İzin Günlerim Genel Rapor 2 (2.Atçek Faciası)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Su üstü sahteme hamle yapan ilk atçek seferinden sonra akıllanmayarak, aynı avlağa belamızı bulmak üzere yola çıktık. Ekip 4 kişi. Serhat abim, dayısı ve abimin arkadaşı Cüneyt.
    Akşam saat 19,00 gibi avlağa vardık. Hava çok güzel mevsime göre. (Veya içlik giydiğim için bana öyle geldi :)) Takımları çıkardık başladık atçek yapmaya. Cüneyt 10 kadar Strike Pro almış, kod numarası aklımda kalmadı. Sahteler 0,60 metre dalarlı, yüzen tip, renk mavi.
    Ben elimde kalan sahtelerden Rover 98 su üstünü taktım. Serhat abim benim ryobi kırmızı kafayı taktı, ötekilerde strike pro. Başladık atçeke.
    Atçek yaparak bir saat kadar geçti, Abim benim ryobi'yi Güzelhisar Çayına kaptırdı. (İçimden tamam dedim, klasik bir atçek gününe daha başladık) :D
    Hava kararınca wtd aksiyonundan yorulan ben Pelican 13 cm'lik sırtı yeşil sahtemi taktım. 2 saat kadar atçek yaptım ve yoruldum biraz. Zaten tek vuruş bile alamadık, canım sıkkın. Bir salladım sahteyi karşı kıyıdaki sazlığa takıldı. Haydaaa, bir moralim bozuldu ki sorma. Başladım misinayı gevşetip, hızlıca kamışı sallamaya. Öyle bir sallıyorum ki var gücümle. Amaç ya kurtulsun ya kopsun :mad: Sonra hiç düşünemeyeceğim birşey oldu. Okuma X spin 2 parçalı kamışımın 2. parçası yerinden çıkarak, misina yardımıyla karşı sazlığa geçti :eek: Ben elimde kamışın kalan kısmıyla kala kaldım. Karşıya geçme imkanı da yok. O sinirle misinayı çekip kopardım. Elimde ne sahte ne de kamış kaldı. Moral sıfırın da altında. Diğerleri de duruma üzüldü, benim kamışı al falan dediler ama bende atçek yapacak moral motivasyon kalmadı cyr Ava küserek gittim arabaya koltuğu yatırıp yattım. Ne zaman sonra diğer avcı arkadaşlarda geldiler. Burda bugün balık yok, 6 saattir atçek yapıyoruz birimize bile vurmaz mı falan dediler. Bende zaten sinir hat safhada, bi daha bu avlağa gelmicem dedim. Birkaç gün daha gelsek arabayı da bırakacaz buralarda eve otobüsle dönecez dedim:laughing: Hep birlikte gülüştük, kamışı da haklayan ben izin süresindeki atçek avını sonlandırmıştım kafamda.
    Yemli avlarım devam etti tabi. Kıyıdan bir kere, bir kere de tekneyle açıldık.
    Onları da fırsat bulunca yazacağım. Kıyıdan yapılan avda tuttuğum balığın resmini de ekleyeceğim İnşallah...
    Devam edecek....

2. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Şu çay nerede bir öğrenmek lazım... Baya bi ganimet bırakmışsınız suda... Hepsini toplasak benim takım çantasını doldurur :)

Avlandığınız yeri bilmiyorum ama yeni bir avlakta avlanıyorsanız, mutlaka önce bir gün ışığında gidip etrafı analiz etmek, nerede neye takılabilir, hangi yönde atış yapılabilir, gözlemlemek gerekiyor. Yoksa sonuç sizin durumunuzda olduğu gibi bir hayli can sıkıyor.

3. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Kamış kötü olmuş. Amao kadar kolay çıkmaması lazım ordan. Forumdaki Serhat arkadaşımızda bu sebepten dolayı kamışını kırdı. Kendi hatasıda vardı o ayrı :D Aslında sizinde var. Keşke Kamışı bırakıp elle asılsaydınız. Hem makineye hemde kamışa zarar verebiliyor.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    senin nokta atışlarını öğremen için bol pratik yapman lazım:D hadi sahteyi anladık kamışı nasıl kaptırdım:laughing:

atmak istediğin noktayı beyinde belirledikden sonra,kamışı fırlatırken beyindeki o bilgiyi sahteyi fırlatırken,omuza+ kollara + kamışa + sahteye enjekte edeceksin:D
    sahte gideceği yerin rotasını çizmiş olacak:)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hemen tarif edeyim :D İzmir'den Çanakkale yoluna çık. 40 km kadar ileride Aliağa var. Aliağa'yı geçince bir köprü göreceksin. Köprünün hemen yanından toprak yol ayrılıyor. Gir toprak yola, 500 metre ileride sağ tarafta seti göreceksin. Çayın bazı yerleri 20 cm, bazı yerleri bayağı derin. Su bulanık. Güçlü bir mıknatısla gidersen değil senin takım çantasını, forumdaki tüm atçekçilerin takım çantalarını doldurabilirsin ;) Kolay gelsin...:D

