Arkadaşlar merhaba.. Daha önceki takımım lineeffe extreme cast 220 atar ve okuma raw 65 di...oğlum benim takım için ısrar edince bana da gün doğdu tabii.. bahanem bu...takımımı oğluma verdim ,ben de ikinci bir takıma yelken açtım yeni sezon öncesi.. Neyse makinamı geçen hafta aldım.biomaster 8000 pg... 1 haftadan beridir de buna yakışacak kamış arıyorum....forumları okumaktan başım döndü diyebilirim...tabii ki tatlı bir süreç bu..sonuçta çok kıymetli bilgiler var,kaçırmamak gerek... Forumları okumadan önce tercihim okuma cedros 4.50 3 parçaydı...benim için mükemmel tercihdi... Başta cengiz balıkçılık garantisi,halkalar tam istediğim gibi low rider ama fuji değil ,karbon kalitesi im9,vs.ama forumlarda bu kamışı kullanıp kıran çok arkadaş gördüm.tabiiki Vazgeçtim..şimdi makinama yakışacak bir kamış arıyorum. Genelde avlak yerimde atçek için %80 170 gr kullanıyorum.ama akıntıya göre bu 150-220 arası değişiyor. Hedef balik malum,çinekop ve abileri amcaları... 3 parça olabilir... Fiyat üst limitim 650-700 tl civarı...herkesin ,özellikle bu kamışları kullanan ustaların tavsiyesini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim....
http://www.balikavmarketi.com/Urun/...SITIVE-3-PARCA-SURF-KAMIS-200-GR-pmu1897.html Bu kamış boğaz avcılığı için ideal gözüküyor ama alıp kullanmışlığım yok.
Aslında benim de gözüme takıldı bu....ama yeni model olduğu için kullananı bulamadım forumlarda...bir yandan da italcanna futura olabilirmi acaba diyorum...
Ferhat, Italcanna futura kullanıyorum çok memnunum ama ben 190 atarlısını kullanıyorum.. bunun birde 200 atarlısı var galiba yanlış hatırlamıyorsam..o daha pahalı olmalı..el yapımı hafif güzel bir bir rod..ben geçen sezon at çekte çok kullandım.. hayırlı olsun bol avlar dilerim..
Ferdi bey ilginiz için teşekkürler.. Yalnız futuranın iki modeli gözüküyor...190 ve 250 atarlısı....250 atarlısını kullandınız mı hiç...? Ya da kullanan bir arakadaşınız var mı?
Ferhat, 250 atarlısını kullanmadım ama sanıyorum daha sağırdır. Ama atçekte akıntılı havalarda çok işine yaracağını düşünüyorum..Bazen 200 gr bile yetmiyor.. Hangisini alırsan al hepsi güzel...Hayırlı olsun..
Futura ların boyları kaç hatırladığım kadarı ile 4.00 civarı bir şeydir. Bence 4.50 200 gr atarlı 3 parça ultegraq alın ve açıklara çakın.
200-220 gr. atacaksanız Futura 250'lik olabilir.... Boyu 4,10 ve 170-180 gramdan aşağı pek cevap vermez... Ultegra'nın parçalısı değil de teleskobik olanı Antares'e çok yakın karakterde; o da 170 aşağısına pek cevap vermez; zaten ideali 170 gr. ve 200 gr. dahil rahatlıkla kullanılabilir... Boy 4,30... Futura 250 sıfır olarak bulabilmek pek mümkün değil bu aralar; bu ay falan gelir herhalde; onun yerine Futura 190 düşünülebilir ve 200 gr. dahil rahat atar... Boy 4,20... Tüm bu kamışların hiçbirinin yardımcıları Fuji marka değildir; ancak hepsininki de son derece dayanaklı, kaliteli ve paslanmazdır... Ayrıca örgü kullanımına uygundurlar... Italcanna'nın bir de pek gündemde olmayan modeli var... Spitfire... 170 atarlı olup üzerinde 4,30 yazmasına rağmen 4,38 civarı gelir ve kullanılabildiğinde tüm bu kamışlar ve pekçok kamıştan daha ileri atışlar yapabilir... 170-180 gramları rahatlıkla kullanabilirsiniz... Diğerlerinden farklı olarak 150'yi de iyi atar...
