evet artık barbun yakalamaktan baygınlık geldi ve sahte ile avcı balıkların peşine düşebileceğim bir takım almayı düşünüyorum. tavsiye edebileceğiniz bir varyasyon var mı? amaç levrek için rapala at çek takımı yapmak. kamış uzunluğu: 3.00 veya 3.60 mt makine kolu yormayacak sarımı düzgün bir makine... tşkkurler dostlar.. yaklaşık 2 saatir konu okuyorum ve kamışta lineaffe düşünüyorum makinede ise dam atp 160 fd. yada okumanın bir modeli...
. İmzadakilerden memnunum. Tavsiye ederim. Sadece Misina konusunda bir çelişki yaşıyorum ,Sürekli düğümlenme oluyor. Bende tam oradan kesip devam ediyorum. Misina : Powerline Extreme 0,22
eyv. abi. avcı bir takım gibi. bol avlar diliyorum. ama kamışı 3.00 alacağım makina bu olur sanırım...tşkkurler bilgiler için
evet güzel sormuşsun tarcan abi neden illa 3 olamı yaptığı işi uygun2,70 yapr önemli olan atcağın ağırlğı kamışın atarına göre doğru seçmen yoksa 3 metre kamış 100-200gr atrlı bi kamışla 10-15gr lık sahteyi ancak 1-2 adım önüne atarsın 3 te takılmak yerine atrına bak
. Selam AliKemal, Aynı zamanda Kayalık yerlerde avlanırken zor oluyor. Aslında favorim 2,40'dır ama elimdeki 2,70 idare ediyorum işte
Spin kamışlar, surf modellere göre çok daha narindir ve kolay hasar görür. Ayrıca alacağınız kamış çok büyük ihtimalle iki parçadan oluşacağından 3,00 m kamış demek normal araba bagajlarına dahi sığmayan 1,50 m boyunda bir yük anlamına gelecektir. Size önerim internet mağazaları yerine direk satıcılara gidip, bizzat görüp dokunarak seçim yapmanız. Boy olarak 2,40 m iki parçalı öneririm. Atar olarak 10-40 yada 20-50 arasından kendi kullanmayı düşündüğünüz sahtelere göre bir tanesini seçebilirsiniz.
Düşünseniz..elimizde dadik bir kamış var..levreğe gittik atıyoz çekiyoz..zaten umudumuz yok..gelse bile 1 kiloluk levrek gelir o da belkiii..at çek at çek..sahtemizi 8 kiloluk levrek kapıyo! çek çekebilirsen dandik bir kamışla..hele misina zayıfa..bide makina güçsüzse..vay halimize...8 kiloluk levrek fiyatını düşünsenize...hele kendi yakaladığımız levreğin tadını... saygılar
ali kemal haklı...aynı sıkıntı bende de vardı... ali kemali dinledim...240 cm iki parçalı carbon spin kamış aldım 15-40 gr atarlı ...yücel usta yı dinledim trabucco t-line 0,25 misina aldım...çekeri öyle böyle değil söylesem inanmazsın...fishfounder da dedi ki ne olursa olsun iyi yüksek devirli ve bütçe doğrultusunda 30 luk yada en fazla 40 lık makina olsun shimano aldım uygun sayılır bir fiyata... şimdi bana yorulmak yok...gelsin turnalar gitsin turnalar...
bilgilere çok teşekkurler. aslında spin kamış aldığımda kullanım alanım daralıyor en azından bir zarganaya uygun ağırlıkta bir topla atabilir miyim bu bahsettiğiniz kamışla. yani 2.40 yada 2.70. sonuçta bunu kullanacağım alan deniz kıyısı ve at çek takımı olacak. yani evet düşük atarlı bir spin kamış işime gelir ancak zarganaya da atasım var vakti gelince...
