İzmir Avlakları

Konu, 'Bölgeler' kısmında carism tarafından paylaşıldı.

1. carism

carism onur tuncel

Favori Kamış:
    henüz o kadar bilgi sahibi değiliz=)
    En İyi Avı:
    isparoz
    İzmir'de güzel avlakları nerelerdir? En güzel av saati saat kaçla kaç arasıdır?

Ustaların fikirlerini ihtiyacımız var =)

2. megos62

megos62 Onur

Favori Kamış:
    DAM Python Power Spin 2.70
    Favori Makine:
    MITCHELL Ultracast 6000
    En İyi Avı:
    2,5 kg. Sazan , 74cm. Turna
    Tatlı su avı için Çandarlı tarafında Bakırçay var. Bol miktarda tatlısu kefali ve yılan balığı çıkıyor. Denize açılan kısmındada levrek, çipura ve lüfer iyi av veriyor.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Bölgeyi bilmesem atlar giderim bu hafta sonu. :D:D:D

Tatlısu kefali çıktığından emin misin? (Kasna dan bahsediyorsun değil mi?) Bu soruyu ciddi soruyorum. İğneleme zannetme Onur. :)

Ben topan kefal çıkıyor diye biliyorum. Arabayla giderken bile kefal gördüm çok fazla. Su üzerinden hızlıca çalı diplerine kaçıyorlar. 30 cm civarıydı gördüklerim. Kırmızı kurda dönüp bakmadılar bile. Göl kamışı, şamandıralı kullandım.

Yılan balığı çıkıyor. Bi tanıdık sivrisineklere karşın toprak solucanı kullanarak sabahladı. 3 tane 30 cm'lik yılan balığı yakaladı. 1'i telef olmuş.

Denize açılan kısım desen. Şu mevsim bir kişi olta sallamıyor. Levrek yok, lüfer değil şimdi, bu zamana kadar oraya hiç uğradığını görmedim, duymadım. Çipura çok az, kasım, aralıkta mırmır yapıyor.

Yani şu mevsim çokta birşey vaad etmiyor. Tabi tercih diğer Onur'un.

Ben olsam, gündüz yüzülen kumluk alanları akşam 22:00 - 03:00 arası denerdim. Tüm sahil kumluklar az çok mırmır, çipura veriyor.

Çandarlı, Denizköy, Şakran, Dikili, Bademli her yeri denedim. Şanslı bir güne ve zaman dilimine rastlamazsan şu mevsim pek hoşuna gidecek bir av yapamazsın muhtemelen.
    Çeşme, Ilıca mevkiinden de çipura çıktığını duydum ama gidip denemedim.

Rastgelsin... :)

4. carism

carism onur tuncel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    isparoz
    Evet bu mevsim biraz yavan galiba, kimseden de ses soluk çıkmıyor. Herkesin oruç başına vuruyor sanırım :)

Bir de dikkatimi çeken bu işi düşe kalka öğreneceğiz sanırım, ustalardan çok ses çıkmadığına göre...

5. enginköp

enginköp engin köprülü

Onur ;

Volkan'lnda dediği gibi ; mevsim uygun bi mevsim değil şuan için.
    Şuan sular ısındığı için harami balık denilen ısparoz tarzı balıklar kıyılamış durumda.Yemi suya iner inmez hallediyorlar zaten.Hatta kurşun yere değmeden yem gidiyor bazen...
    Ama şöyle de bişey var.Önemli olan senin hedef balığın.Ben yeni başlıyorum ısparozda çıksa maksat kafa dağıtmak dersen her yer senin...
    Ama Volkan'ın dediği gibi amaç belli balık türleri ise çipura,levrek vs. onlar için henüz erken...

Bakırçay 'da çıkan volkan'ın dediği gibi topan kefaldir.Ama şöyle bir durum var.İnsanlar o kefalleri tatlı su kısmından yani setin arkasından yakaladıkları için tatlı su kefali diye dillere dolanmış:)
    Yılan balığı ise gerçekten çok o bölgede... o bölge derken bakırçayın birkaç kolu var oralarda... hemen hepsinden kefal ve yılan balığı yakalama şansınız var...
    KIrmızı kurtla bolca yakalanıyor aslında o kefaller...
    Volkan bey galiba aliağada denedi kırmızı kurtla avlanmayı :) çünkü orada kırmızı kurt değil de ekmek ve hamur daha çok iş yapıyor... geçen yaz gözümün önünde yarım saat içinde tam 3 adet ( hemde 50 cm den daha büyük hatta biri dev gibi idi en az 70 cm vardı :) ) yakaladılar...şamandıralı takım ile...

