1 gün verilen aranın ardından ,alyanak serisine bir yenisini daha eklemek için sabaha karşı 05 te avlağa doğru yola çıkıldı. Gündüzden hazırlanan yemlik sardalyalarımın üzerine buzdolabında bulunan yoğurt kasesini boca etmemle birlikte yemsiz kalmanın verdiği üzüntüyle,dondurucudaki karidesleri kalmıştım avlağa vardığım da donuk olan karidesleri suda biraz çözdükten sonra,ilk atışı yapıp beklemeye başladım.Fakat ufak balıklar dahi karidese tıklamıyordu.Bu sabah elde sıfır olarak döneceğiz diye düşünmeye başladım kendi kendime.Saat 6 yı geçmişti bile ama henüz hiç hareket yoktu. Saat 06:30 civarında yemi değiştirmek için misinayı elime almamla birlikte sağ tarafa doğru muhteşem bir kayma ve ardından kafa darbeleri başladı.Bu arada boşta bulunduğum için örgü misina işaret parmağıma bir güzel oturdu.3-4 dakikalık boğuşmanın ardından gelen balığı parmağımın verdiği acıyla birlikte kıyıya almayı başardım saat 8 e kadar vuruşlar devam etti ve diğer iki balığı da 07-08 arası aldım.Büyük olan 1700 gr,diğerleri ise biri 650 gr diğeri 720 gr geldi. Yem konusunda karidese pek sıcak bakmazdım aslında ama bu avdan sonra fikrim biraz olsun değişti 3 saat süren av macerasının getirisi 3 alyanak ve bir kesik işaret parmağı oldu Rastgele arkadaşlar..
Tebrikler Ümit, güzel çipuralar. Levreği boşladın, yemliye döndün. Sardalyadan nasıl performans alıyorsun merak ettim. Hele gece, mığrilerden gına gelir. Sabah ta küçük balıklar rahat bırakmaz. Karidesin iş yapması güzel. Benim gördüğüm küçük balık popülasyonunda bir azalma söz konusu, sanırım yemli avlarda bundan sonra daha iyi avlar yapacağız. Levreğe takılıp kalmazsak. Devamını dilerim...
Teşekkür ederim.Sardalyayı aldığın gibi direk kullanırsan performans şu mevsimde tabiki zor olur. Ufak balık vurduğu zaman zaten dağıtır yemi.Tuzlarsın ,yağlarsın ,ballarsın ne bileyim bir sürü yöntemi var sardalyanın Avlandığım yerde mığrı sorunu yok o, yönden rahatım
Ellerine sağlık Ümit demekten yordun beni Yİne harika görüntüler sağolasın varolasın..... Ellerine dikkat et ellerin dert görmesin.
Zaten her konuya tebrikleri bolca ekiyoruz bu sefer geçmiş olsun diyeyim hocam aman dikkat et parmaklara. Bir de zahmet olmazsa iğneden bahsedermisin hocam, ilk fotoda balığın ağzından çıkan sapı sarılı falan. Nasıl bir iğne ve düzenek kullandığını paylaşabilir misin?
Nasıl gömeceğin değil,ne şekilde gömeceğin önemli İntikam kokan sahneler gibi geliyor bunlar bana,ne dersin ?
Murat abi teşekkür ederim Paragat falan öyle dolambaçlı işler bize göre değil,her zaman tek iğne iyidir Hayırlı işler abim