İzmir At-Çek aaaa Levrek :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tüm forumdaşlara selamlar saygılar. Cumartesiyi pazara bağlayan gece yaptığımız balık avı organizasyonu;

Nereden başlasama bilemedim şimdi :) aslında konuyu açan kişi ben olmamalıydım sanırım ordan başlasam iyi olacak...

Av yeri: İzmir Şakran arası bir yerler...
    Av Saati : 02.45-07.00
    Kullanılan malzemeler: Yemli takımlar için bolca sardalya, sülünez, boru kurdu, madya (Tek vuruş dahi olmadığı için sabah tüm yemler balıkların yemlenmesi için denize atılmıştır)
    Spin Malzemeleri: Japon iç pazarı ürünleri :D:D:D
    Ava katılanlar: Ben, Ümit (Reel28) ve Özkan

Son 3-4 balık avı denememden pek bir sonuç çıkmayınca eşim artık kırmızı kartı göstermeye niyetleniyodu, forumdan tanıştığım (iyi ki de tanımışım) Ümit(Reel28) "gel sana balık yakalatayım bari evden kırmızı kart görme, en azından oğlunun nasibi çıkar çocuk balık vitamini almış olur :)" diyince organizasyon planlaması başladı...

Benim evden çok erken çıkmak için izin alabilmem şu sıralar imkansız olduğu için Ümit'e saat 3.30-4.00 gibi orda olalım dedim ancak Ümit o saatte balık olmayacağını sadece deniz havası alıp geri dönebileceğimizi söyleyince tüm yalakalığımı kullanarak 1.15 gibi evden çıkmaya izni ancak alabildim :D

Ümit o saatin de geç olacağını söyledi ama eşimin beni boğabileceğini belirttiğim için sağolsun bizi kırmadı ve en azından yüz yüze tanışmış oluruz diyerek bizimle buluşmayı kabul etti, yalnız bir şartı vardı "ne yapıp edip balık yakalayacaksın ve raporu sen yazacaksın, hatta benim tuttuğum balığıda sen tutmuş gibi anlatacaksın :D dedi, bende merak etme zaten balık yakalayamazsam balıkçıya gidip balık alıp iğneye takıp foto çekeceğim yoksa hanımdan bir daha izin koparmam zor, istersen onlarla rapor da yazarım dedim :D:D:D

Forumdan defalarca trofelerini gördüğüm, tebrik mesajları yazmaktan parmak krampları geçirdiğim :laughing: :laughing: Ümit ile 2.30 gibi buluşmak ve tanışmak nasip oldu.

İnsan bu kadar güzel balıklar yakalayan, avlarından ustalığını belli eden ve forumda bolca sataşmalara "aynı balık ile tekrar tekrar konu açıyorsun" gibi saçma suçlamalarla karşılaşan bir insanın ilk defa görüşeceği insanlara soğuk yaklaşmasını, mesafeli olmasını hatta biraz da ukala olmasını bekliyor ama Ümit bu saydıklarımın tam tersi çıktı, samimi güleryüzlü ve avlakta sorduğum sorulara hiç üşenmeden cevap veren, bilgisini tecrübesini paylaşmaktan çekinmeyen avcılığı gibi insanlığının da 10 numara olduğunu gösteren..... (biraz daha yazarsam Ümit beni vuracak :laughing: :laughing: kaba tabirle "artistlik" yapmayı da sevmiyor)

Yazdıklarım sadece kısaltabildiğimdir, uzun uzun rapor yazınca bazı abilerimiz kızıyor ama insan gördüğü dostluğu ve samimiyeti anlatmadan geçemiyor...

Neyse bu kadar geyik yeter ava dönelim :)

Ümit yanına sadece spin takımını almıştı, biz de özkanla birlikte 2-3 gün önceden hazırlamaya başladığımız sardalyalar, yemli takımlar ve spin takımlarımızla avlağa kurulduk.

Ümit bölgenin 3e kadar balık yapabileceğini, sonra da 5-6 saatleri arası tekrar balık olabileceğini defalarca bize söylemesine karşın biz yine de saate aldırış etmeden yemli takımlarımızı donatıp donatıp denize saldık, avlağa ulaştığımız andan avı bitirdiğimiz saate kadar sürekli yemliler zile takılmış şekilde bizim ellerimizde spin takımlar çalışmaya devam ettik,

Ümit saat 3 gibi yanımıza yaklaştı ve küçük bi balık yakaladım ama ağzı yırtıldı eğer yaşatabilirsem suya göndereceğim yaşamazsa torbaya atalım dedi ve elindeki ufaklıkla denize yöneldi, bir süre sonra yaşamayacak sanırım yüzmüyor diyerek balığı bize gösterdi.

Gösterdiği balık 38 cm uzunluğunda bir levrekti :eek: :eek: ve biz neye uğradığımızı şaşırdık, insanlar 20cm ispendekle rapor açıyor bu adam 38 cmlik balığı küçük diye denize bırakmaya çalışıyor ve yüzmeyince üzülerek balığı torbaya koyuyor....

Saat 3ü geçtiği anda Ümit avlanmayı bıraktı, biz hala deli gibi olta sallıyoruz ama ne gelen var ne giden. Şimdiye karadar yaptığım en istikrarlı spin avını gerçekleştiriyorum ( eee balığı gördük ya :))
    Benim sahtelerde pek iş yok zaten bilmeyerek aldığım bir kaç parça sahtem var bir kaç parça da silikonum var, ümit onlarla bu iş olmaz diyerek kendi çantasından Japon iç pazarı ürünü :D bir sahte verdi bana, onunla devam ediyorum saat 5.30a kadar at-çek devam ettim, bu arada ümit hala oturuyor, seni neden atmıyorsun diyorum planlarım var az sonra atarım diyor idk

Kıyı şeridini tarayarak 3.tavafımı bitirmiştim ki benim iki dakika önce at-çek yaptığım tarafa ümit hareketlendi ve oltasını savurdu, anında insanın içine huzur dolduran bir ses "cırrrrrrrrrrr" :) Ümit mücadeleye başladı yaklaşık 15 dakika uğraştıktan sonra 46 cmlik bir levreği daha kıyıya aldı.

Sonra takılmalar başladı tabi sende mıknatıs mı var, senin sahte daha iyi değil mi gibi :) ümit hemen bıçakla sahtesini ipten çıkardı bana uzattı " sahteye çok takılma al benimkiyle avlan" dedi, hemen onu bağlayı suya attım at-çek sonuç sıfır cyrr

6 gibi ümit oltasını topladı bu saatten sonra balık yapmaz dedi ama ben inatla 7ye kadar spine devam ettim reeling tahmin edebileceğiniz gibi elde var sıfır :D:D

Avı bitirmeye karar verdik, Ümit 2 levreği aldığı sahteyi ve başka bir su üstü sahte ile bir pakette silikonla birlikte yakaladığı balıkları da bana hediye etti:eek: :eek: :eek: O kadar mahçup ve bir okadar da mutlu hissettim ki kendimi anlatamam.

Belki yine makus talihimi yenemedim ama tüm uğraşlara değecek bir arkadaş sahibi oldum.

Bu arada Ümitten izin alarak eşime balıkları benim yakaladığımı söyledim, artık bir süre kırmızı kart yemeyeceğim :D:D:D:D

Son söz olarak ümitin raporlarına taş atan arkadaşlara diyorum ki "BİRİLERİNİN BU ADAMDAN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR" Gerçek bir usta olduğunu avlaktaki hareketleriyle belli etti Yani o raporlar hayal değil Reel :D:D

İşte fotolar,

2. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Aksiyon az olmasına rağmen güzel bir geceydi yasin.
    Havanın yemlide iş yapacağını umarak çıktık ama rüzgar oturunca işler tersine döndü:D Olsun enazından"LASTİKLE veya "MAKETLE" balık tutulabildiğine şahit oldun:D
    Bu arada özkanın hayatından bezmiş hali gözümün önünden gitmiyor:D
    Balık avı sayesinde senin gibi bir dost kazandığım için mutluyum.İzin işi de kısmen hallolduğuna göre ,daha çoook trofeli avlara imza atacağız beraber,emin ol:)

Not:Resimdeki terlik ortalığı yakıyor dostum :D 42 numaramıydı :D

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    maşallah hocam yakışıklı balıklar afiyet olsun :) :)

4. Önder Kurt

Önder Kurt Önder

Favori Kamış:
    İtalcana BOLENTINO 220cm, DEDRA 400cm, Kombat 420cm
    Favori Makine:
    Shimano AERNOS C5000FA, Shakespeare CYPRY 6000
    En İyi Avı:
    Bir gün buraya yazabilecek balık denk umarım
    tebrikler güzel bir av olmuş. daha iyileride nasip olur inşh. tek bir soru yakışıklıları su üstü ile aldınız doğru mu anladım acaba?

selamlar

5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Valla senin sayende o kadar güzel oldu lastikle de avlanabiliyormuş evet öğrendik :) inşallah bir dahakine daha erken evden çıkabilecem.

