İzini de Yedik (Genel Rapor) Fotosuz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Geçen hafta cuma izin dilekçemi verdim. Pazartesiden Cumaya 5 gün izin. :) Cumartesi pazarlarla birlikte 9 gün ediyor. İlk hafta sonunda balığa gitmedik, bende çok acele etmedim, nasıl olsa gün çok.

Serhat abi'nin işleri yoğun gidince artık bunalıp, salı günü öğlen ikide ben balığa gidiyorum dedim. Evdekiler şaşkınlıkla karşıladı ilk önce. Hep gece ava gittiğimizden beklemedikleri birşeydi.

Amacım yok, duyum yok. 1 kilo kadar sardalya aldım, küçük bir azmak ağzında soluğu aldım.
    Saat 15:00 falan, hava sıcak. Sardalyayı bütün olarak dip sarması yapıp attım.
    Yanıma hemen biri damladı. Bu arada avlakta 3-4 kişi var, el oltaları kullanıyorlar. Gayet amatör oldukları her hallerinden belli. Yanıma damlayan biri de avı bitirmiş, dönüşte ayak üstü benle laflıyor. Surf kamışı falan gördü, muhtemelen bu adam işi biliyordur demiştir, tahminimce. :)

Avı bitirmiş dediysem tam bir bohçacı :( 3 metrelik kamışa takmış tırıvırıyı, parça pinçik oda, 5-6 kere attı çekti sonra yanıma geldi. Ben her ne kadar içimden gelme gelme desemde geldi. Duymadı zağar. :D
    Ne atıyon?
    Muhatap olmuyorum (hiiiç, olta – surat 5 karış)
    Amca 60 yaşlarında ve ısrarcı. (yaşına hürmeten bozmak ta istemiyorum)
    Ben ağızda denedim bişey çıkmadı.
    İçimden (Git be adam, benden başkası yok mu, git onlarla sohbet et) Sessizlik devam bende
    Yem ne?
    La havle (Sardalya)
    Bütün mü takıyon?
    Hıııı
    Çok iri balık denk gelecek te ancak öyle alırsın.
    Zaman geçsin işte, balığında değilim.

Benim isteksizliğimi gören amca yanımdan ayrılıyor. Giderken de tırıvırıyı koparıp atıyor.
    Giderken onun attığı zımbırtıyı taş ve kumla gömüyorum.

Sonra fazlada durmadan bende ayrıldım ve bir de iskeleye ve barınağa bakayım dedim.
    Amaç balık tutmak değil, levrek için nerelerden atış yapabilirim onu kararlaştırmak.

Baktım bir adam gırgırın yanına oturmuş, bir kilo kadar da kefal tutmuş.
    Ahaaaa, kefallere bakıyorum ama sarıkulak mı göremiyorum. Neyseki 10 dakika sonra adam bir daha çekiyor. Topan kefalmiş, 30 cm kadar.

Takımı 3 lü klasik takımın minimize edilmiş hali. İğneler çok küçük, ince, yem çok küçük sardalya parçaları. Eve dönmektense bari bende deneyeyim diyorum.
    İnce misinam ve o kadar küçük iğnem yok ama elimdekilerle bir takım yapıyorum. Sarıkulak olsaydı malzemeciden uygun iğne ve misina alırdım ama topan kefal olunca çokta hevesli değilim açıkçası. Bende biraz uzağına oturdum. Rahatsız etmeyecek bir mesafe seçerim hep, sonradan gelmişsem. Adam kesti balık falan dedi, ben geldikten sonra bi daha tutamadı. Ben 3 güzel vuruş aldım. Kefaldi kesin. O saatte liman içinde o kadar sağlam vuruş alacağım çok balık yok nede olsa.
    Sonuçta 2 karagöz 1 isparoz yakaladım. Hepsini saldım. Bu takımla sana kefal yok Volkan dedim.

Hava kararmadan eve döndüm.

********************************************************************************

Bölüm 2 (Atçek Avı)

Aklımda hep levrek vardı ama aksine havalar sıcak gidiyor ve set (azmak)halen kapalı.

