Izgarası yapılan hamsinin kafalarını değerlendiriyoruz.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    Arkadaşlar, malum hamsi mevsimi. Bizim buralarda hemen hemen her evde haftada en az 3 gün hamsi yenir. Bizim enişte bir arkadaşından bir yöntem öğrenmiş geçen sene. Hamsi temizlendikten sonra boşa çıkan hamsi kafalarıyla balık tutuyoruz. Köydeki ırmakta bu yöntem çok iyi iş yapıyor. Kiloluk kasnalar çekiyoruz.
    Yöntem: 2 Kg hamsi alınır. güzelce temizlenir. Avlak yerinde bir taraftan hamsi ızgara yenirken, bir taraftan da hamsi kafasıyla balık tutulur.

misinanın ucuna misinayı gergin tutacak ve eğer avlak akarsuysa akıntının alıp götüremeyeceği büyüklükte kurşun bağlanır. kurşunun 25 cm yukarısına birinci kanca, onunda 25 cm yukarısına ikinci kanca. gergin bir şekilde bir çubuğa geçirilip zil takılır. oltaları attığımız yere, herhangi bir fileye koyduğumuz bir miktar hamsi kafasını da salıyoruz. balıklar kokuyu duyunca çıldırmış gibi saldırıyorlar.
    eniştem ilk anlattığımda çok da sallamamıştım açıkçası. ama gördüm ki, gerçekten çok iyi iş yapıyor. hamsiden tiskinmeyenlere ilanen duyurulur:D

2. Teşekkürler ama hamsi tuzlu su balığı değilmi bence konuyu yanlış yere açtınız.

3. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    kardeşim. konunun özüne varamamışsın. hamsi avı yöntemi anlatmıyorum ki, hamsiyi yem olarak kullanarak tatlısu kefali yakalanabileceğini anlatmaya çalışıyorum acizane.

ilgine teşekkür ederim..

4. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    yakşıklı abini dinle hamsi detip ğeçme hamsi herderde deva dır 76 çeşit yeği yapılır
    hamsi bağırsağını 5/6 tane bağırsak dipte kurşun 2 köstekli olarak kullanırsan derelerin denize döklen kısımlardan 1/2 km içilere kadar düz alanlarsa akıntını bitip de suyu yatak yaptığı durğun sahalar da kasnak
    kefal yakalrsın
    rastğele

5. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    çok doğru. yalnız biz bu yöntemle çok gür akan yerlerde de avlıyoruz kasnaları.

6. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    ahmet kardeş çok iyi fikir gerçekten ...

7. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, daha önce hiçbir balığın hiçbir yeme bu kadar çabuk ve bu kadar yoğun hücum ettiğini hiç görmemiştim. oltalar dibe indikten 10 saniye sonra ziller şangır şangır ötmeye başlıyor.

8. kullanıcı

kullanıcı

Bunu denemek lazım. Rastgele...

9. kullanıcı

kullanıcı

Peki tüm olarak denediniz mi?

10. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    tüm olarak kullanmak ta fena fikir değil ama insan onu dereye atmak yerine mideye indirmayi tercih ediyor

hamsinin kafa ve bağırsağı çok yağlı olduğun dan suda bıraktığı koku balığı daha fazla çekiyor

11. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Geçen hafta Sudak için hamsiyi yem olarak denedim. Aynı suda kefal'de olmasına rağmen hiç bir sonuç alamadım. Yalnız ben hamsiyi tüm olarak takmıştım.

12. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. artık sadece sardalya değil hamsi de kullanabileceğiz anlaşılan...!!!