Özkanı evine bırakırken baygınlık geçiriyordu :D:D

Bu arada terlikler 44 numara, belki ölçek olur :D

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, gerçekten merakla bekliyordum raporu. :)

Sen tutamasan da Ümit'ten büyük tecrübe edinmişsindir.
    Sana da rastgelsin.
    Ümit'i de kutlamadan geçemeyeceğim, herkes yapmaz onun bu yaptığını, tebrikler... :)

Kobay avcıdan ne sonuç çıkardın Ümit merak ettim? :D:D:D

7. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    levrek raporları devam ediyor...ellerinize sağlık...afiyet olsun..

8. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kobay yasin değil ben oldum :D Bir ara korktum "Sahilde kolu kopuk ceset bulundu" diye manşet olmaktan:laughing:
    Yasinde çoğu avcı da olmayan bir şey var; AZİM! 1saat at-çek yapıp kamışı makineyi yere fırlatan adam gördüm ben:) Heves başka bir şey,azim başka bir şey.Yasin yakında bazuka gibi levrek raporları koymaya başlayacak:)

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Arkadaşlar tebrikler :) Çok keyifli zaman geçirmişsiniz. Dahasına rastgelsin.

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam tebrik kısmını ümit arkadaşımıza iletelim, sanırım hafif dalan cinstendi ama çok emin değilim sorunuzu reel28 daha iyi cevaplayabilir, sonuçta balıkları o tuttu :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi kesinlikle çok faydalı oldu, çok güzel tecrübeler edindim birinci tecrübem av saatlerini iyi öğrenmek oldu :)

Valla sağolsun hakikaten herkes yapmaz onun yaptığını, ben de bu kadar samimi bir insan bulmayı beklemiyordum, iyi ki bu forum var, iyi ki sizler varsınız forum sayesinde sizler gibi güzel abiler, kardeşler, dostlar edindik

Bir dahaki sefere yem falan almıyacağım abi, sadece spin takımı götüreceğim, sabaha kadar dans müzik eğlence :D

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi bu arada raporu ben yazdım tebrikleri sen kabul et bari, senin yakaladığın balıkların tebriklerini ben kabul edersem abes olur :D:D:D

13. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ekip avlarında tebrik tek kişilik olmaz yasin,sabaha kadar o kahrı hep beraber çektik(en çok özkan çekti:D )
    Sahte suüstü değil,12.5 cm/30 cm dalarlı .Büyük olan levrek artık nasıl bir ruh haline büründüyse komple solungaçlara almıştı sahteyi:D

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Benimki pek kahır değildi ben zevk almayı öğrenmiştim eziyetten ama :D:D:D özkan hakikaten mahvoldu, ama bak bir kaç av sonra o da benim gibi saatlerce atıp çekecek, boş da çekse çekmeye devam eder, damardan girdi bir kere :)

15. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Olacak olacak,bizzat yakalandığına şahit olup gaz almak başkadır:D :D

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler güzel balıklar yakalamışsınız:) afiyet olsun:hungry: ..yeni sahten uğur getirsin..:)

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yahu bu İzmirliler rapor yazma konusunda özel bir eğitim falan mı alıyorlar bir yerlerden:rolleyes:
    Sanırım bu işte Volkanında bir parmağı var gibi geliyor bana:D

Şaka bir yana çok güzel bir olmuş, kutlar ve devamını dilerim Yasin kardeşim:thumb:

18. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Usta olan sensin, sen öyle diyorsan öyledir :)

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim kadir abi inşallah uğur getirecek :) zaten o sahteye balık ve balıkçık atladığının canlı şahidiyim, bundan sonrakiavlarımda ona ayrı bir özen gösterecem :) zaten Türkiyede bulunmuyomuş o marka gözüm gibi de koruyacam, koynuma alıp yatsam mı acaba :D

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İsa abi güzel yorumun için teşekkür ederim, volex21 raporları okuya okuya öğrendik biz rapor yazmayı tahminin doğru abi :D:D