herkese merhabalar bogazda kullanmak üzere rapala avcılıgı icin sizce hangisi daha uygundur italcanna kombat 420-220gr- shimano speedmaster bx 430-200gr
beast ve speed kulandım 200 gr atarlı modellerini ( kullandım derken ) kulaktan dolma bılgı vermıyorum kendı kamıslarımdı bu sezon elimde toplamda 7 adet kamıs vardı. (italcanna ve shımano markalarının modellerı extreme cast bırde) kombat kullanmadım 150 gr ustu ıcın uygun degıl denılıyor vedat abayoglu buyugumuzunde favorı kamısıdır speed daha ıyıdır beast mastere gore bx yada cx serılerıne bakın derım
O iki kamış arasından Speedmaster'ı önerebilirim... Yalnız başlıkta bir tuhaflık var; Italcanna-Shimano kamış tercihi deyince çok büyük bir alana giriliyor; her iki markanında ürün yelpazesi çok geniş ve çok farklı özellikte ürünleri mevcut...
speedmaster halkaları fujı mıdır haluk bey konun baslıgını o sekılde atmıs olabılırım benım hatamdan kaynaklanmıstır alt bolumde modellerı yazdıgımdan sanırsam bır nebze telafi edilmistir...
speed atıs mesafeside goz doldurucu guzelde aksiyon alıyor. rapala icin uygun bir kamıstır. benim kendı düsüncem 460 gr cıvarlarında olması lazım italcannadan agırdır.
İtalcanna Kombat ile rapala çekmen biraz zor olur, aşırı esnek bir kamıştır. Speedmaster sert aksiyonlu ve tam rapala avı içindir. Kombat ile güzel çapari yapabilirsin.
Merhabalar; Speedmaster bence uygundur combat ağır kuşunlarda üzebilir sizi ama İtalcanna düşünüyorsanız bence futura 190'ı gözden geçirin derim.
Ne olsun Noyan, elimize geçen kamışı makinayı test ediyoruz Rapala avında speedmaster diyordum tamda ben
bende speed dedım secenekler arasında speed daha etkılı hızlı sert aksıyonlu guzel bır kamıs rapala ıcın uygundur bır ara etkınlık olunca bende gelıcem musaıt olursam
ceyhun var mı kayda deger denedıklerın arasından begendıgın :d gecenlerde sana ıkı kamıs soylemsıtım sattım kamıslardan onları deneme ımkanın oldu mu bende parcalı alıcam parcalı kullanan gorunce bogazda sokuluyorum yanına
Shimano kamış işinde ciddiye alınması gereken bir markadır. Ama AX, BX, CX, DX, EX gibi şeyler, çok şeyi değiştirir. Bunlara dikkat edersen, mutlu ve mesut olursun sanıyorum uzun müddet kıyılara çıktığında.
Fuji değil; ancak çok kaliteli ve metal kısımları da korozyona dayanıklı yani paslanmaz malzemelerden üretiliyor; Bu tip kaliteli ürünlerde Fuji olayına pek takmayın (Fuji bir marka; kaliteli klavuzlar ve makina yatakları üretmekte; haklı olarak da isim yapmış ve tıpkı selpak (kağıt mendil), orkid (ped) de olduğu gibi kamış klavuzları da genellikle ülkemizde fuji olarak anılmakta...) Bir üst model Antares'te de Fuji değil ve ben birkaçyıldır kullanmama rağmen herhangibir problem yaşamadım; bildiğim kadarı ile düşük profilli ve SIC denilen malzemeden üretiliyor klavuzların seramik kısımları bu üründe... Italcanna'nında seçmiş olduğunuz ürününde klavuzlar Fuji olmayıp; yine çok kaliteli malzemeden üretilmiş ve paslanmaz; onların SIC olup olmadığını hatırlayamadım şimdi; SIC olur ise örgü kullanımına da uygun... Estağfurullah ona hata demiyelim; konu başlığı biraz geniş olmuş diyelim isterseniz...
İtalcanna Kombat kamışların kılavuzların da SIC kullanılıyordu,yalnız son gelen Kombatlarda ALPS kullanılmış. Rastgelsin.
speed bx yada cx serısıne bakın sızı uzmez sevgili buyuklerımız haluk abi orhan abi serdar abide degerli yorumlarını yazmıslar zaten
eger italcanna dusunursenız bu aralar kamanyası var benım daha once kulandım spitfire 180 atıs erımı guzel bır kamıstır bırde rapalada futura modelı var o nu ben kullanmadım rapala ıcın ıyı oldugunu soyluyorlar pstersenız bu modellere bakabılırsınız
teskkurler ben genelde 150-175-200 gr ıle kullanıyorum salina parcalı var bırde teleskopık dusunuyorum eger sıteden soyledıgınız kamısları kullanan var ıse yardımcı olurlarsa sevınırım sonucta bır kere alıcaz en mantıklısını almak ıyıdır