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    %100 benim hatam. (Hata da tam ifade etmiyor; düpedüz eşeklik:))
    Belki bilginiz vardır; bu okuma x spinin 2. parçası balık av malzemesi satanlarda bulunur mu? Yoksa yeni bir kamış almak zorunda mı kalacağım. Bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: Bende tam anlamadım abi kamışı nasıl kaptırdığımı:laughing:
    Lakin önceki atçekin moral bozukluğu ile balıkta vurmaması bende bir gevşeklik yarattı sanırım. Nasıl savurduysam artık :) Ne diyim işte:rolleyes:
    Halbuki daha önce mükemmel atışlar yapıyordum, en az 30 metre. diğer atçekçiler bile kamış makina kombinasyonuna hasta oldular. Sırayla benim takımla atışlar falan yaptılar.
    Nazar erdi nazar :laughing:

8. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    çok güldüm

Sevgili volkan kardeşim. Kusura bakma ama yazdıklarını kahkahalar içerisinde gülmekten göbeğim çatlayarak okudum. Bu bir rapordan çok mizahi bir hikaye gibi olmuş ve sadece senin değil hepimizin zaman zaman yaşadığı sıkıntıları mizahi bir dille duyguları tam olarak hissettirerek anlatmışsın okuyuculara. Benzer şeyleri bir süredir bende yaşıyorum ve ben avlağa değilde en çok kendime kızıyorum. Yaptığım aptallıklar yüzünden giden sahtelerime yanıp duruyorum. En son iki adet sahtemi hiç gereği yokken kaybettim. Bi tanesini avımı sonlandırdığımda eşyaları toparlarken kıyıda unuttum,bir tanesinide aptallığımdan fırtınadaki dalgalara kaptırdım. Sanki koskoca dalgaların arasında balık olsa bile kıyıya çekebilecekmişim gibi.... sahteyi bile kurtaramadım. Ucuz şeylerde değil üstelik. O yüzden ava gitmeden önce avı en ince ayrıntısına kadar planlamak gerektiği konusunda tecrübe kazanmış olduk böylece. Her işte bir hayır vardır. At çeke küsme. Zamanla olacak bence düzelecek herşey...

9. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Geçmiş olsun arkadaşım. Sahtelerini ve kamışını kaybetmene üzüldüm. Ama kimse yanlış anlamasın balık gelmedi veya vurmadı diye neden sinirleniyoruz anlayamıyorum. Ben her cumartesi sabah 05.00' de kalkıp, sabah suyuna gidiyorum. 3-4 saat atçek yapıyorum ama balık yakalayamadım( izmir'de). ama o 3-4 saat benim için en mutlu anlar. :)

10. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

11. greenfish

greenfish q

gülmekten öldüm ya :laughing:
    benim aklıma takılan birşey var ki; sahte sazlıkların arasında ne arıyordu?:D balıklar sazlıklara felan mı saklanıyor izmirde :D :laughing:

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ne kusuru estağfurullah. Araba da giderken bizde güldük zaten ençok ta ben güldüm halime. Zaten yapı olarak enzor durumlarda bile gülecek birşey bulmaya çalışırım. Gülmene kızmadım sevindim. Zaten raporlarımı genelde mizahi olarak yazmayı severim. Yazı da kızma smile'i yok zaten dikkat ettiysen.
    Atçeke küsmedim, avlağa küstüm o gün. Zaten daha sonra kıvırdım atçekçi gruba. Bu avlağa gelmicem dedim ama 1 gün sonra gidersem de yalnız su üstü çalışacam :eek: dedim:D
    Biliyorum ki yine gideceğiz o avlağa :rolleyes:
    Atçeki çok seviyorum zaten, soğuk havalarda biraz zor oluyo ama işin tadı da bu zorluklar.
    Olan bizim 200 tl'ye olacak sanırım. Napalım sağlık olsun. Sahteleri kaptıra kaptıra öğreneceğiz inşallah...:)

13. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Geçmiş olsun :D.

Ben de sahtemi ne kadar uzağa atabileceğimi test ediyordum, bütün gücümle kamışı savurdum, bir şapırtı geldi (balık saldırdı sandım :D) bi baktım benim kamışın yarısı suya batıyor :D. Hemen çekmeye başladım, Allah'tan misina kopmadı, yoksa kamışın yarısını ben de gönderiyordum :). O günden itibaren her atışımdan önce kontrol ediyorum kamışı :D.

14. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    gecmiş olsun
    balık 2 : 0 önde:D

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hocam niye panik yapip kamis verdin , baska bi sahteyi asansör yapip indirseydin kurtarirdin kamisi :)

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    evet 2. bir kamış ve sahte ile giden parçayı yakalayıp çekmek olabilirdi..kardeşimiz stres yapmış .. keşke yapmasaydı..

neyse her olay bir derstir.. yanlış söylemiyorsam aliaga yolundaki viking kağıt denilen bölgedeki dereden bahsediyırsun.. o nun denize yakın taraflarında asıl levrekler cirit atar ki orada saz yok idi (geçmişte) köprüye yakın yerlerde saz boldur orada da şamandıralı sistemle güzel kefal tutulurdu

17. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Volkan Bey, sizi tebrik ediyorum. 2 günde kaptırdığınız takımlarla sitenin rekortmeni oldunuz. :laughing:

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık vurmadı diye sinirlenmek söz konusu değil arkadaşım:laughing:
    İlk raporu okuduysan neden sinirlendiğimi daha iyi anlarsın. 7-8 sahtem gitti kamışım kullanılamaz seviyede (2,40 lık kamış 1,20 lik oldu):D
    Bırak ta biraz sinirleneyim :) Sinirlenmek hakkım değil mi:p

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Allah rahmet eylesin :p
    Sahte sazlıkların arasında balık arıyodu. Buldumu bilmiyorum, lakin hala arıyor.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Siz ucuz atlatmışsınız.