Bakırçayda yılan balığı içinse şunu tavsiye ederim : kırmızı kurt ile küçük dere balığı yakalıyoruz ve onu taze iken keserek yem yapıyoruz.Kanlı canlı olucak yem ve de hava kararmaya yakın olucak... 1 saat içinde 4 tane yakalamıştım yine geçen yaz... ama kesinlikle sinkov veya off suz gitmeyin derim :D

Şuan izmir kıyılarında çoğu yerde lidaki bolca çıkıyor.

Hatta geçen hafta arkadaşlarım aldıkları duyum üzerine eğrilimana gittiler.dediklerine göre bir önceki hafta bir arkadaşları 80 parça çipura almış mış :D:D:D

Video kaydı yapmış arkadaş :D:D 10 dakka içinde 6 tane bebek çipura yakalamış :D abi diyor işte bunları çipura diye torba torba tutuyorlar diyor...

tek tük çipura alan da yok değil tabiki... oda biraz kısmet biraz bilgi ve tecrübe tabiki...

Onur ;

Hatta ben geçen hafta içinde yeni bot ve motorum ile bir kere çandarlı bir kere de denizköy ' de olta salladım. inan tadı tuzu yok şu ara...

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Merhaba Engin.

Merakımı sen gidermişsin, teşekkür ederim. Bakırçaydakiler kasna değil topan kefal. (Yazmasan haftaya topan kefale atçek yapacaktım :D:D:D)

Hem Bakırçay, hem Güzelhisar çayında kırmızı kurt denedim. İki avlakta da kırmızı kurtla iyi balıklar alındığı olmuş. Bende duyumlar üzerine denedim. Benim gittiğim günler şiddetli poyraz vardı avlakta. Pek tadı yoktu. Yöresel avcılarda vardı 3-5 kişi. Onlar bile ben avlaktan ayrılana kadar 1 balık yakaladılar.

Her zaman aynı kefal performansını vermiyor avlaklar anladığım kadarıyla.

Bu arada arkadaşın da tüm hevesini kaçırdık. :D:D:D

7. enginköp

enginköp engin köprülü

Heves kaçırmak gibi oldu cidden ama :) bide gidipte kulaklarımızı çınlatması var bu işin :D Biz bildiğimizi söyleyelim de insanlar büyük umutlarla gitmesinler taa oralara kadar... Gider de tutarlarsa da sürpriz olsun onlara:)
    ben 2 hafta önce o civarlarda tam 5 saat hiç durmadan sırtı çektim... bırak balığı rapalaya bi ot takılıpta heyecan yaptığım bile olamadı :D canlı yok denizde valla...
    denizköy tarafında da gece 10.30 a kadar su üstünde kalıp 2 karagöz,2 izmarit,1 mercanla döndük 2 kişi :D

8. carism

carism onur tuncel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    isparoz
  9. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    İyi akşamlar onur videodaki avlanma yöntemini 2 gün önce discovery channel da izledim,adam böyle bir derede turistlere aynı bu şekilde yayın veya kedi balığı tam hatırlamıyorum tutmasını gössteriyordu tabii o balıkları spor olsun eğlence olsun diye tutup bırakıyorlarda genelde 3 kilodan fazlaydı her balık,ama bunlar çekirge sürüsü gibi dadanmışlar balıklara

10. carism

carism onur tuncel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    isparoz
    Bu arada Engin abi ve Volkan Abi teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için.. Bende biraz bekleme kararı aldım. Doğru zaman değil dediğiniz gibi.

Hevesimi kırmazsınız korkmayın :)

11. carism

carism onur tuncel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    isparoz
    Ferit Abi, bu bildiğin doğaya zarar verme! Ben böyle birşeyi tasvip edemem. Düşünsene yaşadığın eve(kayaya) yukarıdan dev bir el geliyor eşini dostunu çekip götürüyor. Sen bir daha yaşayabilir misin o evde(sularda)?:(