İzin Günlerim Genel Rapor

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Geçen hafta daha önce söylediğim gibi izne ayrıldım. Amaç Levrek için bolca atçek yapmak. Cuma günü izin dilekçemi verdim, mesai bitti, iş çıkışı İzmir Karşıyaka'dan arabamıza atlayıp ailecek ver elini Bergama. Yolda Aliağa'dan geçerken göz ucuyla (İznim Süresince Çok Canımı Yakacak Olan)Güzelhisar Çayını süzüp Bergama'ya sağ salim ulaştık.
    Hal hatır sorma falan derken Akşam eşimin abisiyle atçek yapmaya karar verdik. Sıkıca giyinip diğer bir avlağımız olan Çandarlı'ya ulaştık, saat 24:30 gibi takımları çıkartıp başladık set üstünde atçeke. Avlakta bizden başka 3 kişi daha vardı kimse de tık yok. Bir kişi yemli (mamun) atıyor. O bir isparoz yakaladı, bırakma yapalım diye bize verdi. Bizde bırakma yaptık. Ayrıca benim maxrap fayu bir tane 15 cm kadar kefal yakaladı (yandan). Onu da bırakma yaptık. Deniz tarafına yürüyüp, o tarafada mamunla yemlediğimiz 3 kamışı diktik. Saat 03.30 gibi yorulup, atçeki bıraktık. Bu arada yemli oltalardan biri 20 cm'lik bir palaz yakaladı. Serhat abi bırakalım mı dedi, sen bilirsin abi dedim. Çünkü o yakalamıştı ve 18 cm'den büyüktü. Alıkoymayı tercih etti, bende pek içime sinmese de bişey demedim. (Nede olsa limit üzeriydi)
    Sonra takımları topladık, bırakmalara baktık kefal oltası kopmuş, isparoz aynen yerinde. Diğer avcılarda bişey tutamamış. Serhat abim Şakran'da palamut çıkıyormuş sıyırtmayla ben tekne ayarladım, 05.00'te tekneyle açılacaz gidelim dedi. Haydi doğru Şakran'a. Biz gittikte tekneci yamuk yaptı. Ne gelen var ne giden. 1 saat oralarda bekledik, benzinlikte kahvaltı ettik. Baktık olacak gibi değil buralara kadar gelmişken Güzelhisar çayına gidelim dedik. (Atçek için)
    05:45'te çayın setindeyiz. Hava mevsime göre süper, akıntı güzel. Başladık atçeke. Serhat abim önce benim maxrap fayu'yu taktırdı bi 3 dk uğraştı çıkartamıyor kopardı. Sonra Maxrap Fb'yi taktı bir 5 dk ya geçti ya geçmedi baktım oltayı sallayıp duruyo belli ki taktırmış :) biraz uğraştı olmadı pat dedi misina koptu. Mahçup olarak ben çaya giriyom dedi :eek: Etme yapma dememe rağmen kafa lambası yardımıyla paçaları sıvayıp girdi çaya :rolleyes:
    Çıplak ayakla sahteleri arıyo:eek: Ayağına batarsa bulacak :confused: :laughing: Neyse benim uyarılarım sonucu vazgeçip karşı kıyaya geçti. Yeni bir sahte atmamı istedi karşıya. Daiwa Dr minnowlardan attım. 10 dk. olmadı onu da taktırdı. Sonra kurtardı gagası kopmuş olarak. :)
    Bende bu arada daiwa saltiga laser sardine'yi taktırdım. Zaten moral sıfır hiç acımadan kopardım misinayı :)
    Gün ağardı. Su üstü sahtemi (rover 98) taktım. Bari takılmaz hem alıştırma yaparım wtd aksiyonu için. Başladım aksiyonlu şekilde çekmeye. Levrek yok belli. Umut sıfır, ama sahtenin aksiyonu çok güzel. Güneş ısıtmaya başladı hafiften, rüzgar yok. Manzara nefis... Arada zevkten atlayan kiloluk kefaller. Öğle zevk ve mutluluk içinde antreman yaparken sahtenin 0,5 cm gibi yakınında şlopppp :eek: Aman Allahım hiç beklemediğim birşey, Levreğin sadece kafasını görebildim. Kiloluk olduğunu tahmin ettiğim bir levrek. Aksiyonun acemisi olduğum için çok hızlı çektiğim için kaçırdım sanırım. Çok güzel bi andı. Serhat abi artık bu saatte levrek vurmaz demişti. Birden o neydi öyle dedi. Benim hemen üstümde takımlarını topladığından olayı göremedi. Levrek saldırdı abi dedim heyecanla. Topladığı takımları hemen yeniden açtı. Ben bi yandan o bi yandan bi 45 dk daha attık çektik ama nafile. Sonra dönüşe geçtik, uykusuzluk hat safhada, açlık ta var. Gene Şakranda kahvaltı yaptık. Tekneyi ayarlayan malzemeciyi yatağından kaldırdık :) Akşamki durumu anlattık. Haa o benle birlikteydi akşam çok içtik uyuyakalmışız dedi banghead Sonra bize bi tekne ayarladı. Bizde hiç tereddüt etmeden tekneciyle buluşup atladık tekneye. Saat sabah 10.00. Saat 15.30'a kadar teknede av yaptık. Sonra hava patladı geri dönmek zorunda kaldık. Teknede bir ahtapot, 1 Mercan, 15 kadar da gopez yakaladık. (Yem sülünez) Sonra üzgün ve yorgun şekilde evin yolunu tuttuk.

Devam edecek.....:rolleyes:

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

İzin günlerim nerdesiniz , daha çok var ,ne güzel sizin izin günleriniz var,balıkta olmak çok güzel tutulmasa da güzel :) gerçi siz tamamen boş dönmemişsiniz,bu da iyi bence..

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tabanını bilmediğin sığ meralarda su üstü çalışırsın gari:laughing:
    önceki gün atçek in ilk dk larında bende imayı taktırdım:laughing: çabuk kurtardım 15saniye gibi bir sürede:D sığ yere atmıştım sanırım akıntı nın getirdiği bir cisme takıldı,ben asılmadım,tam tersi sahteye geri vitesi attırdım,kendi kurtuldu:)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Balık tutamasak ta balıkta olmak bence de güzel lakin zaiyat olmasa çok daha güzel olacak. :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: Su üstü çalışırım gari abim. İma'yı kurtarman güzel. Bizim mera çok kötü. Çok tecrübeli olmak lazım.:cool:
    Bizim sahtelerde geri vites yok abi, hep ileri...:p

6. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Merada düşük atarlı bir kamışla silikon kullanın. Verim alacaksınız.
    Silikonu uzağa erdiremem diyorsanız sprilino(bombete-zargana topu) kullanabilirsiniz.
    Rastgele...

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Volkan kardeşim öyle veya böyle gene akşam nevalesi çıkmış, tebrikler afiyet olsun, hoşçakal.:) :) :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İşin iyi yönünden bakarsak öyle. Gerçi benim için nevale önemli değil. Balık yakalamak o adrenalin ve heyecanı yaşamak, ne geliyo acaba diye merakla denize bakmak. İşte bunlara bayılıyorum ;)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Slikon da attım. Yazı çok uzayacak diye bahsetmedim ama 13 cm'lik süt beyaz ragout raglou, içine su konulan şamandıra ile beraber. Slikona pateks yardımıyla göz bile yapıştırdım. Lakin şamandıra ortadan ikiye kırıldı :laughing:
    Sonra sahteye döndüm. :)