Arkadaşlar su altı feneri için şişman pillerden kullanıyorum fakat 3 dalıştan sonra bitiyor.Şarjlı pil almayı düşünüyorum marka tavsiyesi yapabilecek kimse var mı? GP diye duydum ama daha kaliteli veya uzun ömürlü kullanan varsa bildirirse sevinirim...
Selamlar Ümit Şahsen kullandığım fener 5w maxı brıght ledli 8 kalem pille çalışan ve 5 dalış rahatlıkla yeten bir fener.. Daha önce pillerim CFL idi ve az gidiyordu..DAha sonra GP aldım ve çok fark olmasada zaman biraz arttı.. Şişman pil derken "D" size pilleri kullandığını anladım..(büyük boy) GP'nin 9000ma 'lik pilleri mevcut ancak Gündüz kullanılan bir taş altı fenerinde büyük hacim nedeniyle yer tutan "D"size piller yerine Küçük pil kullanımı daha rahat..Zaten dalışlarımızda fener nadiren kullanılmakta.. Bunun yanında piller kadar önemli diğer malzeme ise şarjır'dır..İyi şarj eden bir şarjır yoksa pil ömrü ve verimi düşecektir..
verdiğin bilgiler için teşekur ederım...elımde mevcut toshıba k-138 fener vardı zaten,ufak hacımlı fener alacam fakat elımdekı fener eskımedı daha...burda sarıgermede cok magara var guneslı olunca hava ıcerısı gorunmuyor arkamı donuyorum gıderken bı bakıyorum 2 tane kocaman akya cıkıyor magaradan...bide gp 9000 pillerde ammada pahalı takımı nerdeyse bı fener parası! bız ucuza getırmeye calıstıkca masraflar mılyarı gectı bıle coktan...neyse yınede sagol arkadasım...
Yukarıda yazdığım gibi bu kapasitedeki pile gerek yok aslında..Çünkü büyükte olsa küçükte olsa aynı ömre sahipler..Küçük pili daha sık şarj edersin,büyük boya vereceğin parayla 4 takım alabilirsin..
sevgili ümit kullandığın pilin kaç miliamper bilmiyorum ama 5000 mili amper veya üzeri pil kullanmalı tavsiye ederim.
Arkadaşım yıllardır TOSHIBA "sarı olanı" kullanırım. İçinde 4 tane D size 1500mAh var tabiki 1,25v. Rechargeable ancak Made in Japan. Tek espri burada. Ne mağaralar gezdi ne gece dalışları yaptı bu fener bir bilsen bu pillerin kaçıncı şarjı artık bilmiyorum. En iyi yanı bu piller takılı iken yüzerlikli oluyor Fenerin ipini kemere takıp bacak arasından arkaya atarım genelde dalarken ihtiyaç oluncada elimde olur. Ancak kovuk ve delik izlemede toplu ışık vermesi benim aradığım özellik kendinden akülü çok model var artık led iyi hoşta menzil bana yetmiyor birde mavi donuk ışığı aşağıda sevmiyorum renkleri bozuyor. NE ALIRSAN AL ÇİN MALI ALMA
Cumhur abi Bildiğiniz üzere gece fener ile zıpkın avı tebliğlerce yasaklanmıştır..Bu Güzel Anılarınızı anlatırken küçük bir not olarak ilave edeyim dedim
Dalan arkadaşlarımın tek geçtiği marka Sanyo idi. Elbette pahalı. Ama gücü ve ömrü bunu hakeder sanırım. 2002 yılında fotoğraf makinem için 4 kalem pile 20 000 000 TL ödemiştim, hala kullanırım! Elbette dönülmesi gereken led teknolojisi. 3 W beyaz ledler bulunuyor piyasada, ek olarak satılan lenslerle ışık açısını ayarlamak olası. 20 derece lens var piyasada. Tabi sözettiğim ledleri kullanan fener bulmak pek olası olmayabilir, iş yine el becerisiyle modifikasyona kalıyor!
Haklısın Abi..Piyasadaki pekçok malzeme uzakdoğu ve alışılmış kalitelerinden uzak..Ben Yunanistana göreve gittiğimde almıştım ledli fener..5w ledi çok uzun ömürlü ve karanlık ortamda inanılmaz aydınlatma gücüne sahip..5w olmasına rağmen aynı güçteki standart flamanlı ampullere göre pil daha uzun süre kullanılabiliyor..
Evet GP süper babamda onbdan aldı kayboldu sonra gene ondan aldı mütişler 1 yıl dayanıyor anca bizde sonra kayboldu gene kullanıyor babam çok iyi bence ..... _-_
Yanlış anlaşılmasın dalışlarda fenerin lüzumsuz olduğu kanaatindeyim ufak taş altı feneri belki yardımcı olabilir de koca fenerlerlemi taşaltı avcılığımı yapılacak.Fotoğraf belgesel işiyle uğraşırım güçlü bir şey kullanmam gerekir dersen o ayrı.Gündüz avlanma kapasitesi olmayanlar bu yollara başvuruyorlar işin ticari boyutu bambaşka tüpcüsü,nargilecisi çok görüyoruz adam bir gece tonla sargozu katlediyor bunun gibi vaka dolu.Yuva balığı kalmadı artık hayranlıkla o orfozları,lahosları izlerdik fotoğraflarını çekerdik şimdi bulmak neredeyse imkansız.Ha balığı tezgahtan almışsın ha gece dalıp vurmuşsun.Kapasiten tecrüben bilgin varsa gündüz hünerlerini sergileyeceksin.Ben lafımı ortaya godumm beğenen üstüne alır,beğenmeyen bırakır gaççarr (Avrupa Yakası Dilber hala)Sözüm meclisten dışarı ek olarak