Gezinti niyetine gittiğim avdan birkaç gün sonra setin açıldığı haberi geldi. Hatta hemşehrilerim deneme yapmış lakin balık çıkmamıştı. Bende denemeliydim. Kafamda hemen planı kurdum. Akşam olmak üzereydi. Evdekilere ben levreğe gidiyorum dedim. Pek itiraz gelmedi çünkü tahminlerinden az balığa gidiyordum.
    Akşam olmadan yola çıktım. Malzemeciden 2 pakette sülünez aldım.
    Reklam cıngılında ne diyordu? - Çocuk ta yaparım, kariyerde. :D:D:D
    Bende yemli de atarım, atçek te yaparım diye düşündüm. Benim neyim eksikti. Lakin yem tığını kullanma niyetine en almamam gereken yemi almıştım. “Sülünez”

Avlağa geldim, hafta içi olduğu, levrek duyumu olmadığı halde avlak dolu. :(
    Sette, flikada bir amca var. Burunda ışıklı şamandıralı yemli takılan 2 kişi var. (Tam sahte atacağım yeri kapmışlar.) Neyseki yemim var dedim.

2 tane kamışı diktim, güzel vuruşlarda aldım ama aklım kaptıkları bölgede. Birgün önce Mesut Sevil'i iş yerinde rahatsız etmiştim. Karşılıklı çay içip sohbet etmiştik. Sağlam balıklarla nasıl mücadele ettiğini anlatmış, kan şekerimi yükseltmişti. :D Sağ olsun, o aradı durumu sordu. Tavsiye verdi ama atçek yapamıyordum.

Yemliden verim alamadım, çünkü sürekli nerelerde atçek yapacağımı düşünüyor, hangi sahte ve silikonları deneyeceğimi kararlaştırıyor, suyu dinliyordum. Yemliden bişey yakalamam için balığın kendi kendine yakalanması lazımdı, o da olmadı. Üzüldüm desem yalan olur. :):):)

Atçekçiler ve yemli takılanlar bişey tutamadan 22:30 gibi avlaktan ayrıldılar.
    İşte beklediğim an gelmişti ama atçekçilerin bu kadar erken ayrılmaları soru işaretleri uyandırmadı değil. Mesut'larda birgün önce sabahlamış bişey çıkaramamışlardı. Puzzle'ı birleştirdikçe şevkim kaçıyordu ama yalnız atçek yapmanın da ayrı bir güzelliği vardı.

Saat 00:30'lara kadar çeşitli silikon ve sert sahteleri denedim. Ay dolunaya yakındı. Su yükselmiş, deniz içeri basıyordu. Gece havanın soğumasıyla hafiften sis basmaya da başladı. Malzeme çantam sanki denize düşmüş gibi sırılsıklam olmuştu. Sis bastıkça kulaklarımda bir ses belirmeye başladı.
    Ses şöyle fısıldıyordu : Yusuf yusuuuuufffffff :D:D:D En yakın yerleşim birimi 500 metre mesefadeki yazlıklardı. Kesseler kimse duymaz durumu yani. :D:D:D

Saat 00:45'te telefonun şarjı bitti. :D Ara sıra baktığım saatten ve başıma bişey gelirse yardım isterim gibi güven veren bir durumdan da mahrum kalmıştım.
    Birden bir çan sesi. Tan, tannn, tannnnn......

Bunlar gelirken gördüğüm ineklerden gelen sesler. İneklerin yanında köpeklerde vardı.
    Köpekler......!!!!!! :(:(:(
    Sis iyice çöktü, 5 metre ötesini zor görüyorum. Atçek yapıyorum ama denizden çok arkama bakıyorum. İzlediğim kurtlu belgeseller gözümde canlanıyor.
    Sislerin arasından bir çoban köpeği çıkarda üst dudağını kaldırıp, dilini dişlerin arasına kıstırıp, dişlerini göstererek hırlarsa ne yaparım düşüncesi yerleşti kafama. Levrek düşüncesinden eser kalmamıştı. :) Levreğini köpek yesin diye kendi kendime söylenmeye bile başlamıştım. :D:D:D

Sprit Surf şu ana kadar bişeye yaramadın bari savunma silahı olarak bi işe yara diye düşündüm. Toplayıp yanıma aldım. :D

Neyseki korktuğum olmadı ve saat 02:45'te eve döndüm.

