işte yeni dalış takımlarım

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında paşalimanı tarafından paylaşıldı.

1. paşalimanı

paşalimanı rahman

Favori Kamış:
    lıneaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    genel eşkina 1 kg
    Aruba Kamuflaj Elbise 5 mm 250 tl
    Apnea Rebel Kapalı Kafa 75 cm Zıpkın 180 tl
    Technisub CARAVELLE 44-45 Arkası Kapalı Palet 58 tl %40 indirimlidir süper
    Technisub VERA Siyah Silicon Maske 60 tl %40 indirimlidir süper
    Technisub HELİOX Şnorkel 22 tl %40 indirimlidir süper
    Apnea 3mm Çorap İçi Dışı Jarse :L, BEDEN ÖLÇÜSÜ:L 18 tl
    Apnea Amara Eldiven L 32 tl
    INTOVA TOVATECH LED FENER 105 tl
    Apnea Plastik Tokalı Kauçuk Ağırlık Kemeri 13 tl
    KEMER AĞIRLIĞI 1 KG 2 Adet 11,02 tl
    KEMER AĞIRLIĞI 2 KG 3 Adet 33,05 tl
    NEMROD BALIK TELİ PASLANMAZ BÜYÜK 1 Adet 10,17 tl

ilk defa dalıcam
    bu ürünler Balıkmarketimden önce bilgi alındı sonra sipariş geçildi uygun fiyatlı bir takım istedim elbise aslında apnea 5 mm istedim ama bu ürünü oradaki bir arkadaş kendiside daldığı için aruba teklif etti içlik istedim hiç gerek yok dedi sonradan 7 mm olsun istedim hiç gerek yok dedi hımm demekki üşümiycem dedim mrsparkle ben ürünümü satmak isterim ama bu elbise sizi yolda bırakmaz dedi pişmanmı oldun yolla bana yenisini al dedi daha öncede bu firmadan memnun kalmıştım inş ustalar yorum yapar takımlar hakkında gücüm bu kadarına yetti durumum iyi olsa daha iylerini alırdım anlayış gösterirseniz memnun olurum teşekkürler

2. paşalimanı

paşalimanı rahman

Favori Kamış:
    lıneaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    genel eşkina 1 kg
    Vefalı Evlat

Bir yaşlı adam ve bir oğlu varmış oğlu cezaevindeymiş.
    Yaşlı adam her yıl tarlaya patates ekermiş
    ertesi yıl tekrar patates zamanı geldiğinde tarlayı sürecek hali olmayan bu yaşlı adam oğluna bir mektup yazmış.cyr
    Oğlum keşke sen burda yanımda olsaydında tarlayı sürseydin patatesleri ekerdim diye
    Oğlu mektubu almış okumuş ve hemen cevap yazmış babasına dur baba sakın tarlayı kazma ben oraya cesetleri gömdüm diye :eek:
    Derken FBI derhal gider bütün tarlayı başlar kazmaya ve ceset aramaya ama ne ceset nede başka birşey bulamazlar.:mad:
    Oğlu tekrardan babasına mektup yazar Babacığım patatesleri ekmek için ben tarlayı kazamadım ama elimden bukadarı geldi der ve babasını yolda bırakmaz.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hikaye güzeldi. :)

Zıpkıncılıktan ve malzemelerinden anlamam ama 105 tl verip neden fener aldın. ???????????????????

4. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    hikaye müthiş rahman abi bayıldım ya..
    bu arada yeni takımların hayırlı olsun inşallah bu yaz oraları ziyaret etmek istiyorum özledim kapıdağı..

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Agirlik kullanmaya baslamadan iyi bir kurstan biraz dalis dersi almak çok faydali olur. Tek dalmayin mutlaka yaninizda biri olsun

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Madem bunca malzeme alinmis, bize de hayirli olsun demek duser. idk Hevesinizi kacirmak istemem fakat tekrar soyluyorum, once forumdaki zipkinciliga dair konulari okumak, bu iste tecrubeli kisilere sorup ogrenerek ihtiyac duyulacak malzemeye dair kafada bir fikir olusturmak, ondan sonra alisveris yapmak dogru olur.

