eminim daha önce bahsi geçmiştir ama bu konuda çok şeyler yazılmış bi süre sonra hepsi inanın allak bullak oluyor kafamda .izmariti iyi tanıyanlar yazarsa bizim için daha yararlı olacaktır . İzmarit ne zamn başlar ne zaman biter hangi yeme kaç numara iğneye gece mi gündüz mü gelir ? ha unutmadan bu konu daha önce açıldı diyecek arkadaşlar konulara baktığımda 2005-2006 yıllarına dayanıyor eminim çok şey değişmiştir . ii geceler
;izmarit avı halen aynı şekilde son 5 senede pek bir şey değişmedi. Zaten değişmesi için bu balıkların küçük çapta da olsa evrim geçirmesi gerekir, 5 senede çok kısa bir süre bunun için.
Uluç abi bişeylerin değişmesinden kasıtım balıkların evrim geçirmesi faln değil. beş sene önceki balıklar şimdi yok anlatılanlara göre . Hal böyle olunca belki av şekli değişmiş olabilir yada ne bileyim mevsimi ?
bu sadece izmarit için değil her balık için geçerli gerçi. istavrit dahi her balıkta en avcı takım kimdeyse yada yemli izmarit gibi balıklarda en güzel en taze yem kimdeyse kim işin daha erbabıysa o balık alabiliyor. MALESEF... idk
5 sene önceye göre balık sayısı azadı bence ve büyük ihtimalle bir 5 sene sonra daha da azalmış olacak cyr
bu arada son zamanlarda aldığım tek izmarit haberi ya da haberleri üsküdardan geiyor.. bu balığın avı bana inanılmaz bir keyif verdiği için, en kısa zamanda bu balık için üsküdarda soluğu almayı düşünüyorum.. insanların lüfer peşinde koşarken benim izmarit peşinde koşmam da biraz tuhaf olacak ama napalım olsun o kadar
Arkadaşlar ben genelde Emirgan civarında avlanıyorum.Geçen sene emirgan da bir tezgaha baktığım için her gün izmariti tutmaya çalışırdım.Yazın ortalarına doğru geçen sene haftanın birkaç gününde denk gelir diğer günler hiç denk gelmezdi bu benim dikkatimi çekmişti, lakin bu sene o izmaritin hiç yapmadığını gördüm daha yeni yeni hisar önlerinde kıyıdan akşam üstü belirli bir zaman aralığında yaptığını duydum ama gayet iri geliyormuş. Benim anlamadığım bu balık neden kesildi 2 seneden beri onu bir türlü çözemiyorum. Şunuda ekleyeyim bir tanıdık arkadaşımın teknesi var bebek açıklarında hazirandı sanırım ağ bıraktığında kanala olduğu gibi izmarit aldığını söyledi. Acaba bu balık kanladan neden kıyılamıyor bu 2 sene?, ama gelenler de gerçekten çok iyi boyutlarda bana gelenler. Benim kullandığım genelde uzun köstek 3'lü takım, köstekleri 0,12-0,14 bedeni de 0,20 kullanıyorum iğnelerde 11 no çapraz owner yem olarakda bir gün önceden çıkardığım midyeleri temizleyip bir beze sardığım ve buzdolabında bir gün beklettiğim midyelerle genelde avlanıyorum, bu şekilde yaptığım zaman midye hem dökülmüyor hemde kancaya takılması çok kolay oluyor ve avlanması güzel oluyor.
yok yok herkes rapala çalışırken iki üç kişi izmarit kovalıyordu radarda. 4 5 tanede çok çok iyi boyutta vardı kovalarda denemelisin bence
en verimli hangi aylarda alınır peki ? Ekim -Nisan arası yazıyor ama bi kaynakta doğrumudur ? tecrübeler hangi yönde ?
bugün bolca izmarit yaptı üsküdar....ben ne dense bu balıga hiç ısınamadım tadına vs...yem olsun diye tuttugumda buzluga atıyorum ama onuda yemedi lüfer kaç kez aklında olsun
İzmaritin vuruş anındaki güçü kafa atışları çok keyif verir.. oltayı çok güzel sallar, bu da heyecan verir.. çekerken de güzel kafa atar, hele de balık iriyse of off çok tatlı bir heecandır.. ne zaman izmarit yakalasam çocukluğumdaki o tatlı heyecanı hep yeniden yaşarım..
İzmarit genelde aynı bölgede var olan bir balıktır. Şamandıralı ve dip oltası ile yakalanır. 2-3-4 iğneli 8-9 numara siyah iğne iyi işyapar. köstekler 0.18 olursa verimli olur. Yem en kolayı boru kurdu. ama midye, karides, silünes olabilir.