italyadan getırtıgım ıtalcanna vertıgo kamısı bu aksam deneme sansım oldu Daiwa WindCast X5000 surf makine kombinasyon yaptım 150-175 gr kursunla denem sansım oldu kamıs ıstedıgım dusundugum performansı ısın acıkcası bana vermedı 21.10.12 itibariyle 1 adet sarıkanat alabıldım arnavutkoyden shımano aspire denemıstım arkadasta bence daha dengelı kullanan arkadaslar varsa vertigo degerlendırmelerını duusncelerını beklerımm
115 125 ve 150gr ile deneme şansım oldu kamışı. Bahsettiğin gibi bir dengesizlik yok bence. Kamış fast action belki alışık olmadığın için değişik gelmiştir. Genelde Shimano kullanıyorsun biliyorum fakat Speedmaster hariç diğer alt modelleri daha esnektir. Belki geçiş süreci olduğu için sana öyle geldi. Ayrıca o takıma daiwa windcast yakışmamış Saltiga surf Bana da beastmaster çok esnek ve dengesiz gelmişti, alışmak lazım kamışa.
valla kamısı bu tarıhlerde beklemıodum yılbasında beklıodum getırcek arkadas surprpz yapınca evde yedekte olan makıneyı hemen takıp =) denemeye gttım
Sizin üründen beklentiniz nedir önce onu bilmek gerek... Vertigo; Italcanna'nın üst düzey sayılacak oldukça seçkin ve konforlu ürünlerinden biri... Kamış fast değil de orta aksiyonlu Italcanna'nın çizelgesine göre; kamışın üzerine tıklayınca zaten Evo ile Futura arasında bir yerlerde demişler azbuçuk İngilizcem ile ben öyle anlıyorum... Zaten Evo parobolik; Futura ise fast aksiyon bir kamış... Ürünün değerini bilin ve iyi günlerde kullanın... Belki makina ile uyum sağlamamıştır; kullanan arkadaşların çoğu Shimano'nun orta-üst segment 8000'lik jig makinaları ile kullanmayı tercih ediyorlar; bir tanıdık ise Saltiga Z ile kullanıyor... Dikkat edin bu marka ürünleri bağımlılık yapabilir... http://www.italcanna.com/eng/prodotti.asp?pagina=Prodotti&fam=Surf Casting Atlamışım bu arada; bence Aspire'den çok daha dengeli ve iyi bir ürün Vertigo...
ben bır shımano tutkunuyum zaten ultegra 5500 makınem ıle denıorum 2 gundur bogazda rapala ıleatıs mesafesı olarak beklentılerımı tatmın ettı dıebılrım 150 gr kursunla beklemelı avda da denedım aspire kullandım bır ara belkide onun alıskanlıgındandır aspire daha tatmın edıcı geldı bana
speedmaster var bır arkadasımda kendısıde gecen biomaster 8000 lık aldı oda ole kullanıyor kamısıda zaten ben kendım sattım arkadasa benımde hosuma gıden bır makıne suanda =)
Merhabalar; Bu kamışı 175 gr. kurşunla deneme amaçlı kullandım fakat sizinde söylediğiniz gibi bende çok keyif alamadım. Bence 150 gr. üzerinde çok güven vermiyor. Eğer rapala için düşünüyorsanız bence çokda uygun değil şayet zaman zaman 200 gr. üstüne çıkmak gerekebiliyor.
