Orhan baba usulü Torik ızgara: Büyük bir toriği güzelce temizliyorsun, Toriğin kafasını kesip, kılçık ortada kalmak üzere ortadan ikiye kesip floto çıkartıyorsun, kılçıklı tarafını da kesip kılçığı da alıyorsun, Sonra çok keskin bir bıçakla yarım yuvarlak şeklinde serçe parmak kalınlığında üst derisinden başlayıp balığı ezmeden parçalara ayırıyorsun, bunları güzelce tuzluyorsun üzerine bir bez örterek buz dolabına atıyorsun, burada bir saat kadar bekleyen balık iyice tuzu verildikten sonra, yanan ızgaranın üzerini biraz külleyip ateşi ağırlaştırıyorsun, balıkları hafif Halis zeytinyağla yağlıyorsun,((Halis zeytinyağı isteyenler beni arayabilir.)) ızgarayıda biraz yağlayıp balıkları diziyorsun, çift taraflı ızgaraysa balıkların ızgaranın arasında ezilmemesine dikkat ediyorsun, altlı üstlü ortalama 5 er dakika pişiriyorsun, balıkların orta kısımları beyazlaşınca hemen alıp sıcak servis yapıyorsun, buradaki en önemli nokta balığı fazla pişirmeyeceksin, yerkende aklına ben geleceğim, adını koyalım. Orhan baba usulü Torik ızgara. afiyetler olsun, sevgiler hoşçakalın.
çok güzel bir tarif Orhan abi ilk fırsatta deneyeceğim tarifini. Balık pişirmekte en temel püf nokta zaten fazla pişirmemektir.Balığı bekletirken biraz tane karabiber ve defne yaprağıda kullansak nasıl olur acaba.
Sevgili Soner kardeşim, bir hobim balıkçılıksa diğer hobim güzel yemekler zaten halimdende belli oluyor, bu mevsimde bu balığın tam lezzetli hali oluyor aynı tesbit palamut için de geçerlidir ve aynı uygulamayı palamut içinde yaptık gene inanılmaz oldu, balık dünya mutfaklarında çeşitli şekillerde pişirilir, fakat bizim Türk mutfağında Tava ve ızgarada balığa tuzdan başka bir şey konulmaz, konulacak her şey balığı gerçek lezzetinden uzaklaştıracaktır, bence bu şekilde eklenen karabüber nane kekik defne veya fesleğen gibi ot ve baharatlar ancak bu balığın hatalarını kapamada kullanılır, eğer buğlama, haşlama pilaki, sebzeli balık fırında balık yapıyorsan soğan sarımsak ve büber vs. çok şey konabilir, bence ızgarada yapacağımız mevsimindeki taze balığa tuzdan başka bir şey koymayalım, yanında ise Kırmızı soğan, bol salata ve patetes haşlama veya fırında patates çok güzel gider, afiyet olsun sevgiler hoşçakal.
Sevgili Mehmet kardeşim başımızın üzerinde yeriniz var bekliyoruz, yanımda komşum İrfan Onur kardeşim var ana senden bahsttim onunda yeğeni bilgisayar proglarları üzerine Trabzonda firması varmış, Burak Onur tanırsan İrfan Onur'un arkadaşı dersin selamlar, İnşallah Sivrice'ye gelirsen balığa çıkarız ızgarada balıkları yeriz, bizde Trabzona gelirsek sende hamsileri ızgarada hazırlarsın ben ızgara hamsiyi çok severim, ayrıca fotoğraf makinamın tarih yardımı için tekrar teşekkürler, Trabzon'a çok selamlar sevgiler hoşçakalın.