Lutfen bunlari bir dost tavsiyesi olarak kabul edin.

Zipkincilik demek oncelikle serbest dalis sporu, ardindan balik avciligi demektir. Serbest dalisi teorik olarak ogrenmeden, guvenli serbest dalis tecrubesi edinmeden eline zipkin alip gece gunduz demeden, kurallari hice sayarak balik toplayanlara amator zipkin avcisi denmez, olsa olsa sualti bohcacisi denir. Bu kisiler cogunlukla kendisinin ve cevresindekilerin canini tehlikeye attiginin farkinda degillerdir. Baliga ve dogal cevreye verdikleri zarar da zaten bilinen bir gercektir. Umarim siz onlardan biri olmazsiniz.

Dun ve bugun size genelden ve ozelden yazdiklarim dogrultusunda, tekrar hatirlatmak isterim ki forumda ZIPKINLA BALIK AVCILIGI basligi altindaki eski paylasimlari okumaniz cok faydali olacaktir. Merak ettiginiz herseyin cevabini orada bulacaksiniz.

Almis oldugunuz malzeme arasinda fener goruyoruz. FENER ILE GECE ZIPKIN AVCILIGI YASAKTIR VE CEZASI VARDIR. Bu ve bunun gibi daha bircok bilgiye forumda bahsettigim konu basligi altindaki paylasimlardan ulasabilirsiniz. Umuyorum ki feneri yasak oldugunu bilmeden aldiniz, simdi bunu ogrendikten sonra iade edeceksiniz.

Dalis giysileri kuru ve yas olarak ikiye ayrilir. Bizim kuru giysi ile isimiz yok. Onu cok ozel sartlarda bilimsel arastirma yapanlar kullanir. Zipkin avciligi ise yas giysi ile yapilir. 3, 5, 7 mm olur genelde. Akdeniz gibi iliman denizlerde yaz aylarinda 3 mm yeterlidir. Kisin da dalacaksaniz sayet, 5 mm dogru tercihtir. Av bayi size 7 mm de satabilirdi, neyse ki dogru yonlendirmis, 5 mm dogru bir tercih olmus.

Agirlik kemeri onemli bir konu. Dalis tercubesi edinmeden yapilacak bir alisveris degil bence. Kilonuza gore, dalacaginiz derinlige, cevresel sartlara gore bel ve bilek agirliklari degisir. Kac kilo olmasi gerektigini eski paylasimlarda detayli bicimde bulabilirsiniz. Bence dalisa baslayip deneyerek anlasilacak bir konudur. Ona gore tespit edip alinmalidir.

Zipkinin uzunlugu yapilacak avin cinsine gore degisir. Malesef genel kani sudur: tecrubesiz birisi kisa bir zipkinla baslamalidir, ustalastikca daha buyuk zipkin kullanabilir. Bu dogru degildir. Uzun zipkin (mesela 90, 100 veya 120 cm) acik alanda avlanmak icin, dolayisiyla nispeten tecrubesiz birisinin kullanabilecegi zipkindir. Uzun olmasi sebebiyle kurmasi zordur ama kullanimi tecrube gerektirmez, riskli de degildir. Sizin almis oldugunuz gibi kisa zipkinlar (60, 70, 80 cm) ise daha tecrube gerektiren, ozellesmis avlar icin uretilmektedir. Tas alti avi denilen yontemde (yani kayalarin arasinda, dar alanda, dolayisiyla acik alandan daha tehlikeli bir ortamda yapilan av) bu kisa zipkinlar tercih edilir. Atis mesafesi kisadir ama zaten uzun menzile gerek yoktur, hedef balik tasin arasindadir, atisi yapip baligi ve zipkinin sisini kayalara sikistirmadan alip yuzeye cikmak gerektigi icin kisa zipkin kullanilir. Boyle dar bir alanda atis yapinca sisin kayadan sekip geri gelmesi, avciyi yaralamasi da mumkundur. Dolayisiyla kisa zipkin ile avlanmak daha fazla tecrube gerektirir.