benım kendı kanaatım shımano tadı alamadım ben saglamlık konusunda pek sanmıyorum 175 gr ıle kırılıcagında kolay kolay bızde denedık nasıl anlatıyım bılmıorum kamıs brz fazla sert gıbı orta sertlıktn zıyade
Kamış orta-sert denilebilecek kıvamda; ancak yeni olduğu zaman biraz sert gibi durabilir; bir süre kullanıp kıvama gelmesini sağlamak gerek; bu arada elbet kullanıcı da iyice alışacak kamışa ve kanıksayacaktır; Italcanna'lar; Shimano'lara göre daha yumuşak karakterli kamışlar; elbet çok da konforlular; zaten Shimano'lar pekçok marka ürününden sert karakterlidirler... Kişinin alışkanlıkları da çok önemli bu konuda: şahsen ben elimde iki markanın da ürünü olmasına ve iyi kötü bu ürünlerin özelliklerini bilmeme rağmen ava çıkacağımda elim her seferinde Antares'e gidiyor ne hikmetse... Yine başka bir tanıdığımda tonla denebilecek kadar kamış olmasına rağmen o da hep Futura 250'lik olanı tercih ediyor... Bu da alışkanlığımızı ve o ürün ile çok daha rahat ettiğimizi gösteriyor sanıyorum... Tabii bu kamışların hepsi Gökhan'a kibrit çöpü gibi falan gelir... Onu Surf Leader Ultra 250 gibi bir ürün keser sanıyorum...
valla ben bıraz daha kamısla hasır nesır olucam yakın bır arkadasım ılla bana sat dıo kamısı belkı vertigo ıle dostlugumuz dusundumden kısada surebılır. ama atıs mesafesı baya tatmın edıcı 175 gr ıle ılk baslarda bıraz cekındım 3-4 denemeden snra sıkıntı cıkarıcak bır durum olmadı olsa zaten kırardık herhal
Test; Yaklaşık 1 ay oldu herhalde Italcanna Vertigo Daiwa Saltiga Surf Rapala marka 0,28mm 146m örgü (elimizde test için bulunan örgü) 0,38mm mono şok 6m 150gr kurşun Mehmet abi sağolsun test için malzemelerini paketini açmadan getiriyor İlk atışımda biraz yakın düştü, güven verince ikinci atışımda biraz daha sert attım ama tam abanmamıştım kamışa. Örgü tamamen bitti, makara üzerinde 3-4 sarım örgü kaldı. Herhalde yaklaşık 142m. Bence 0,15mm kaliteli bir örgü ile rahatlıkla 200mlere ulaşılabilir.
bu arada 2 gün önce kendi kamışıma (Laserfish Chiton 420) tam güç uygulamam nedeni ile (0,38mm şok var) deri parmaklık resmen yarıldı Laserfish Chiton 420 150-250gr Daiwa Emblem Pro 6000A Rapala Power Core Titanium 0,20mm 0,38mm şok 6m 150gr Kamışa bütün gücümle yüklendim, takımda yada herhangi bir malzemede sorun çıkmadı fakat parmaklık iki parça :laughing:
ben ılk atısımda bır kurek sapını sallarsın ya ole bur durum hıssettım 125 gr kurusnla =) 4-5 denemelerde bıraz daha alısır gıbı olduk mesafe olayı guzel ama ben genelde nasıl dıyım kamısın ufaktan yaylanmasını sevıorum savurunca hafıf bı esneme olcak belkı ısteyen arkadasa satmassam kamısı haluk beyın dedıdıgı gıbı zamanla gelır benım ıstedıgım kıvama
Bazen amacım balık tutmak için olta atmak değil, biraz da stres atmak için olta atıyorum. Fazla attım galiba :laughing: İlginç olan 100tl değerindeki kamışı 3-4 yıl önce kampanyalı 40tl ye alıp 200gr da bile tam güç uygulayarak atıyorum. Bunca yıldır kırılmadı (maşallah ) İlk aldığım yıl kırılsada yenisini alsam diye bakıyordum kamışa sağlam çıktı. Parmaklık olmasaydı herhalde parmağı kemiğe kadar yarmıştı misina. Şimdi aklımda bir kaç kamış var, yeni sezona girerken yeni kamışla avlanacağım inşallah.
Evet Haluk abi sende biliyorsun bana bu kamışlar biraz yumuşak geliyor. Galiba benim alışkanlığımdan dolayı