Şöyle gözümün önünde canlandırdımda nefiss görünüyordu. Zaten etin veya balığın az pişmişini seviyorum ben tam belik bir tarif olmuş Eline emeğine sağlık.. Orhan baba
Tarif için teşekkür ederim, bence balık avının olmazsa olmaz, tamamlayıcı bir parçası da balığı usulüne uygun pişirilip yenmesidir. bu güzel tarife bir ekleme de ben yapayım, torik ve palamutların kafalarını atmayın, ense kısımlarında kalınca bir et vardır, üçgen şekilli bu ense etini mutlaka en dibinden kesip alın. Bu balıkların en ezzetli yeridir. Toriğin palamutun ensesi, lüferin kofananın yanağı
Çok telekkürler sevgili Mert kardeşim, inşallah sana da nasip olur sende benim usulden ızgara yaparsın ve beni anarsın sevgiler hoşçakal.
Çok teşekkürler Aret kardeşim, sen boğazın çocuğu olarak bu işleri çok iyi bilirsin toriğin kafası hakkında çok haklısı bu gibi balıkların yakaları en değerli yerleridir örneğin orkinozun hatta bazı Büyük adalılar veya Heybeli adalılar orkinozun sadece yakalarını satın alırlar, en güzel beyaz et oradadır, sevgiler hoşçakal.
İlk fırsatta gelmeyi düşünüyorum Kendisini simaen tanırım. Tanışıklığım yoktur. Her zaman beklerim. Siz buyrun gelin ızgara hamsiler hazır Fotoğraf makinesi olayına gelince http://www.reproset.com.tr/dicapac/dicapac_main.htm Sizin makineler için bu kılıfı kullanabilirsiniz. Su altı çekimleride yapmak mümkün. Sizin için uygun olan Wp-400 modeli sanırım. 2 makinenizede uyuyor.
Sevgili Mehmet kardeşim seni her zaman beklerim, insan böyle çok güzel bir balıkçı sitesinde bulunması sizler gibi arkadaşlarımızın , kardeşlerimizin olması şaka değil gerçekten bir hazine siz genç kardeşlerimizin kıymetlerini bilmemiz lazım, fotğraf makinası kılıfı harika pazartesi günü hemen ısmarlayacağım çok teşekkürler Mehmet kardeşim bana bu güzel yardımların için Trabzon'a selamlar sevgiler hoşçakalın.
Teşekkür ederim. Tatil planlamak lazım Esas hazine sizlersiniz. Bizim sizlerden öğreneceğimiz çokça şey var. Saygılar bizden...
Çok teşekkürler sevgili Mehmet kardeşim ayrıca güzel övgülerin beni çok mutlu etti sevgiler hoşçakal. Not telefonunu bulamıyorum beni arasan sevinirim.
merhaba bu torik baligini zeytin yaginda tavada kizartsak nasil olur? dun yaklasik 2kg lik yakaladim kismetse aksama pisirmeyi dusunuyorum. yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler
Tavada da olur Yusuf kardeşim, Toriği temizledikten sonra iki parça olarak flato keseceksin sonra onları ortadan ikiye ayıracaksın, tavaya çok az zeytinyağı iki yemek kaşığı kadar, balıkları tuzlayım deri tarafları alta gelmek üzere tavaya yerleştireceksin en hafif ateşte 12 dakika kadar pişirecek sonra balıkları ters çevireceksin 12 dakika gene en fafif ateşte pişirecek orta kısmı beyazlanmış ise ateşten alacaksım, afiyet olsun, bana neticeyi bildir, sevgiler hoşça kal.
Soğuk denizden taze taze çıkmış diri torik ne güzel olur, üstelik bu mevsimde gayet hafiftir, bir de Orhan Baba'nın eline düşmüşsee... :hungry: Mayıs'ta anavaşya zamanı bize ulaşırlarsa gayet kuru olacaklar, imrendim şimdi.
orhan abi cok tesekkur ederim tavsiyen icin yanliz ben dun baligi temizledikten sonra halkalar halinde steak seklinde parcalara ayirdim. yani fileto seklinde pisirmem artik imkansiz ama pisirimi dedigin gibi yapip sonucu buradan fotograf ile paylasacagim. saygilar
orhan abi baligi pisirdim. kuru eti olan baliklari sevmedigimden dolayi, benim sahsi gorusum yanina mutlaka domatesli sarimsakli falan bir sos yapilmali.