Selam Abim İyi akşamlar. 1) Spin kamışlar sadece hafif sahteleri atmak için tasarlanmışlardır ama büyük avları çekebilirler. 2) Her amaca uygun bir kamış malesef yok. Dolayısıyla bir set spin için bir set de yemli için olmalı. Mesela Düğünde giydiğin kösele ayakkabı ile halısahada maç yapabilirmisin? Eğer "Evet Ben Spin avcısı olacağım" dersen o zaman sadece spine yoğunlaşman lazım. Yok "Ben ne gelirse onu yapacağım" dersen Surf kamışla Spin yapmaya çalışır ve hiç bir sonuca ulaşamazsın. Öncelikle işin felsefesini anlamak lazım... .
emre bey yeni başlıyan birisi olduğunuzu düşünüyorum şimdi bunu nerden çıkartın diye sorarasan spin takımıyla yemli avda yapmak istiyorsunuz bu ikisi birbirinden neredeyse zıt av teknikleridir benden size tavsiyem tarcan abinin de dediği gibi iki ayrı set yapmanız hatta ben sipinde performansa göre mesimsel olarak kullanmayı planladığım iki ayrı spin düşünüyorum yeri geliyor mevsmine sezonuna ve avlandığınız yere göre farklı kombinasyonlar kullanmayı zorunlu kılıyor spin kamışların maksimum atarlısı 50-60gr dır kş bunlar üstvdeğerleridir daha ağır sahteler için tekneyle sırtı tekniği kullanılarak avlanırlar fazla bütçeniz yoksa size spinde tavsiyembenimde kullandığım tarcan beyin favori kamışı pelican london bu kamışı incelemenizi tavsiye derim elinize aldığınızda hafifliğini ve esnekliğini göreceksiniz U şeklini belli bir aksiyonla çok rahat alıyor ve yapısı yüzkleri herşeyi çok güzel fiyatının üstünde bir perfotmans veriyor bu kamışın üst segmentide shakspre ugly stik bu modelin birçok varyasyonu var tatlı su tuzlu su big game gibi çok çeşitli varyasyonu ve ürün yelpazesi var en hafif zargan topu 50 gr max atarlı 50gr olan spin kamışla düşünceniz varsada bence hiç düşünmeyin ya kamışı kırarsınız yada istediğiniz performansı alamdığınız için haksız olarak kamışa küsersiniz birde hangi balığa hangisahteleri ve nerede kullanıyorsunuz ( limanda iskeledenmi mendireklerdenmi kıyıdan yada kasık çizmesiyle suyun içindenmi avlanıyorsun)
evet spin kamışlar için epey yeni sayılırım. tabi ki vakti zamanında ruslar ülkemize bavul ticareti için akın ederken ben 13 yaşındaydım ve onlardan alınan 2 tane spin kamışı tarumar edip bırakmıştım. onların spin kamış olduğunu yeni anlıyorum aslında. sadete gelirsek ali hocam , avlanacağım yer mendirekler ve dalgalı havada kıyıdan atışlar olacak... sahteler de ise favorim rapala magnum serisi...gelincik modeli..
emre bey rapala magnum modeliy le hanhi avlarda kullanmayı düşünüyorsunuzyani neye atıp çekiyorsunuz kısa bi arşatırma yaptım bu tip rapalayı tombil palamut akya lüfer gibi balıkların avında sırtı çekme tekniğiyle uygun görülüyor ama bu uygun luk göreceli birşeydir seçeceğiniz kamış esnek olması şart atacağınız sahtelre uygun olarakta 15-40yada 10-40 gr atarlı kamışlar çok işinizi görür bu atar yelpazesini verimli olrak çoğu rapalada kullana bildiğiniz gibi bu sayede tasarruflu kullanmış olursunuz mendirekler ve dalga kıranlar gibi yerler denizden 3-5metre bazende 7-8 yukarıda olur benim anladığım siz mendireğe gidip yukarıdan atçek yapıcaksınız eğer siz aşağıya inerseniz kışın büyük dalgalar sizi çok feci döveceğinden avınız müm kün olmayacak hatta imkansız olackatır sizin sorununuz bu sanırım bu bağlamda 3,00-3,30 m lik kamışlar evet işinizi görür ama arkdaşalrın dediği gibi taşıması zordur bunun yanında kullanmasıda zor olur nasıl derseniz uzun kamışlarda sahteye WTD aksiyonunu vermek ve verimli kullanmak zorlaşır aslında bu 3,00-3,30m için özel bi durum değildir boy arttıkca bu özellik gözlenir akya sarı kanat tombik palamut lüfer azmanı gibi balıkların avında kullanıcaksanız kamışınız hafif jig özellikli kamış olmalı bu na örnek son zamanlarda çok terrcih edilen linnefenin s-curuve http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=5909 modelini öneririrm nekdar levrek deselrde 1kiloluk levrek bence vız gelir ama 5-6 kilolarda gayet iş gören bi aksiyonu olacağını düşünüyorum tabi bu kamışın fiyatı böyle değildi rabet gördükce fiyatıda artmış