Bölüm 3 (Yemli Av)

Ayrıntılı yazmıyorum artık. :)

3 karagöz (18-21 cm arası), 1 kaba lidaki (20 - 23 cm arası), 3 sargoz (25 cm kadar), 1 zargana (50 cm kadar) 1 İskorpit (25 cm kadar - Avlakta başka bir avcıya verildi, çorba yapacakmış. :)) 5 isparoz (18 - 20 cm arası) (İsparozlar bırakma yapıldı, sonuç alınamadı. Bırakma süresi 2 saat kadar. Sonra avlak değiştirdik.)

Yakalandı ve alıkonuldu. (3 kişi tarafından)

Salınanlar : 1 lidaki, 1 isparoz, 3 karagöz

Balıklardan bir kare fotograf çekmedim. Levreğe o kadar şartlanmıştım ki, tuttuğum veya tutulan hiçbir balığa sevinemedim.
    Beni levrek paklar artık. :D

Herkese rastgelsin... :)

Son düzenleme: 1 Ekim 2012
  2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Devamını da bekliyoruz abi. Fotolarla süslenmiş güzel raporları da, biz de haftasonu kaçamak yapıp gittik ama boş gidip boş ve umutsuz döndük.

3. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    yerimizi alalım :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İnşallah bidahi seferi Yasin. Yeni avlaklar keşfetmek lazım galiba. :D

:laughing: :laughing: :laughing: Rapor bitti. :D

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Benim aklim köpekte kaldi :) gece tek avlanmayi bende sevmiyorum. Keske son bölümde uzun olsaydi okuma zevkimiz katlansaydi :)

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Volkan ineklerin ve köpeklerin baskısına maruzmu kaldın :party:bir dahakine daha dikkatli ol:) karanlıkda görmezler filan:D haydi rasgelereeling

7. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    kardeşim senin raporlarda hep benim gibi yahu, yazısı çok balığı az :) bize de bir gün kader güler inşaallah :rolleyes:

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Roy, beğenmen yazmaya teşvik ediyor. :)

Son yemli avda ilginç aslında ama çok uzadı, sıkıcı bir hal almasın diye yazmadım. :) Birde hiç fotograf olmayınca ortamın içine tam manasıyla dalınmıyor bence. Neden çekmedim bilmiyorum. İçimden de çekmek gelmedi, levrek çıkmıyor diye ve hep olumsuz duyumlardan dolayı şevkim kaçtı.
    Bu da bir tecrübe oldu. Rapor yazmaya o an niyet olmasa bile bol fotograf çekmeliymiş. Sonradan fikir değişebiliyormuş :D:D:D

Sana da rastgelsin... :)

9. küçükavcı

küçükavcı

levrek tuttuğundaki yüz ifadeni merakla bekliyoruz volkan :D senin iyi ineklermiş ben o meraya giderkenki batakta arabayı sapladım ve gece 3 te o barakaların önünden yayan yürümek zorunda kalmıştım.. :) pek misafirperver arkadaşlar var o yolda :D

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hımmmmm, demek ki takımlarımız arasında böyle bir eksik var.:confused: :confused:

Acilen almakta yarar var.:p :p

Özellikle köpekten tırsanlar.:p :p :eek: :eek:

http://www.kopekkovucu.co/

Zevkli anlatımınız için teşekkürler.:thumb: :thumb:

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sorma Kadir abi. Ortama dair fotograf yok ama görsen tam korku filmi mekanı gibiydi. Siste çökünce her belli belirsiz silüyeti bişeylere benzetmeye başlamıştım. :D Yalnız hiç levrek olan avlağa benzemiyordu. Ne bir kaçışma, ne bir levrek çakması. Sakin bir akım, o da ters, denizden içeriye doğru.
    Keyiften atlayan kiloluk veya üstü kefaller. :)

Birbirimizden kopya mı çekiyoruz ne? :D:D:D
    Teşekkürler Bilge, İnşaallah zamanı gelecek... :)

