayi icin buyuk bir suprizdi..sezon icin cok erken- zaman ise levrek zamani degildi..ama bir levrek tutmustum ve 42 cm geldi..iste bu levregin hikayesi bu... Bu satirlara sinmis, bu cok yuksek insanla tanismis olmaktan ne kadar onur duydugumu bilmenizi isterim. Esinize ve size saygi ve sevgilerimi iletir, yuksek gonlunuze yakisan hayirli mutluluklarin kismetiniz olmasini yuce Rabbimden niyaz ederim.