Bunca malzeme almissiniz ama en onemli olani yani dalis samandirasini almamissiniz. Mutlaka samandira kullanmalisiniz. Samandira; tekne, jet-ski, yuzen insanlarin orada dalis yapildigini gormesine yarar. Samandira kullanmadan dalan sorumsuz dalgiclar (kacak avlananlar, gece avcilari, sualti bohcacilari ve kacakcilar) ve midyeciler, yuzeye cikarken tekne carpmasi, pervane kesigi gibi nedenlerle sakat kalabilmekte, hatta olebilmektedirler. :(

Bunlari icinizi karartmak icin soylemiyorum. Bir dost tavsiyesi olarak kabul edin. Hicbirsey insan hayatindan daha kiymetli degildir.

Son olarak, tekrarlamak isterim: bu ise ciddiyetle egilecekseniz sayet, mutlaka forumdaki ZIPKINLA BALIK AVCILIGI basligi altindaki konulari okumalisiniz.

Bu arada, feneri iade ettiginiz haberini almayi dort gozle bekliyoruz. :)

Uzucu ama cok onemli bir konu olmasi nedeniyle, forumda daha once paylasilmis olan bir videoyu tekrardan tum amator avci dostlarin dikkatine sunmak isterim.

Ruhu sad olsun.

Once guvenli dalislar, ardindan bereketli avlar dilerim.

http://www.youtube.com/watch?v=BpsmYWJe1mE&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=ykTVUlaI6MU&feature=player_embedded

7. paşalimanı

paşalimanı rahman

Favori Kamış:
    lıneaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    genel eşkina 1 kg
    Çok Sağolun

Hem diğer arkadaşlar hem İbrahim usta olsun gercekten sonsuz teşekkürlerimi sunarım evet hakketten içimi bi korku sardı kaldım tereddütte dalsammı çıksammı anlamadım şimdi en iyisi forumu iyice okuyup arada bir antreman yapıp ekip olarak dalmak acayip oldu içim ya feneride gündüz dalan arkadaşlarım vardı hep yakarlardı gündüz sebebini bilmiyorum bende o yüzden aldım herkese selamlar

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Okuyup ogrenme kararinizdan oturu sizi tebrik ederim.

Maksadimiz sizi korkutup caydirmak degil elbet. Insan bilmediginden korkar. Ogrenelim, bilelim ki korkmayalim.

Bir de duzeltme yapmak isterim. "Gece fenerle zipkin avciligi yasaktir" ifadesi aslinda eksik kaliyor. Fener cogunlukla gece kullanildigi icin ister istemez boyle algilaniyor. Esasinda tebligdeki kuralin asli sudur: ZIPKINLA BALIK AVCILIGINDA ISIK KAYNAGI KULLANILAMAZ. Dolayisiyla gunduz de olsa fener ile av yasaktir. Diyebilirsiniz ki "peki o zaman av bayilerinde fener nicin satiliyor?". Sualti feneri av amacli degildir. Baska amacli dalislarda (acil durumlarda, kurtarma amacli, deniz polisi faaliyetlerinde, scuba dalista, vs.) kulanmak icin uretilmektedir. Scuba yani tuplu dalista balik avinin etik disi ve yasak oldugunu soylemeye zaten gerek yok herhalde. Dolayisiyla, zipkin avinda fener kullanilmasi her halde yasaktir.

Herseyden once, hadiseye av olarak degil de spor olarak bakmanizda ve ise bu noktadan baslamanizda yarar vardir.

Kolay gelsin.