izmarit avı hakkında yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında akcabey87 tarafından paylaşıldı.

1. akcabey87

akcabey87 adem

Selam arkadaşlar ben yenikapı ido karşısında avlanıyorum. Geçen sene izmmarit aldığım takımlarımla bu sene nedense sadece mezgit geldi. Bazıları şamandırayla kıyıdan baya izmarit topladı bense ileriye dip oltası atıyordum midye ile. Her keze izmarit gelirken bana niye mezgit geliyor nerde hata yapıyorum acaba? İzmaritin ipne numarası iğne rengi kurşun ağırluğı ve oltası nasıl olmalı acaba?

2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Merhaba Adem, yenikapıda stoperli ve şamandralı yemli takım kullanmalısın. İzmarit yakında geziyor ve kayalık zeminde çok takarsın şamandrasız. Hali ile ileri atmak zorunda kalıyorsun ve mezgitler doluyor oltaya hemen. 10 numrara iğne, 20 cm 0,14 köstek, ve 0,16 beden kullan. 15 gr kurşun ve bu kurşunu kaldıracak bir şamadra seç. Takımını yemle ve izmaritlerini toplamaya başla ;)

3. akcabey87

akcabey87 adem

Eyvallah ustam sağolasın. Benim akluma takılan geçen sene aynı şkilde iri izmaritler alıyordum bu sene şandralı takımlarda daha küçük izmaritler var. Mevsimi m değil anlamadım. İğne rengi farkeder mi?

4. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Sanırım havaların çok sıcak olmasından dolayı balık kolay kolay kıyılamıyor, bundan dolayı olabilir.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

ileri atarsan mezgit gelir kıyıya atarsan izmarit gelir ama oltanın takılma ihtimali cok yüksekdir....

izmarit yakalamak için oltayı yakına atcaksın (cok yakına degil) kursun dıbe ındıkten sonra kesınlıkle mısınanın boslugunu almayacaksın...

diyeceksin bosluk alamadımmı balıgın vurdugunu nasıl anlayacağım :eek:

orası senın ustalıgına kalmıs.

bir onceki raporumsa bana kullandıgım ıgneyı sormustun sımdı oraya eklıyorum bakarsın.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

şamadralı takıma gelen izmaritler ile dıp oltasına gelenler aynı cıns degıller bu bırıncısı....

ikinci olarak...evet su anda samandraya gelenler hep yavrular

üstteki irilikde nısan mayıs ayı gıbı yapar ve havaların ısınması ıle keser,taaakii havalar serınlemeye baslayıncaya kadar :thumb: