İzmir 01 Eylül İlk Av raporum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında gurcaneker tarafından paylaşıldı.

1. gurcaneker

gurcaneker gürcan

Favori Kamış:
    Matrix nsp 3.30
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    200 gr mirmir
    Merhaba Arkadasalr
    Oncelikle kıyıdan balık avı ıcın burada yazılanlardan cok fazla sey ogrendim.Tum emegi gecenlere ayrı ayrı tesekkur edıyorum
    İlerde insallah profesyonel olunca bende deneyımlerı ve bılgılerımı aktararak yenı balıkcılara yon vermek ısterım

Sızlere ılk Balık avı raporumu vermek ıstedim
    Saat 02:00 gibi canatamızda 3 kostekli bir kursunlu bedenlerimiz yedek kursunlarımız ıgenlerımız hazır bır sekılde avlagımıza geldık
    Yem olarak sulunez ve boru kurdu kullandık
    avalndıgımız makine shimano 2000 ve kamıs (100 % carbondu ama markasını hatırlayamıyorum su an yanımda da degıl) neyse yemlerımızı taktık ve basladık ava
    Ama bır kac saat tek bır vurus bıle alamadık saat 04:00 gibi vurus almaya basladık
    ve ilk balıgımız oltaya geldi derken saat 06:00 a kadar 4 balık cektik ve yerimiz degistirdik degistirdigimzi avlakta oltayı atar atmaz bir tane cektik derken saat 10:30 gibi bitrdigimiz avda 21 tane lidaki ve 3 mırmır aldık
    İnsallah bundan sonra hedefimiz daha buyuk avlar olacak tabiki bunun icin sitedeki ustadlardan tuyoları almaya devam edecegim[​IMG]

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Paylaşım için teşekkürler Gürcan mırmırlar çok ciddi bakıyorlar tüh nasıl yakalandık gibi..:) daha iyileri rastgelsin kardeşim tebrikler

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Gürcan, mırmırlar gerçekten çok güzeller ama maalesef lidakiler için aynını söyleyemeyeceğim. Sen bir ölçek koymamışsın ama makinanın ayağından ben ölçekleme yapınca gerçekten bu boy lidakilerin alıkonulmaması lazım. :(

İzmir'den av raporu görmek çok güzel ama lütfen biraz hassasiyet gösterelim.
    Her kumluk kıyıda bu boyda lidaki yakalamak mümkün. Çok olmasa da ara ara çipuralarda çıkmakta. Sert yemler kullanıp (sübye, madya, kalamar gibi) çipurayı aramak etik avcılık acısından daha uygun olacaktır.

Sonraki avında dikkat edeceğini umuyorum.

4. Deniz avından pek anlamam ama zevkli bir av yaşadığından eminim. Tebrikler.
    Volkan'ın işaret ettiği konularda hassasiyet göstereceğini umarım. Raporlarının devamını dilerim. Hoşcakal. :)

5. laborant1986

laborant1986 mesut

tebrikler bol trofeli avlar dilerim

6. greenpiiz

greenpiiz ibrahim

Favori Kamış:
    Mitchell Premier
    Favori Makine:
    Okuma Marshall
    En İyi Avı:
    15.460KG Trança
    Lidakiler konusunda biraz daha hassas davranılması gerektiğine bende katılıyorum . Mırmırlar için ise diyecek birşey yok en sağdaki babaçkoymuş tebrikler . Avlarınızın ve raporlarınızın devamını dilerim.

7. gurcaneker

gurcaneker gürcan

Favori Kamış:
    Matrix nsp 3.30
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    200 gr mirmir
    Arakdaslar Bundan sonra kesınlıkle dıkkat edecegım
    Benım ılk kıyı avı oldugundan bıraz boyutları ufak tuttum galıba bundan sonrası ıcın kesınlıkle dıkkat edecegım

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Olgun tavrın için teşekkür ederim Gürcan.
    Belki bilmiyorsundur, amatör avcılık için kuralların belirlendiği bir tebliğ var.

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Bu linki inceleyerek alıkonulabilecek balıkları öğrenebilirsin. Örnek : Çipura için 20 cm boy limiti var.

Bende bu forum sayesinde öğrenmiştim ve bende yanlış avlar yapmıştım daha önceleri.

Usulüne uygun, keyifli güzel av ve raporlarının devamını dilerim. :)

Rastgelsin...

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrik ederim avlarınızdan dolayı özellikle mırmırlar çok güzel görünüyor, bende dün gittim ama kaba lidaki/çipura çıktı mırmırın büyüğü bir defa 2 ay önce oltamı ziyaret etmişti ve çekmesi çok zevkliydi. Ustalar zaten lidakiler hakkındaki görüşlerini bildirmişler ben de bir ölçer alıp gitmeyi düşünüyorum bundan sonraki avlarıma. Göstereceğiniz hassasiyetten dolayı şimdiden teşekkür ediyor, daha güzel avlar yapmanızı ve avlarınızı bizlerle paylaşmanızı temenni ediyorum.

Son düzenleme: 3 Eylül 2012
  10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Çipuraların gözleri dikkatimi çekti. Biraz patlakgöz çipura gibi geldi (tabi öyle bir tür yok :D )

Tebrikler, daha irilerinin rastgelmesi dileklerimle

11. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Hocam bu lidakilerin bir özelliği var. Boyutundan emin olamayıp salıyorsunuz ve parayı bütünler gibi çipura geliyor. Küçük olduğundan emin olup saldıklarımı zaten demiyorum da emin olamayıp saldıklarım hep arkadan daha büyüklerini gönderdi. Doğanın bir ödüllendirmesi olacak herhalde. O yüzden ne zaman bi lidaki yollasam şunu bi bütünleteyim diye yolluyor ve daha iyisini alıyorum :)