Merhaba ; Kıyı olta balıkçılığına ilk adımımı attığım 3,5 mt. 150-250 atarlı 4 parça teleskobik albastar kamışımı 2 sene boyunca tepe tepe kullandım , halada sapasağlamdır. Kıyıdan , sandaldan , istavrit, dişli , çupra, eşkine , kefal vs. hertürlü avda bu kamışımı kullandım. İlk göz ağrımdır diye güzel bir elden geçirip artık bunu 8 yaşındaki oğluma vermeye karar verdim .Üzerindede okuma boxer 65 güçlü bir makine var . Yeni kamışım ve yeni makinemi sizlerle paylaşıyorum. Fiyat ve performans bakımından optimum takım olsun istedim. Avlandığımız yerler belli . O nedenle gereksiz fazla rakamlar vermeden bulunduğumuz bölgelerde işimize yarayacak , yarı yolda bırakmayacak ve performansı ile tatmin edecek bir takım aldığımı düşünüyorum. Kamışı bana tavsiye eden Berkan a teşekkür ederim . karaköy Albastar mağzasında yakından inceledim ve beğenerek aldım. Fiyatı ise piyasanın %40 altında olduğundan kaçırmadım. Makineyi ise bana orada çalışan bir arkadaş tavsiye etti. Alba nın yeni serisi . Aliminyum gövde , 6 bilyalı 4,2:1 devirli güçlü bir makine .Üzerinede 0,35 misina sarılı. Henüz takımı test edemedim. Bu akşam deneme sürüşüne çıkacağım Kamış ve makine toplam 150 tl. http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=1942 420 http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=COSMIC 7000
Özkan abi hayırlı olsun ,güle güle kullan yeni takımı, inşallah bol balık avlarsın Aldığın Surf kamış oldukça sağlam ve güçlü, zaten geçenki organizasyonda yakından görüp test etme fırsatıda bulmuştun makinadan pek anlamıyorum ama yazılan özellikleri gayet iyi görünüyor, hertürlü yeter bence..
Özkan dostum hayırlı olsun, gayet güzel bir seçim, keyifli ve bereketli avlarda kullanmak nasip olur inşallah.. ben kamışı şemsipaşada da test ettim, gayet başarılı, aldığıma ben de çok memnunum.. makinede cosmic ve king modellerini orada ben de inceledim, gayet kaliteli, oradaki yetkili bana bu makinleri benim aldığım Mitchell'den daha çok tavsiye etmesine karşın bir kere Mitchell'i kafaya taktığım için onu aldım Kısık'taki kampanyalı fiyatlar zaten kaçırılacak gibi değil Bence memnun kalacağın güzel bir set olmuş, trofeler çekersin inşallah
Abi o akşam zaten emektarları oğluna vermek için alıştırmalar yapıyordun Yeni kamış ve makinen hayırlı olsun. Güle güle kullanmanı dilerim.
Alba nın o kamışı eski lion serisidir , şimdilerde göl kamışlarında lion ismi var. İnanılmaz iyi bir kamıştır. Öyle atarken ciyuv diye ses çıkarmaz ama abanmadan atar Makinaya gelince hızlı sararken kolu elinde kalabilir. Yada katlanıp can sıkabilir. Katlanma sorunu çözüldü diye biliyorum ama dikkat etmekte fayda var. Herzamanki lafım, 40 liralık makine 40 liralık kamış. En ideali en kullanışlı olandır pahalı olan değil. bu tip malzemelere orta halli bir araba parası vermiş biri olarak geç uyandık ama yapacak birşey yok . Güle güle kullan.
Okan selam . Dün akşam takımı bir test etmeye çıktım. İlk olarak 75 gr. kurşunla başladım . Yavaş yavaş başladımki neolur ne olmaz. Isındıkça abanmaya başladım. Ama ne yaptımsa o ciyuv sesini çıkaramadım anlamadım ama hakkaten olmuyor . Neyse çok sorun değil. Sonra 125 ve 150 gr. a kadar çıktım. Sonuç olarak kamış güzel , sorun yok. Faka makine için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Dediğin gibi hızlı sarımlarda kol katlanıyor. Sarma teli atış anında kendiliğinden kapanıyor ki bu en nefret ettiğimi durumlardan biridir. Bu yüzden 150 gr. kurşunu hızlı atış sırasında telin kapanmasıyla misinayı patlattı ve kurşunu kaybettim. Makineyi değiştirmeye karar verdim. İnanılmaz canım sıkıldı. İsabetli tespitlerin için teşekkürederim. Demekki hata bende değilmiş.
Ben o ciyuv sesini 140 gramda çıkarmayı başardım Özkan ama sırf o sese uyuz olup ses çıkarmadan kurşun atabilen bir kamış arayan arkadaşlarım da var Makine için üzüldüm, başka bir model tercih edebilirsin, ellerinde bir Mitchell Avosurf 70 vardı, gittiğinde bi incelersin, fiyatı 90 TL idi..
Firmaya mail attım bakalım . 35 tl.lik makineleri hiç sorun yaşamadan tepe tepe kullanabiliyorken artan fiyatla sorunlarında artması da ayrı bir şanssızlık sanırım.
Kısık'a telefon açıp görüşsen daha etkili olmaz mı? Maillere kimbilir ne zaman bakarlar, beklemek insanın sinirini bozar. Bence konuşup durumu anlat, önce maili alıp almadıklarını teyit edersin sonra da konuya geçersin.
Makinada sorun çıkması üzücü olmuş Özkan abi inşallah en kısa zamanda düzelir sorun.. Bencede hiç vakit kaybetme, müsait olduğunda hemen ara ve durumu bildir, gerekenin yapılmasını talep et :thumb:
Kısık da Özlem hanım var, maillere gün içinde yada en geç bir gün sonra cevap veriyor. Çok da yardımcı olmuştu bana makina da yaşadığım sıkıntı dolayısıyla.
O kamıştan ses çıkmaz çıkan ses kullandığın takımdaki iğne ,tüy , rapala yada misinadan çıkar. .. Ama deli kamıştır.
O kamışta 70 -80 lik kafaya sahip ve monoblok kolu olan bir makina harika iş çıkartır. Aynı kamışta (5 sene önceki adı ile lion) laserfish 9+1 bilyalı 8000 serisi bir bakına takılı bende. 5 yıldır en keyifli takımım ...Ufak bir savurma ile milleti çıldırtacak atışlar yapabiliyorum Makina da mono blok paslanmaz çelik ve aliminyum alaşımı 1 kilodan fazla . At çekte sıkıntı ama kamış bükülmese ne çekktiğini bile anlamazsın . . Kısık değiştirir o makinayı merak etme.