sevgili dostum aslında bahsettiğin kamış 140 tl ve diğer seçenek olan pelican modeli ise daha uygun sanırım kamış tercihim bütçeden yana olacak. s curve kamışlar gerçekten profosyonel işi kamışlar ve ziyan da etmek istemiyorum. bugün cengiz balıkçılıktaydım ve teleskopik tip spin kamışlar gelecek dediler görevliler. o da kullanımı kolaylaştırıyor. bu arada okuma flames e baktım ve ferrari gibi bir makine. elit bir havası var. teknik özellikleri sitede mevcut. sahtelere de göz attım. 15 tl civarı. misine ise powerline extreme düşünüyorum. sanırım takım şekillendi. söylediğiniz üzere karadenizde kışın levrek dalgalı havada kıyıya yaklaşıyor o arada at çek yapıp nasiplenmek istiyorum. bu yüzden kamış boyu da 3.00 ve üzeri olabilir. ilginize teşşkürler. birlikte avlanmak dileğiyle...
kara denizin levrek potansiyelini çok duydum ve avlayan ustaları gördüm birçokta forumlardan zıpkıncı dostlerım var onların çıkardığı kuzuları buradan seyretmekle yetiniyorum şimdilik nasip olur karadenize yolum düşerse inşallah nazik teklifiniz içinteşekkür ederim bu arda kamış konusuna tekrar değinmek istiyorum ister pelican olsun isterse linneffe isterse shekspre ugly stik isterse shimano isterse daiwa olsun bu markalardan hangisini seçersen seçtiğin spin kamış muklaka parçalı olmasını tavsiye ederim bunu aklından çıkarma bu özellik sana avdasağlamlık ve hafiflik olrak ve porseln kalitesi olarak sana dönecek bu tavsiyemi benden yaşca büyük olduğun için kardeş tavsiyesi olarak kabul et muklaka parçalı al bunun yararını avda dalganın içinde 2,5-3-4kg levrekle boğuşurken anlıyacaksın pelican london 2,70 yerli bir ürün olduğu için lineffeden daha uygun fiyattır pelicanın londonunn yapısı shekspre ugly stik kamışa benzer fikrin olsun diye bir video koyuyorum http://videosostav.ru/video/105e99f529bf462a4625274781c5fb2f/ fiyat konusunda bahsettiğim gibi yerli olan pelicandaha ucuz lbu link de ugly stik in fiyatı var http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=14059 linneffele nerdeyse aynı linnefle kalite olrak kıyaslarsak shakspre ugly stik çok iyi linnefinde 10kg kaldırıyo demesi aksiyonu hakkında biraz fikir sahibi edindiriyor ama 1-1,5 kg üzeri hiçbir balığıda hatta 1,5 kg lık balığı bile kamışla kaldırmam yanlış anlama kamış kırılıcak diye değil balık ağzınıyırtar yada yandan kaba etinden girdiyse iğne havada kafa atmasıyla çırpınmasıyla düşürüp kaçırırım diye böyle düşündüğünde 10kg kaldırması sadece sana mücadele de avataj sağlar pelican ise kalite olrak bunların 1 alt kalitesi olmasına rağmen fiyatına göre bakarsan çooooook kaliteli karbon fiber ilk parşa esneklğisağlıyan ugly stikte olduğu gibi pelistik uc ve paslanmaz crom kaplamalı fuji yüzükler eva sünger sap 40-45 ytl daha ne olsun internetteki fiyatı böyle piyasada çoook daha pahalı
okuma flames. http://www.cengizbalikcilik.com/index.php?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=564 kamış pelican london modeli. misine powerline extreme. sahte rapala magnum f18 modeli. toplamda 170-200 tl arası br fiyat...
. Hayırlı olsun , Rapala hariç Bendeki SET'in aynısı Memnun kalacağını düşünüyorum. Malzemelerini çok daha uzun süre kullanmak için Tatlı Su ile yıkayıp durulamayı unutma sakın.