Uzun bir ara yazmadım cunku hep balık tutarım balıklı rapor yazarım dıyerekten ama bu gıdısle ben seneler sonra bıle yakalayamamıs olacagım.O yuzden artık her raporu yazmaya karar verdım kı dıger arkadaslar benım yanlısmlarıma dusmesınler İs cıkıs saat 18:00 da avlagımıza dogru yola cıktık. avlaga vardıgımızda 2 kisi kalamara sahte atıyorlardı. saatlerdik durduklarını soyleyıp bır sey alamamaktan sıkayetcılerdı. Bacanakla beraber oltalırımız hazırladık. O yemli atttı ben yeni aldıgım Rapala Maxrap'ı suyla bulusturdum ve tam 3,5 saat hıc yorulmadan hıc dınlenmeden arada bıramı yudumlamak dısında hic ara vermeden atcek yaptım. Ama degil balık almak oltaya vurus bile alamadım keza bacanak ta oyle yemli attıgı halde vurus alamadı. Oysaki gittigimiz mera sulunes yuvası hergun sulunes cıkarılan bır yer ama bızde mi sans yok tercihlerimiz(saat,mera,ruzgar durumu) mi yanlıs bilemiyorum ama 2 aydır oltaya vurus alamıyoruz. Oncelıkle cogunlukla aynı saate gıttıgımız soylemek ısterım benım yanlıslarımdan ders cıkarcak olanlara anladımki 19:00 23:00 arası balık ıcın en duragan zaman . Yanlıs olabılır sadece gozlemledıklerımı yazıyorum. Sonra sanıyorumki atcek olayı sadece sahtenın kalıtesınde bıtmıyor. Aksıyonlarında cok ama cok onemı var bende kenımce aksıyon vermeye calısıyorum ama belkide yanlıs aksıyonlar yzunden balık alamıyorum. Bana atcek avı ıle ılgılı tum bıldıgını akatracak arkadaslara simdiden cok ama cok tesekkur ederim. Bu forum sayesınde balıgı sevdım ve bır cok seyı bu forum sayesınde ogrendım ama bazı seyler tecrube etmeden olmuyor. banghead mrsparkle cyrr
burda bizde acıları oynuyoruz hava kapattı çok şükür yağmur azıcık yağdı,,rüzgar yine ters yönden esiyor..su yine berrak üstü hafif çalkantılı..tepeden bakınca dibini görüyorum suyun düne kadar hep çarşaftı deniz..hiç tadı yok..ilk defa bu gün sahteme biri tıkıladı peş peşe 3 silikonumu kesti..lüferdi,,ancak su üstüne çıkmadı dipte saldırıyor...bölge derin ve kayalık sakat..az dalarlı rapala atıp çektim idk levrek küllüyen arazi..takip dahi almıyorumidk şuan için en şanslı bölge çanakkale,karadeniz tarafı..son günlerde tekirdağ kendilerini gösteriyor.. deniz su durumu farklı..olay bundan ibaret..
Kadir abi o şansı ben neden bulamıyorum daha bu sene 2 tane lüfer alabildim sadece. Gırgırdan bi sıralanıyor kıyıya yakın yere arada bimetre boşluk bırakmıyorlar
çanakkale gibi bir yerdesin hönk hönk ağlıyorsun.. millet döşüyor paşaları orda,,resmen iştima yaptırıyorlarhihi ben orda olacam..millet kafayı yerdi koca paşaları tutup tutup saldığımı görünce
Sorunun sizde olduğunu sanmıyorum. İzmir içinde avlandınız sanırım. Hergün vapur iskelesine giderken denize bakıyorum ve deniz cam gibi. (Karşıyaka) 5-6 metre ilersinin dibini çok rahat görüyorum sabahları. Atçek için pek uygun zamanlar değil. Şu ana kadar çok seyrek av verdi levrek. Havalar soğumak nedir bilmedi. Halen, öğlenleri gömlekle hiç üşümeden dolaşabiliyorum. Yemli avcılık olarak ta çok zayıf şu sıralar. Çok bilinmedik yerler keşfetmek lazım ve sabaha kadar kalmak lazım güzel balıklar tutmak için. Kolay av kalmadı gibi bişey. Rastgelsin...
Sezon kötü başladı oltacı için. TV lerde bereketli balık avlarından bahsediyorlar. Balıkçılar halinden memnun. Demekki Avcı balıkların popülasyonunda bu sezon azlık var. Sofra balığı tabir ettiğimiz av balıklarının çokluğundan belli. Sanırım önümüzdeki yıl daha büyük daha bol avlar izleyebiliriz Levrek için. (Polyanna-Tatlı Limon:laughing: ) Sanırım böyle giderse çocuklarımız Levreği oltanın ucunda hiç göremeyecek. Hoş bende daha göremedim ama en azından umudum var:laughing:
lotoyuda tutduramadım hayallerim başladığı yerde kala kaldı oysa irlanda dan ev alacaktım tek kişi tutdurmuş kayseri den
ben egede basarılı avları hep cok sitdetli ruzgarlarlı havalarda yapmıstırım balıgın karadeniz marmarayı takiben gecmesi canakkale bogaza kadar 2 bogaz gecip egeye inmesi artık mucize falan