İtalcanna Combat 220 gr. ve Okuma RAW 55 kombinasyonu

Konu, 'Kamışlar' kısmında muratbzk tarafından paylaşıldı.

1. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    İtalcanna Kombat 220 gr ve Okuma Raw 55 alarak bir kombinasyon yaptım.

İtalcanna Kombat 220 gr kamış 420 cm ve 300 gr ağırlığında,

Raw 55 ise 11 bilyalı 4.5 devirli ve 500 gr altında ağırlığı mevcut.

Bu takımı yapma sebebim sürekli at çeklerde yorucu olmaması en büyük etken.

Bu takımı dün kullanma fırsatı buldum kamış olarak çok dengeli ve yormuyor ayrıca atarı ise gayet güzel. Kamışın kendi atarı ile istediğim noktalara gayet güzel erimi var.

Makine ise kola yük binmemesi çok hoşuma gitti ama makine için söyleyeceğim kafası ufak olduğu için sarım sayısı fazla oluyor ama benim açımdan problem değil açıkçası.

Makinede çıkan 2 kafa mevcut, bunların birisine 0,26 sağlam bir misina ve diğerinede 0,16 mm Savager adraline ip sardım, bunları şok ile birleştirerek kullanmaktayım.

Dün 2 saatlik bir av neticesinde eve yorucu olmayan zevkli bir avla döndüm.

Sizlerinde değerli olumlu yada olumsuz görüşlerinizi almak istedim.

Herkese limitler dahilinde bol avlar dileğimle,

Sevgi ve Saygılarımla.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kamis harika. O harika kamis makina olarak okuma rawdan iyisini hakediyor. Tercih meselesi tabi. Hayirli ugurlu olsun bereketi bol olsun

3. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Teşekkürler Roy:)

Bencede iyisini hakediyor ama alacağım makineyle 4 tane raw alacaktım bu sene bu şekilde kullanıp inşallah seneye iyi bir makara alacağım . Keşke sendeki Daiwa tournement entoh 4500'i alabilseydim:)

4. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Bence kombat hafif ama 150 gr üstü esneme yapıyor bunu da uzağa atamıyacağın anlaşılıyor.. Örneğin boğazda 200 gr kurşun ve rapala atarken bir akıntı varsa zorluk çekersin.. Futura al o daha güzel..ama yinede hayırlı olsun.. Bol avlar dilerim

5. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Teşekkürler Ferdi bey,

Bir yerden başladık devamı gelir bundan sonra, Futura da sevdiğim bir model aslında ilerisi için aklımda olan bir ürün.

Sevgili Vedat Abayoğlu'nun tavsiyesi üzerine Kombat'ı buldum kaçırmak istemedim. 100-125 gr kurşunlarla dün test ettim gerçekten atış mesafeleri abanmadan istediğim erimlere ulaştırıyor buda çok hoşuma gitti açıkçası.

6. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Murat bey kamış seçimi harika (kendimden biliyorum :) ) Güle güle kullanın. Keyifli avlar yapacağınızdan şüpheniz olmasın :)

Rastgele

7. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Teşekkür ederim İnan, sanada rastgele.

8. nihatkilic

nihatkilic Nihat Kılıç

Favori Kamış:
    2x Italcanna Combat 4.20mt
    Favori Makine:
    2x Penn Surfblaster 8000
    En İyi Avı:
    5,6 kg. levrek
    :D Inan banada aldiracaksin bu kombattan..

9. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Bulursanız haber verin bir arkadaşım daha istiyor:)

10. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Murat Abi öncelikle güle güle kullan.. Ben de bir iki bilgimi paylaşayım kısaca;

Okuma Raw55 küçük ve hafif bir makina, tur başına misina sarımı da fazla değil ancak İstanbul Boğazı'nın en akıntılı yerinde en ağır kurşunlarla at çek yaptığında (200 250 gr.) yükü rahatlıkla kaldırabilecek bir alettir..

Kamış olarak italcanna efsane olsa da benim kullanma fırsatım olmadı.. kamışın uç kısmı yukarda belirtildiği gibi çok esnek olursa ağır kurşunla atış esnasında sıkıntı çıkarabileceği gibi çekerken de aşırı esneyeceği için kolu haddinden fazla yoracaktır..

Yanında uğradığımda bir iki deneme atışı yaptırırsın artık:)

11. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Sağol Deniz teşekkür ederim,

Raw için söylediklerin çok doğru bir Jig makarası olduğu için ve hafifliğinide göz önüne kattığım için onu aldım, gönlüm Shimano TwinPower PG idi ama bütçe meselesi birazda ama inşallah önümüzdeki sene alacağım bir tane.

Kamışı 2 gün önce test ettim gerçekten hoş bir kamış 125 gr kurşunlarla deneme fırsatı buldum 8 tane istavritle çekerken bile yormadı dengeli bir kamış yani adamlar bu işi biliyorlar bundan sonra elbet iyi kamışlar vardır ama İtalcanna çok hoşuma gitti belirtmek isterim.

Bir türlü buluşma fırsatı bulamadık en sonunda ben geleceğim:)

Görüşmek üzere.

12. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Durduğun hata Nihat abi. Koş uncle ın yanına da kol-center yapsın sana da :laughing:

13. avcı 37

avcı 37 Kemal GÖKMEN

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT 4.10M YABO MAX PANTHER SURF 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RAW ll 65 DAİWA WINDCAST S4500/ SHAKESPEARE STANDART 2015 GF
    En İyi Avı:
    76.CM BOY 24.6.CM EN 2010 YILI AYNALI SAZAN
    kombat

t

değerli dostum murat kamış ve makina testini yaparken bende yanındaydım ve benimde sayende test etme imkanım oldu fakat gelen yorumlara bakıyorum farkındaysan banada bu kamışa montaj yapmış olduğun makina akıntı yoğun bölgelerde çalışımalarında zorlanır gibi bir düşüncem olmuştu 150.gr rapala çalışmalarında en basit bir kurşun bunun yeri geldiği zaman 200.gr ve üstüne çıktığımız oluyor seni yarı yolda bırakır gibi bir korku oluştu üzerimde üzülerek diyorum fakat biliyorsun evimde ne kadar kamış ve makinam olduğumu sende aynı hastalığa yakalanma ben makina olrak okuma rav 65 düşündüm sen ağır gelir dedin bir ara rav 65 ile deneyelim fakat kurşun ağırlığı maksimum kamışı üzmeden 175.gr diyelim korkmadan atacağını tahmin ediyorum kudos ile ben 150.gr çalışıyorsam sende teretdüd etmeden çalırsın inşallah unutma banada bir kombat hayırlı olsun bereketli avlar dostumreeling

14. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Sevgili Kemal kardeşim,

Değerli yorumların için teşekkür ederim.Makine olayını biliyorsun tavsiye üzerine aldım hem jig olması ve boğazdada kullanan abimlerim olumlu yorumları üzerine boğazın akıntılı sularında seni üzmeden uzun süre idare eder demeleri ve hafif olması büyük etkindi. Sende biliyorsun geçen sene aldığın makinenin bu sene ne hallerde olduğunu, bu sene de benim aldığım raw 55 in bir üst versiyonu olan raw II 65 alman. Senin aldığın makinede güzel yalnız ağır sanırım 670 gr civarı, kendimden örnek vereyim bende olan diğer okumanın ağırlığıda şimdiki alacağın makinenin ağırlığı ile eşit. Yaklaşık 2 sene kullanan biri olarak gerçekten akşam eve geldiğimde bileklerim çok ağrıyordu bu sebepten dolayı raw55 i seçtim.

Benim zaten boğazda çalışacağım ağırlık 150 gr.dır üstü ağırlıkları değerli üstadlarıma bırakıyorum o tür av bana göre zevkten çok eziyete dönüşüyor.

İnsan hep aldığında daha iyisini düşünüyor fazla kamış yada makine alma gibi bir düşüncem yok önümüzdeki sene edineceğim bir makine var onu alacağım. 10 tane makine çeşidi yapmaktansa bilinen ve bizim boğazda test edilmiş tavsiye edilen makineyi alacağım.

Sevgi ve saygılarımla.

15. furunotr

furunotr Haluk

Raw-55 yeterince güçlü bir makine; Boğaz'da kullanılan pekçok makineden güçlü olduğu da aşikar; yalnız bir kolda sardığı miktarı bilmiyorum; eğer 80 cm.den düşük ise tek handikapı bu olabilir... Ayrıca Raw-65 veya diğer benzer makinelerden hafif olduğu için kamış ile daha iyi bir uyum sağlayacağını düşünüyorum...

16. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Hayırlı olsun Murat Kardeş,

İtalcanna Kombat / Okuma Raw 55 ikilisini uzun zaman kullandım,sonra shimano ultegra cı4 e geçtim,geçme sebebim ikinci surf takımı Cedros / Raw 55 kombinasyonu yapmamdı ;)

8-10 kg lık sapan balıklarını 5 dakika gibi sürede kıyıya aldım Kombat / Raw 55 kombinasyonu ile,

Gücü,hafifliği en büyük avantajı,Haluk Kardeşimin de dediği gibi tek handikapı turda 76.2 cm misina sarması,onun da artısı büyük bir balık geldiğin de daha uzun süre mücadele edip,keyfini çıkartıyorsun.

Rastgelsin.

17. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Teşekkür ederim Orhan bey,

Kombat açısından bir problemim yok, Raw 55 de ise sanki biraz sıkıntı var gibi, hafifliğinin yanında gücü tartışılmaz bence. Dediğiniz gibi güçlü bir makine ama dünde Haluk beyin dediği gibi üzerinde yazdığı sarım miktarı yazmıyor kutusunda kendim ölçmeye çalıştığımda bahsetmiş olduğunuz değerleri buldum 76-77 cm.
    Boğazda özellikle rapala avclığında 80 cm sarım için yeterli olur görüşü hakim. Bu değerlerin altında gözükse bile yıllardır bizim merada avlanan arkadaşlarım da var ve bu makineyi kullanlar var. Bu güne kadar bir sıkıntı ile karşılaştıklarını görmedim.

Bilmiyorum zamanı gelince daha da iyi kullanıp test ettiğimde kendi yorumlarımı burda tekrardan paylaşırım.

Sevgi ve Saygılarımla.

18. furunotr

furunotr Haluk

Eğer avlak bölgenizde ilişken; takılan birşeyler yok ise veya az ise at-çek avcılığı için kolu biraz daha fazla çevirirsiniz olur biter; tabii o da gerekirse; balık bazen yavaş da istiyor... İlişken v.s. olunca sarımı fazla olan makina ile kurtulma imkanı daha fazla oluyor; daha çabuk ve hızlı dipten kaldırabiliyorsunuz takımı...

Sarım miktarı basitçe şöyle hesaplanabilir; misinayı tamamen makaraya yükledikten sonra mümkünse bir kumpas; yok ise başka birşeyler ile çapını ölçersiniz; sonra çapı pi sayısı (3,14) ile çarpıp çevreyi bulursunuz (elbet uygun bir metre ile çapı da ölçebilirsiniz doğrudan; bende bebek kafa çapı ölçmek için kullanılan bir metre mevcut mesela) çıkan sonucu tur sayısı ile çarptığınızda sarım miktarını bulursunuz... Diyeceksiniz misina boşaldıkça bu miktarda oynama (aşağıya doğru düşme) olacak... Doğrudur; ancak bildiğim ölçü veren üreticilerin hepsi bu şekilde veriyor miktarı...

19. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Haluk bey,

Geçen gün kamış makineyi denerken bu makinenin kullanıcısı bizim avlakta tavsiyede bulunmuştu. Atılan ileri mesafede ilişken söz konusu değil ama kıyı şeridinde takılma ihtimali yüksek zaten arkadaşımında demesi üzerine kıyıya geldiğinde daha hızlı sarman gerektiğini o gün söylemişti. Geçmiş senelerde ağır aksiyon gerektiren rapalalarla güzel balıklar almıştık bu sene onlara ağırlık verebilirim.
    Dediğiniz gibi manuel ölçüp tur çapı ile hesapladağımda 76-77 cm aralığını buluyorum. Saygılar.

20. saltiga

saltiga ÜMİT

ilk italcannanız oldugu belli hayırlı olsun bu markanın en kötü yanı insanı zehirliyor dikkat edin şahsen ben ilimdeki tüm kamışları çıkardım hepsini italcanna ya çevirdim bence dogru modelini dogru yerde kulladırsanız en iyisi. rapalaya çapariye yemliye derken bi bakmışsınız elinizde 10 tane olmuş rast gelsin.