iyi günler geceler. bende deniz,bot,balık hastasıyım. sizlere söyle bir sorum olacak amcam vasıtası ile elime şişme bir bot geçti.200 250 milyona satılan intex marka bir bot ben bunu bursa güzelyalıda kıyıdan çok açılmamak şartı ile kullanmayı düşünüyorum. asıl sorum bu botu kuvvetlendirmek istiyorum 4 metre kare pvc kumaşım,yapıştırıcım ve el yatkınlığım var. ben bu botun alt tarafını güçlendirmek ve amatörce de bir omurga yapmak istiyorum. lütfen allaha şükür ekonomik durumum yerinde ama el emeği göz nuruda olsun istiyorum git bot al falan demeyin : nasıl bir yöntem izlemeliyim bana yardımcı olcak arkadaşların yardımlarını bekliyorum ....
alttaki omurgayi yapip sisirdiginiz anda botun kendi orijinal tabani içeriye dogru kivrilacaktir. bana sorarsaniz kiyidan fazla açilmiyorsaniz botu modifiye et etmeyin. madem istemiyorsunuz, size bot al demiyecegim; ancak kiyiya neredeyse yapisik gitmenizde sonsuz fayda var el emegine önem veriyorsaniz elinizde yatkinsa size www.bateau.com sitesini hararetle öneririm, çok güzel kolay ve ucuzca insa edebilirsiniz
önccelikle verdiğiniz siteyi inceledim gerçekten şahane tasarım planları var resimlerle göstermişler nasıl yapılıcağını bunu cebime koydum bu yaz mutlaka bu konu üzerinde çalışıcam tekrar teşekkür ederim ama biz dönelim asıl konumuza şişme omurga yapma konusundaki fikrinizi söylermisniz bende ona göre altını hallediyim üstünede bi çare bulunur ayrıca pvc kuması ile botu kaplama hakkında herhangi bir teknik detay varmıdır ? forumlarda hiç böyle br konuya raslamadım burda ilk olsun örnek olalım ayrıca yapınca fotolarını çekip eklerim
aslinda çok daha pratik bir yöntem geldi aklima, dekupaj testeresi ile su kontrasindan bir seyyar omurga yaparsiniz ayni sandallarin altinda oldugu gibi. sonra botunuza epoksi yardimi ile omurgayi yapistirirsiniz. tabii botunuzu gene indirebileceksiniz günün sonunda ama omurga sabit kalir. genede sirtiniza vurup götürebilirsiniz. zodiac tarzi botlardaki gibi bir sisme omurga yapmak, kumasa o formu vermek kanimca ciddi bir sanat gerektirir; belki pert olmus bir zodiactan bulabilirseniz boyunu botunuza esitleyip uygulayabilirsiniz.
bütün bunlardan daha kolay bir yol daha var botunuzu denizde stabil tutabilmek için; gene su kontrasindan botunuzun iki yanindan suya girecek sekilde salma yapabilirsiniz. su an kabaca açiklamak gerekirse, su kontrasindan köseli bir (u) seklinde bir araç üreteceksiniz. botunuzun eninden birkaç santim ufak olacak eni. botunuz sismeye yakin parçayi üstten bota giydireceksiniz sonrada botu tam sisirince yaptiginiz seyyar salma bota güzelce sabitoenecektir. botunuz bu parça sayesinde suda daha stabil yol alacaktir tekrar kolay gelsin
ilk dediğinizi anladım cok hafif v şeklinde dediğiniz çok mantıklı ama ikinci ve basit olan dediğinizi pek anlayamadım ? çok özür diliyorum ama net bi şekilde anlatırsanız çok sevinrim ayrıca soruma cevap alamadım pvc ile kaplarken nasıl bir yöntem izlemeliyim ? bot şişikken mi yoksa inikkenmi kaplamalıyım ?
zodiac gibi değil yahu öle olsa omurgayla falan ne işimiz olurdu bu intex marka böle garip kumaşı olan gri bir bot ben bunu azcık daha profesyönel hale getirmek istiyorum hem zamanımız geçsin hem yaz tatilimizde oyalanıcak bişi olsun. deneyimli arkadaşlarımdan yardım bekliyorum
bütün uygulama bot inikken yapilacak. ilk dedigim yöntem daha denizci ve daha saglikli tek sorun botu tam katlayamamak, omurganin etrafina dolanabilir bot inikken; gene pratik sayilir. ikinci yönteme gelince, bazi botlarda ortada oturma tahtasi olur. iste o tahtayi iki yaninda iki adet salma ile hayal edin. salmalar suya batarak botunuzun daha düzgün yol almasini saglayacaktir ayrica bu parçaya kürek çekerken oturabilirsinizde
inikken gergin bir biçimde yaparsam şişirdiğimde ne gibi kötü durumlarla karşılaşırım ? dediğinizi anladım ikincisinin yapımı daha pratik geldi onu uygulamaya çalışacağım her dediğiniz gbi oturma yerim olur aklınıza gelen başka eklentiler olabilirmi bota?
bu konuya girip bakan arkadaşlar lütfen ne şekilde olursa olsun fikirlerinizi bekliyorum. hayal gücünüzdekileri bekliyorum. teşekkürler...