Merhaba arkadaslar gecen hafta italcanna kombat 220 gr atarlı kamışı istoçtan aldım hafta sonu hevesle kamışı denemeye gittim kamışın atarı ve agırlıgı iyi ama uzerinde yazdıgı gibi 4.20 degil kamış 4.08 cıktı aldigim yere goturdum bunun ucu kırılmıs siz degistirmissiniz dedim saolsunlar depodan iki tane daha getirdiler hepsi aynı geldi 4.08 futura modelini ölçtük oda uzerinde yazdıgından kısaydı satıcı cocuk kamısın parçalarının birbirine gecmeden ölçülüp monte edildigini o yuzden de bu farkın cıkmıs oldugunu soyledi ama cok tatmin edici gelmedi acaba gercekten boylemi yoksa aldigim kamış sahtemi tesekkur ederim
diğer kamışlarla boy aynı ise sorun yoktur. faturalı sahte mal satacaklarını sanmıyorum. 10 cm lik fark o kadar onemli değil bence. iyi günlerde kullan..
İtalcanna ve Shimano gibi markaların kamışlarının kısa olması doğru gelmedi bana. Benim Speedmaster tam 430 cm. geliyor.
Kamışın performansı nasıldı ? performans tatmin ettiyse belki de gerçekten satıcının anlattığı gibi bir durum olabilir...
Italcanna da boyle bir şey olması olası değil ben İtalyada yerinde gördüm nasıl yapıldığını bende futurası var oyle, deil acaba çin malı olma ihtimali yüksel gibi böyle duyumlar alıyoruz ama ne kadar doğru bilemem ama yinede hayırlı olsun..
Bence sorun yok. Leeda ve Ron Thompson kamislarda da ayni durum sozkonusu. Olcunce uzerinde yazandan 5, 10 cm kisa cikiyor. Demek ki bunlarin hepsi fabrikada yari mamul halinde olcuye uyduruluyor, nihai urun ise hep uzerinde yazandan biraz kisa oluyor.
performansından cok memnunum çin malı oldugunu sanmiyorum cunku 220 atarlı olmasına karsin 250 gr attim kirilmadi
Kamışlarda üzerinde yazılı değerden birkaç santim kısa veya uzun olması gayet normaldir; örneğin bende Speedfire mevcut ve üzerinde 4,30 yazmasına rağmen sanıyorum 4,40 geliyor.... Önemli olan sizdeki kamışın sap kısmında alt tarafta bir yerde seri numarası mevcut mu??? Seri numarası var ise kamış orjinaldir; ayrıca sitesinden bu numara veya kamış etiketindeki ITC numarası ile sorgulayabilirsiniz... http://www.italcanna.com/eng/main.asp?pagina=ITC User
Haluk arkadaşım en doğrusunu söyledi kamışın sap kısmının en altında '' HandMade İn İtaly '' etiketi var,etiketin üzerinde seri numarası da mevcut. Rastgelsin.
herkese yardımları icin tesekkur ederim kamışın en altındaki seri numarası ve uzerindeki etikette yazan web sifresiyle sitesinden kontrol ettim kamis orjinal demekki uzerinde yazandan kısa oluyormus
Kısa da olmayabilir. Parçalar tam oturmuyor, bu yüzden bir kısmı içerde kalıp, daha kısa görülüyor olabilir. Nasıl olur? Bakın şöyle olur. Hemen her markada bu çeşit falsolu, teknik olarak defolu ürünler çıkar. Uyanık avrupalılar vs. de bu defolu ürünleri, daha ucuza biz gibi ülkelere yuttururlar. Bu defo, kamışın işlevinde sorun yaratmayan bu gibi küçük sorunlardır. Mesela, baskısı hatalıdır. Böyle biraz kısadır, azıcık uzundur. Kılavuzların hizası doğru değildir vs. Bu hatalar kamışta daha ziyade estetik anlam taşır. Kamışın işlevini çok değiştirmez. O boy kamış içinde, o 10 cm için aynı şey söylenebilir. Avrupa'da bunlar, dürüstçe "beyler bu kamış şöyle hatalıdır" diye rafa konur, uygun bir fiyat verilir. Bizde ise, bakılmaz bile öyle şeylere. Çoğu zaman piyasaya fiyatından rafa çıkar. Toptancı bunları ucuza almıştır, katmerli kar eder. Burada şu süreci anlamak lazım. Bu genellikle Italcanna veya neyse ötesinde gerçekleşir. Üretici bunlardan 1000 tane atıyorum, X satıcıya, dağıtıcıya vermiştir. Dağıtıcı bu defolu olanları bahse konu şekilde, bazen barter (para yok, mal değiş tokuş) vs. ile elden çıkarır. O bunların böyle olduğunu söyler ve ucuza satar. Bizim satıcı ise, o ucuz kaynaktan bunu alır, hiç ses etmeden, kimseye çaktırmadan piyasaya sürer. Bu olay sık yaşanır. Ara sıra birden patlayıp, uygun fiyat, kalite vs. ile ucuza mantar gibi çıkan kaliteli malzemeler genelde böyle bir hikayeye sahiptir. O parti biter, arkası olmaz bir daha... Eğer iyi fiyat/kalite oranı varsa, bu tür malzemelerden almak iyidir. Ama bunları orjinal, hatasız olanla aynı fiyata, çok yakın fiyata veriyorlarsa, elbette bu pek akıllıca bir alışveriş olmaz.
Tamam kısa olanı anladık; üretim hatası falan olabilir; ancak bizdeki 10 cm. uzun olanlar ne oluyor acaba?? Yoksa kamışı sündürdüler mi