slm arkadşlar tekirdağda bu sene havalar daha erken ısınmaya başladı izmaritin bu bölgeye gelmesine etki edermi?
ben yeniçiftlik aytepe arasında avlanıyorum 23 ve 35 kulaçtaki taşlarda izmarit ve menekşe var daha kıyılara gelmesi için havaların biraz daha ısınması gerekir diye düşünüyorum bilgin olsun rastgele
Merhaba Özgür, İzmarit in, bulunduğun bölgenin açıklarında derin,kayalık ve yosunlu bölgelerde zaten bulunduğunu zannediyorum, dediğin gibi suyun ısınması ile kıyı kesimlere geleceklerdir. Fakat acele etmenin faydası olmaz çünkü Nisan ayı sonlarından önce su sıcaklıklarının hissedilebilir derecede yükselmesini bu bölgede beklemek yanlış olur. Metorolojik kaynaklara bakıldığında şu an yaşadığımız yalancı bahar denilen ani ısı yükselmelerinin deniz suyu sıcaklıklarını fazlaca etkilemediği gözlemlenmektedir. Suyun ısınmasını kıyı avcılığında bereketli avlar yaşanmasını hepimiz isteriz, gel gelelim bunun anormal şekilde beklenen zamandan önce gerçekleşmesi durumunda kabusumuzun başladığınıda tahmin etmek güç olmaz.