Herkese selamlar. Arkadaşlarla yaptığımız tekne avını paylaşmak istiyorum. Yer: Yeni Foça Yem: Sülünez, tuzlanmış sardalya Palamutu alan sahte: STRIKE-PRO JL-119F Üstü yeşil altı kırmızı modeli Sahtenin önünde 1,5-2 m fc misina. Avlak, fotoğraftan da anlaşılabileceği gibi bol miktarda izmarit ve gopez yapmakta. Yalnız dülger balığını burada ilk defa çekiyoruz. Ahtapot bir kaç kere daha çekmiştik. Palamut ise bize tamamen sürpriz oldu. Dört kişilik ekipten sadece ikisi balıkları alacağını söyleyince izmaritleri artık seçmeye başladık; sadece irilerini alıyoruz, küçüklerini salıyoruz. Gopez arada bir denk geliyor, iğnelerde büyük; küçültüp kimse ufak balıkla da uğraşmak istemiyor. Böyle böyle biz yeterince balık tuttuk. Arada 5 parça karagöz denk geldi. Ümidimiz izmaritlerden önce karagözleri yemi kapması yönünde. Saat 12:00 ye kadar avlandık. Sonra arkadaş dönmeden biraz sırtı yapalım dedi. Daha hiç sırtı yapmışlığımız yok ama sahtelerimiz var Kıyılayarak geziyoruz ve ikinci turda, yaklaşık 12:30 civarında bu güzelim palamut sahteme atladı. Sahteyi ağzına almamış, boyun kısmına sahtenin arka iki iğnesi takılmış. Herhalde balığa hamle yaparken yakalandı. Botta kepçenin de olması sayesinde kolay bir şekilde balığı bota aldık. 46cm, 1.05 kg İlk sırtım, ilk büyük denilebilecek avım, ilk palamutum, ilk sahte ile avım... Yani harika bir gün
tebrikler.. gerçekten ne ararsanız var.. güzel av olmuş, devamı gelir umarım sırtının, sahte ile avın...
tebrikler. izmarit avından herzaman keyif almışımdır ama kıyıdan tekneden hiç nasip olmadı dülger balığının tadının güzel olduğunu duymuştum yemek nasip olmadı daha güzel avlarınız da olur inşallah ..
KARAGÖZLER ÇOK KÜÇÜK,diğerleri fena değil.ahtapotu iyi döv,suda kaynat,zeytin yağlı olsun.kahvaltıda iyi gidiyor afiyet olsun.rastgele
Karagözler çok küçük değil, belki 1-2 tanesi 18-20cm filandır. Milimetrik de ölçmedik açıkçası. Bu konulara dikkat etmeye çalışırım.
Maşallah, bol çeşitli güzel bir av olmuş; afiyet bal şeker olsun. Palamut da çok yakışıklı. Avlarınız daim ve bereketli olsun, rast gele..