İlginiz için teşekkürler... Sadece spitfire değil tüm italcanna ların boyları ,kendi aralarında dahi farklıdır....hatta kırdığınızda kamışın üzerindeki plaka noyu italyaya gönderirsiniz ona göre parça gelir.sebebi tüm kamışların birbirinden farklı olmasıdır..sebebi el yapımı olmalarıdır... Bu arada spitfire modelinin mesafe ile ilgili ününü duydum..peki avcılığı nasıl...? Surf modellerde en avcı combat diyorlar...combat 220 gr ile 170-200 gr. Arası atış yapar isem çok mu esner....? Teşekkür ederim....
Değerli bilgileriniz için cok teşekkür ederim arkadaşlar.. Kamışa %90 karar verdim.... Shimano surf leader 3 parça SFL425CXG...4.25 m. Ve 200gr.atar..KLAVUZLAR tam istediğim gibi fuji ,low rider ve SIC... Aklımda kalan tek soru işareti teleskobik kamışın rahatlığından sonra parçalıya alışabilecekmiyim acaba... Bu arada bu kamış ile surf leader ultra arasındaki fiyat farkı nerede ise iki katı.. Bunları tecrübe eden arkadaş varmı acaba..? Acaba surf leader ultra Bu kadar fiyat farkını hakediyor mu...?
Kombat'ı biraz fazla abartmışlar sanıyorum... Elbet sınıfında çok iyidir; ancak bilhassa Boğaz'ın akıntılı ve açık atış isteyen bölgelerinde yetersiz kalacaktır... Tabii hafifliği herdaim tek geçilebilir... Spitfire atışı çok iyi bir kamış; avcılığı derken herhalde hassasiyeti kastediliyor sanırım ki kamışın avcı olması tamamen kullanıcı ve diğer bütünleyici şartlar ile ilgili; evet o boy ve evsafta bir kamış için oldukça hassas denilebilir... Surf Leader Ultra gerek karbon oranının daha yüksek olması ile; gerek farklı makina yatağına sahip olması ile ve gerekse klavuzlarının farklı olması ile bu fiyat farklılığını beraberinde getiriyor; ancak bunlara pek aldanmamak gerekir kanısındayım; çok fazla sert bir kamış; kullanım olarak aksiyon vermesi ve kumanda etmesi pekçok kişi için zor olacaktır; bu hususa çok dikkat etmek gerekir; yoksa alıp bir kenara koymanız işten bile değil; ayrıca 180 gram aşağısı ağırlıklara da pek cevap verebileceğini düşünemiyorum... Surf Leader ise Boğaz kullanımı için çok daha mantıklı görünüyor; çok daha kolay ve konforlu kullanmı var... Elbet fiyat oranıyla birlikte karbon oranı da aşağıya düşmekte; Fuji'nin Low Rider ve aynı zamanda titanyum olan klavuzlarına ve Fuji makina yatağına pek tabii kum dikeni veya kazığı ile dip ağırlıklarına sahip; ağırlığı da daha makul seviyelerde Ultraya göre yumuşak olup diğer pekçok kamıştan serttir; ancak kullanımında kişiyi zorlayacak pekbirşey göremedim... Benim de tercihim Surf Leader olurdu; 100 ila 200 gram ağırlıklar oldukça randımanlı kullanılabilir; ek yerleri de usulünce kullandığınızda çok rahat girip çıktığından kullanım pratikliği ile ilgili herhangibir sorun yaşanacağını pek de sanmıyorum... Üstelik Ultra ile arasındaki fiyat farkına nerede ise bir Biomaster SW alınabilir...
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim haluk bey.. Tabii gönül isterdi ki efsane antaresi alabilmek... Umarım surf leader aratmaz onu...zira antares sizin de dediğiniz gibi Boğaz'da kendini kanıtlamış bir kamış...bu hemen hemen herkesin ortak görüşü.... Tabii gönül isterdi ki spitfire ın 200 atımlısı olsun.. Şimdilik bir hayal...onu yapsalar diğerlerini zor satarlar...
Birol çok teşekkür ederim.... Ama şu an için piyasada bulamıyorum.. Stoğunda olan yer de bulamadım... Bilen varsa mesajlarınızı bekliyorum... Teşekkür ederim...
http://balikavmarketi.com/Urun/SHIM...F-KAMIS-TITANIUM-PORSELEN-200-GR-pmu1898.html Rica ederim. Kamış distribütörünün stoklarında mevcut görünüyor. Üsküdar Yıldız balıkçılığa giderseniz yukarki fiyattan daha uyguna tedarik eder size.