Istıranca Dereleri ALABALIK

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında katsumoto tarafından paylaşıldı.

1. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Merhaba ben ıstıranca derelerinde alabalık avlamıs arkadaslardan bilgi almak istiyorum.1994 senesinde bir kere avlanmaya gitmiştir o seneden beridir gitmedim...Su an icin avlanma yasagı var galiba..(elbette zamanını bekleyecez) ancak ben bu derelerin baraja baglanıp terkosa su gonderdikleri icin balık felan kalmamıs diye duydum sagdan soldan...Merak ettim durum nedir?? bide baraj olması balıgın saklancagı yada yumurtlamak icin daha guvenli bir alan olmasına faydalı degilmi ? nasıl azalıyor balık? alabalık gollerde yasayabilen balık degildir belkide ondan daha cok akarsuları sever ? neyse simdiden tgesekkurler

2. akinkaptan

akinkaptan

Favori Kamış:
    olta,zıpkın,rapala,çapari
    En İyi Avı:
    Turna Valla 4 5 Kiloo Vardı
    eger varsa balık bende gelirim. :)

3. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    eğer benim geçen yıl gittiğim yer ise balık var ıstranca dağlarının dibindeydi gittiğim yer yer ismi bilmiyorum şu köy felan diye tek yerleşim yokdu oralarda

4. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    erdem kardesim bir av raporu yazsan sevinirim neyle yakaladınız yem_? meps? hangi mevsim gittiniz?
    balıkların boyu ve adetini yazarmısın?
    Istıranca dagları dogasıyla her zaman icin mukemmeldir....

Son düzenleme: 18 Şubat 2008
  5. akinkaptan

akinkaptan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yokmu bize istranca ormanları hakkında bilgi veri,cek ?

6. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi 0-1 numara mepss kırmızı benekli ile avlandık 6 kişi 10 civarı balık yakalandı(çünkü gece fena sağnak yağmıştı çamurdu su ve yürüdüğümüz yerde saplanıyorduk) zamanı yazın temmuz felandı sanırım çünkü gündüz sazlıbosnada turna kovaladık gece ordan çıktık kırklareline gittik eğer gitmekse her tarafı kapalı bir panelvanın arkasındaydım ne ışık ne bir iz göremiyordum boylara gelince 20-25 cm ve üzeriydi bir iki ufak vardı saldık birde bizim gittiğimiz yer tarla yanıydı tarlalrın yanından nehir boyu gittik geldik yerleşim yokdu arad geçen askeri araçlar dışında sivil araçda yokdu

7. akinkaptan

akinkaptan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    alabalık avlamak yasak diye duydum bunun dogrulugu nekadar ?

8. balikci

balikci

Ormaniçi sular hariç, gökkuşağı alabalığı avlamak serbest.. ormaniçi sularda belgeniz varsa oralardada avlayabilirsiniz.

Ek olarak, diğer doğal alabalık türleri şuan zaman yasağı kapsamında olduğundan avlanılması yasaktır, 1 nisan itibariyle tüm doğal alabalık türlerini avlamanız mümkün.

9. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Erdem kardesim sagolasın bilgilerin icin...ben trabzonluyum bizim oralarda malumdur alabalık yoresel balıgımız..oyuzden hayranlıgım var..ıstıranca derelerinde su seviyesi fazla degil sanırım sıg ve az akıyor hatırladıgım kadarıyla.yanılıyorsam duzelt lutfen...eskisi gibi balık kalmamıs diyorlar bu barajlar yapıldıktan sonra....ben birinden duydugum hikayeyi anlatayım 1990 senesinde dolasmak icin giden bir tanıdıgım anlatıyor derede bir sepet sistemi yapmıslar suyun icine kimse yok tabi bunlar suya giriyor sepette sayısını tam hatırlamıyor ama 100 un uzerinde alabalık varmıs bunlar balıkları alıyor ..tekrar aynı sekilde bırakıyorlar yarım saat sonra bi amca geliyor sepeti cıkartıyor yine dolmus alabalıkla..amcaya gidip senin blaıklarını aldık helal et diyorlar felan..oda olsun evlat ne olacak diye bir dialok geciyor aralarında..simdi yurttısında cekilen alablık belgesellerinde izledigimiz manzaraları burda da gorebilirdik ama bilinçsiz avlanma yuzunden..aksama kadar gez dolas ya tutarsın ya tutamazsın....

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Alabalık bol oksijenli sularda yaşar.
    7 ppm (litresinde 7 miligram) dan daha az oksijen içeren sularda yaşayamaz. Buralar sazan için uygundur.
    Çağıldayarak akan derede alabalık yaşar ama Istranca gibi rakımı düşük (deniz seviyesine yakın) barajlarda (dere ağızları hariç çoğu yerinde) maalesef yaşayamaz. Bu göllerde genelde oksijen içeriği 3-7 ppm arasındadır.

Alabalık derede bile yumurtlamak için yer seçer... İlle de sıcaklığı ve oksijeni sabit kaynak suyunu arar bulur, arayıp bulmalıdır.
    Yani derede değil dereye bağlı kaynak sularının yakınlarında yumurtlar. Kışın yumurtlayan balıktan başka bir şey de beklelemek lazım, çünkü kaynaktan uzaklarda o dere donar.

11. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi genellikle sığ bazı yerleri bele kadar ama genellikle sığ akıntıda çok fazla değil balık konusuna gelince genelde az diyorlar ben 2 kere felan gittim bu yıl 5-6 yerde ağ parçaları vardı :mad::mad::mad::mad:

12. akinkaptan

akinkaptan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    benim bir tanıdıgım ıstırancaya gittigini söylüyor vede baya alabalık oldugunu söylüyor ama öyle biryer söylüyorki en yakın yerleşim birimi 15 20 km diyor ve muazzam balık varmış evet ormanın içinde burası belgeden kastınız nedir nereden ve nasıl alabilirim ? ve bu alabalık için fly ignesimi kullanıyorsunuz.

13. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kırklarelili biriyle sohbet ettim bugun...yok diyor alabalık oyle aksama kadar gezsen 1-2 tane anca....eskiden vardı diyor ...ama barajlar olduktan sonra kalmadı .. en iyisi bolu tarafı ne dersiniz istanbula ulasımı kolay...