İşte Yılın Sazan Avı Tiyosu (Dikkate Alın):)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında görkemkocaer tarafından paylaşıldı.

1. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    kaç zamandırr deliriyorduk yav bi gidiyos 2-3 kg balıkları çekiyoduk solucanla yav solucanı dieştrmesi bir dert ufak balıkların solucanı bitirmesini oltyla olması birdert neyse ula dedik durki bide blaık takalım dedim yav amcam felan güldü balinamı yakalyacan bende inadına tutum balıgı tüm taktık kesmeden biçmeden neyse saat gece 11.30 heryer zindan oltarın bir kısmı 200 metre ilerde bi sessizlik var anlatamam bizde arabaya yakın oltaların başında oturduk çay felan pişirdik domates biber közledik
    oturuyorus neyse bi dalga çıktı anlatamam hafif ama işte baraja göre biraz iyiş dalga durdu 5 dk geçti biz zil sesi geldi ben kalktım amcam dedi otur ufaak balıktır güvenmedim gittim baktım oltanın teki yok kasnak yerde ama zil yok saten zil sesi bikere geldi vurdugu gibi almıs götürmüş kasnağı arıyom bakıyom kasnak hareket ediyo blaık çektikce kasnakdan ip gidiyo oda yuvarlanaıyo neyse hacim elime aldım malı öyle kuvetli çekiyoki parmağımda halen misina izi var misina elmi çizdi neyse artık amacama koş koş diyorum geldi ney se balık çekiyo oltaya asılmıyorum asılsam agıznı yırtacak veya misina kopacak neyse amcam sıfır misina çıakrtı 100 metrelik hemen ek yaptık çoğu kişi bu hatayı yapar balık hep kaçar hatada şurda çoğumuz zamnında bende dahil balık çkeince olrtya asılırdık ama doğrusu balık gelince çekmek neyse 2 misinayı ek yaptık neyse balık az bişe yoruldu durakladı busefer asıl mücadele başladı ben kıyıya çekiyorum o geri alıyo 150 metre geri gidiyo toplam 25 dkda balık iyice yoruldu tam geldi kıyıya amcam suya girdiii zar zor aldık ilk rekor 16 kg du ama hep bu yönetime kullandık 1 senedir hiç boş dönmedik

8.650 kg

14 kg

işin Tiyosu
    eğer büyük balık yakalamk istiyorsan yeminde büyük olması lazım bizde eskiden solucan takıyorduk ama küçük balıkdan büyük balığa kalmıyor değiştirmesi zahmetli sana şöyle diyeyim bi parmak uzunluğunda tahta balıklarını yakala 6 lık kancaya dikiş atargibi geçir ağzından çıkar ve oltalarını at çoğunlukla geçe çok iyi netice veriyor biz bunu kullandıgımızdan beri her gitmede 1 tane yakalasak bile 10 kgden aşağı gelmiyor.Biz Bu yöntemli 10 ve 20 kg arasında çok balık çektik
    balıkları takmadan önce güneşte 1-2 saat kalsın kokusu çıksın gece mutlaka oltlarının başında dur çünkü bize çok denk geldi arabada yatarken sabah kalktımız zaman olta yerinde yok zil ile beraber balık suya çekiyor alıp başını gidiyor zil taktıgın deyneği sağlam göm vs vsvs

:

2. konevii

konevii veysel

Paylaşımınıza teşekkürler.
    Balıklar gerçekten çok güzel.
    Paylaşımınıza teşekkürler..

3. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Güzel, ama kafamı karıştıran bir yer oldu misinaya ek yaptık yazmışsınız, bunun size hiçbir yararı olmazki balığı çeken misina yine aynı misina benmi yanlış anladım acaba ? :D :confused:

El oltasıyla 16kg balığı çekmek zor olsa gerek, ne fantazik bir sazanmış yav kıyıa kadar geliyor ve 150 mt geri gidiyor şaşırtıcı ! :D rastgele. ..
    evet fantazi dolu bir av, ve aksiyon dolu bir anlatım :)

4. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    ek derken yani kasnaktan ek balığı çekerken yol vermek lazım ek yaptık derken ksnaktaki misina bitti ksnağın üzerine bibaşka bisina ek yaptık

5. carphunter66

carphunter66 samet

Favori Kamış:
    alba star ve diğer okuma gibi kalite markalar
    Favori Makine:
    favori oltam yok ama kamiş takımlarım çok var
    En İyi Avı:
    sazan 5 kg (şimdilik)
    :D :D valla şaşırtıcı

6. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Paylaşım için teşekkürler güzel balıklar tebrikler;)

7. mehmet y.

mehmet y. mehmet

paylaşım için teşekkürler...

yalnız şu dikiş atar gibi takma işini anlamadım resimli olarak gösterebilirseniz sevinirim...

rasgele...

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler paylasim icin.Aramiza da hosgeldin.
    Baliklar cok guzelmis.Ilk defa butun baligi yem olarak kullanan(sazan icin) ve sazani yakalayani duyuyorum.Bunun icinde ayrica tebrikler.Memlekete donersem bir de bunu denerim.Gerci bu takima yayin gelmesi de muhtemel.O da iyi olur hani .
    Rastgele...

9. Altan016

Altan016 Altan Altan

Tebrikler, yazdıklarınıza katılıyorum.
    Fantastik olduğunu söyleyen arkadaş ise daha önce el oltası kullanıp 6 -7 kg.lık sazan çıkarttımı acaba?
    Eğer çıkarttı ise bu arkadaşın ne demek istediğini anlayabilir,
    Hele hele böyle 15- 16 kg. lık sazan olduğunda mücadelede had safhada olur.
    100 - 150 m.misina ile oynar durur.

10. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 4,30 MT ve SHIMANO TECHNIUM DF CX SPINNING 300 MSTECDFCX30HH OLTA KAMIŞI
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA Z 6000 ve SHIMANO STELLA SALT WATER 18000SW 14XSA-RB+1RB
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 7 kg - ALABALIK 4 kg
    vay hemşerim tebrikler güzel taktik bizde genelde solucan takıyoruz şimdiye kadar yakaladağımız en büyük balık 7 kg bundan sonra bizde deneriz bu olayı eğer malatyadaysan tanışalım benim merkezde gönül internet cafe var buyur gel çayımı iç.

11. Altan016

Altan016 Altan Altan

Tebrikler, çok güzel balıklar

12. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Yemlik balıkların 1-2 saat güneşte bekletilmesini tavsiye etmişsiniz. Ölü balık mı kullanıyorsunuz yem olarak??

13. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler..
    değişik bir düşünce ve uygulama..
    ama başarılı oluyorsa ki olmuş ne ala...

14. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    arkadaşlar balğı bekletmemeizin nedeni balığın kokması balık kokarsa suda iyi koku yayar mantığıyla hereket ettik şuan burdaki mekan malatya yazıhan tecirli şuan malatyadayım

15. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    malatyada yaşıyorum çırmıktılıyım (yeşilyurtlu;)

16. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 4,30 MT ve SHIMANO TECHNIUM DF CX SPINNING 300 MSTECDFCX30HH OLTA KAMIŞI
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA Z 6000 ve SHIMANO STELLA SALT WATER 18000SW 14XSA-RB+1RB
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 7 kg - ALABALIK 4 kg
    yeşilyurtta çok tanıdığım var kardeş balıkçı gazi abi gil var tecirlide bizim bi mekan var balığa gittiğimiz bi gün gel cafeye beklerim...;)

17. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    gazi abi gil bizim ekibimizden gazi abi nihat abi yyeşşilyurtun 7 den 70 e balıkcı avcı yok böyle bir memleket planee44@hotmail.com ekle görüselm

18. avkolik-çıtak

avkolik-çıtak cengiz

eline sağlık güze l av olmuş biz o taktiği canlı yemlik balıklarla yapıyoruz
    sizin uyguladığınız taktik ilginç başarı oranı mükemmel teprikler başarılar

19. RUNO

RUNO onur ABACIK

Favori Kamış:
    Virax palermo
    Favori Makine:
    alfa 60
    En İyi Avı:
    sazan 9 kilo
    Güzel bi av olmuş tebrikler.

20. görkemkocaer

görkemkocaer Görkem

En İyi Avı:
    16 Kg Sazan avı
    yorum yapan yapmayan herkese teşekür ediyorum...bu yöntemi uygularken oltaya takacanız balıkları güneşde kokusu çıkana kadar bekletin daha iyi sonuc alrsınız...