Nereye açacagımı bilmedigim için buraya açtım; Bu izmarit nasıl temizleniyor geçen temizlemeyi denedim pulları temizlenir maflfu balık mındar oldu resmen Elinde olan varsa videolusunu falan veya tarif edecek birisi. Şimdiden sağolun.
Ben sadece içini alıp kızartıyorum. Derisi piştikten sonra pullarla beraber ayrılıyor , sadece beyaz eti kalıyor. Tabi herkesin tercihi farklı.
Bu yöntemden farklı bir şey denemen ve uygulaman balığı ziyan etmekten başka birşeye yaramaz ancak illaki temizleyeceğim (yüzmek=tulum çıkartmak) diyorsan; Önce keskin bir bıöakla üst yüzgeç kısmınını kafaya en yakın kısmından arka kuyruğuna kadar yüzgecin sağ ve solundan boylu boyunca bıçağı ters tutarak çizeceksin. ( Ters nasıl tutacağım deme sakın bıçağın kesen yüzü yukarı=havaya bakacak şekilde ) Ondan sonra o üst elimize devamlı batan tikenli sırt yüzgecini bıçak ve elimizin yardımı ile sıkıştırarak çekip alacaksın. Ve kafayı keseceksin. İçini temizleyecesin karnını yararak. En son olarakta kafaya yakın kısmından deriyi bıçak yardımı ile sıkıca tutarak ve kuyruğa doğru pararlel çekerek yüzeceksin. İşlem bu kadar. Pul temizlemeye kalkma sakın çok zahmetli olur ve balığı ziyan etmekten başka birşey yapmamış olursun. Ve balık taze iken daha rahat temizleneceğinide unutma... Sevgiyle kal...
ıstınyelı kardesım bıcagı terstutup yuzgelcerırde sac yolar gıbı yolmaktansa bıcagıduz tutup balıgın basından kuyruguna kadar yuzgeclerı traslasam daha mantıklı olmazmı bence