Geçen Balikcidan Şu Takımı Aldim http://www.avmarketi.com/asp/product/8236/TK02-1-3LU-MANTARLI-IZMARIT-TAKIMI Mantar ne işe yariyor bide yem hakında biligi verirseniz tesukurler abilerim
Hocam bu takim daha çok iskorpit barbun kalkan vs.. için. Izmarit için fazla büyük bu igneler. Iyi seçemedim fakat 8numara galiba. Izmarite 11-12numara çapraz igne ister. Mantara gerek yok zaten izmaritte
7 numara beyaz iğne izmarit için çok büyük. 11 numara sinek iğneli takım lazım. beden kalınlığı için de 0,30 çok kalın 0,25 beden, 0,20 köstek idealdir. İğnelerin sonunda küçük mantarlar olması kıyı avında işe yarayabiliyor, yemleri havaya kaldırıyor ama şart değil. Yem olarak midye idealdir. Boru kurdu daha iyidir ama çok pahalıdır. Balıkçıdan alınacak kırmızı karides de iyi yem olur.
Bu takımı 30 sene önce ahırkapı önlerinde yakın mesafeye - haydarpaşa dış mendirekten yakın mesafeye - baltalimanı kemik hastanesi vardı yerideyse orda ki park o zaman boş bir alandı oradan yakın mesafeye - bebekten kıyıdan yakın mesafeye ..vs.vs.vs.. kullanırdım.. tabii kendim baglardım.. demekki o zaman ben imalata geçseydim şimdi belki zengin olurdum.. Sevgili Enes bu olta takımı yosunlu dipte yemleri yosunun üzerinde tutmaya yarayan bir sistem.. iğnelerin dibindeki ufak şamandıralar sayesinde yem dipte kaybolmaz..bu şamandırayı da yazdan kalma eski ucuz bir sünger plaj terliğini feda ederek bir sürü mantara sahip olabilirsin ancak bu sistemde ben o.30 beden- 0.20 köstek ve 10 numara sinek iğne mustad 1522 baglardım kösteklerde 2.karış felan olurdu.. zira bazı yerlerde marul ypsunlar dagınık ve havada olabiliyor.. izmarit için çok verim alınan bir sistemdir.. yem olarak çok minik iğneyi örtecek kadar midye içi - kurt -karides- kullanabilirsin..sistemde hafif kurşun kullanacaksın 30 -40 gr gibi balıgıda geldimi seri şekilde çekeceksin zira izmaritin agzı körük gibidir ve körüğünde yapısı çok narindir incedir balık gelirken her çırpınmada iğnenin battıgı yer genişler.. bu yüzden izmarit avı esnasında balıgın iğneden kurtuldugu çok görünür.. kolay gelsin..
Arkadaşlar siz bir deneyin zira marmara denizinin şu malum yosunları yemi örter..deneyin faydasını görürsünüz..
seyirtme ile izmarit avı akıntılı yerde (boğaz yeniköy) kendi bulduğum bir yöntemle izmarit avlardım. sıyırtmaya bir buçuk kulaç .15 misina ile iki küçük iğneyi hırsız olarak bağlardım. midye ile büyükçe yemler akıntının içine atardım. diplediği zaman kamışı tasmalar dipten biri iki kulaç kaldırır seyirtme usülü çekerdim. iki çekişten sonra izmarit atlardı. (bu yöntemi bir hayli yemi izmarite yedirdikten sonra bıktığım için bulmuştum. Üstelik seyitme kurşunu takılmadığı için dipte takım bırakma derdi de yoktu. en fazla iğen gidiyordu onu da bağlıyordum
Evet bende böyle izmarit yakalarım sıyırtmayla birazcık daha az zahmetli şekilde yalnız paylaşabilirim. Tam akıntının kırıldığı noktalarda rüzgarlı ve kapalı havalarda özellikle. Dalgaların kırıldığı noktalarda denizin dibi karışır ve dipten kalkan canlılarla beslenmek için izmaritler bir hayli iştahlarır ve o bölgeye akın ederler diğer bir çok balık gibi. sıyırtmanın altına slikon bağlayarakta avlanabilirsiniz iri istavrit ve izmarit karışık gelecektir. Meranızda balık varsa kamışı yukarı doğru değil, sıyırtma kurşununu dibe sürterek kamışı yatay hareket ettirmek, akıntıyı geçtikten sonra normal sarım ile devam etmeniz gerekir.