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Volkan, her zamanki gibi keyifli ve harika bir rapor olmuş, özellikle yusuf yusufff bölümüne bayıldım ve hala gülüyorum.:laughing:

Klasik bir volex21 raporu olmuş, balıksız bölümler ayrıntılı ve uzun, balık olan bölüm kısa ve öz...:D :D

Umarım bundan sonraki raporlarında çok özlediğin ve istediğin levreklerede kavuşursun.Her şey gönlünce olsun Volkan kardeşim:)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İsmail :D:D:D:D Ne diyorsun??? :confused: :laughing:
    Batakta arabayı saplamak çok kötü, o barakaların önünden geçmek çok daha kötü. Çok zor bir durumda kalmışsın gerçekten. Nereye gidiyordun oradan geçip, merak ta etmedim değil. ?

Teşekkürler Tevfik abi. Köpekten çok korkmam aslında. Tek köpekten hele hemen hiç korkmam. Orada 4 kadar köpek var gördüğüm ve yalnızsan gece sıkıştırırlarsa başka bir ruh haline bürünüyorlar. (Bunlara özel değil, genelde gördüğüm) Öyle bir durumla karşılaşmak ürküttü biraz. :)

14. küçükavcı

küçükavcı

gecen kıştı volkan.. balık yapmadı ikinci bölgeye geçelim dedik araba saplandı o düzlükte.. :D tatil köyündeki traktörü çağırmaya gittim ama sen sen ol sabaha kadar bekle o barakanın önünden geçme derim :))

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim İsa abicim. İnşallah herkes gönlündeki aslana ulaşır. :)
    Sana da herdaim rastgelsin. :) Beğendiğine sevindim... :)

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aklımda olsun, o düzlüğe pek girmemeli, girip saplarsakta, umarım olmaz, sabaha kadar beklerim. :)

17. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Forumda açık ara en keyifle okuduğum raporlar sizin raporlarınız. Anlatımınızın akıcılığı fotograf olmasa dahi tüm olan biteni insanın kafasında canlandırmaya yetiyor. Bilmiyorum, hep aynı avlağı mı deniyorsunuz? Acaba farklı avlaklar deneseniz sonuç değişir mi? Oltanızı süsleyecek bir türlü gelemeyen levreği sizden daha büyük bir hevesle bekliyorum desem yalan olmaz :)

Rastgelsin.

18. gurcaneker

gurcaneker gürcan

Favori Kamış:
    Matrix nsp 3.30
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    200 gr mirmir
    Cok akici yazmissin valla roman tadinda okudum ara ara gerilim artti ara ara guldurdun beni :) insallah en kisa surede kavusursun levregine

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Ben yazacaktım isa abi yazmış, bende yusuufff bölümlerine bayıldım.

Bulacaz abi bulacaz yeni yerler,hafta sonu silikonlu texas rigler (öğrendim sonunda) yumurta şamandıralı silikonlar, su üstü, hafif dalan, popper, yemlide sülünez boru kurdu madya mamun kullandık balıkları besledik döndük, böyle olmuyor abi

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Emre, okuyanların keyif alması beni balık yakalamaktan daha fazla mutlu ediyor bazen. Yorumun beni ekstra mutlu etti, sağol. :)
    Genelde aynı avlakları deniyoruz. Belki yanlış yapıyorum ama arabaya binince direk belli yerlere otomatik gidiyorum sanki. Başka yeri denemek zaman kaybı olacakmış gibi geliyor.
    Gittiğimiz avlaklar kötü avlaklar değil esasen. 9 kg'lık levrekler çıkan avlaklar aslında ama çok sık yoklandıklarından ve sürekli dövüldüklerinden seyrek olabiliyor o anlar. Bana denk gelmiyor gördüğün gibi. :eek:
    Gözüm en yüksekte olduğundan buralara gidiyorum sanıyorum, pekte bilmiyorum aslında.
    Sana da rastgelsin :)

Teşekkürler Gürcan, beğenmene sevindim. Temennin için de teşekkürler. Umarım gönlünde ne varsa sana da rastgelir. :)
    Hadi inşaallah Yasin, senden bekliyorum bişeyler. Benden önce yakalıcan sanıyorum. :)