İzmir Bademli'de Balık Avı

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında skolbas tarafından paylaşıldı.

1. skolbas

skolbas Serhat KOLBAŞI

Favori Kamış:
    Elegance
    Favori Makine:
    Oasys 8000
    En İyi Avı:
    tavalık alabalık 300 gr şimdilik :))
    Merhabalar,

İzmir Bademli'de daha önce zıpkınla dalış yapmış olan arkadaş var mı ? Varsa balık bolluğu hakkında bilgi verebilir misiniz bana ?

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bademli, bence Türkiye'nin saklı cennetlerinden biridir. Burayı defalarca gördüğüm için kendimi çok şanslı sayıyorum. Bademli köyünün olduğu yer balıkların yumurtlama alanı olan denizle bağlantılı sığ bir göldür. Bu alanda avcılık olmaz. Sol taraflarda denizden sıcak su çıkan bir yer vardır ki görülmeye değerdir. Buranın karşısında, sağ tarafa doğru yani Bademli'nin karşısında iki ada vardır. Bunlardan birinin adı Kalem adasıydı. Onun üzerine yeni bir tesis yapıldı, karşısındaki ada ise üzerinde tavşanların yaşadığı bakir bir adadır. Bu iki ada tam bir cennettir. Kıyıya birkaç yüz metre mesafede, aralarındaki mesafe de tahminen 300 metre civarındadır. Derinlik ise 3 metreyi geçmez. Filmlerde gördüğünüz tropik bölgeler gibi bir yerdir. Eger bir kayık bulabilirseniz dalmak için bu iki ada arasına gidin.

Benim birkaç sene önce buraya dalışımda ilginç bir anım var. Zıpkınla suya girer girmez karşımda kocaman bir çipura görmüştüm. Suyun içinde dev gibi gözüken balık 800 gram civarındaydı. Büyük heyecanla iyice yaklaştım ve yavaş yavaş salınan balığı kafasından vurdum. Zaten su çok sığdı. Büyük sevinçle balığı çektim. Balık gelmiyor. Ben çekiyorum balık gelmiyor. Tabii o büyüklükte balığın nasıl bu kadar dayanıklı olduğuna şaşırdım. Dalıp zıpkını elime alıp çekmeye çalıştım, yine gelmiyor. İyice yaklaşınca durumu farkettim. Meğer oraya parakete atmışlar, balık da ona yakalanmış ve o yüzden benden kaçamamış. Hala canlı olan balığın ağzındaki iğneyi çıkartıp balığı aldım ve kendim vurmuş gibi ailemin yanına yüzdüm. Onlar da suya girer girmez böyle bir balık vurmama çok şaşırmışlardı. Daha sonra parakete boyunca yüzünce aynı boylarda bir çipura daha gördüm ancak balıkçıların ekmek parasıyla daha fazla oynamamak için vurmadım. Zaten bilsem ilk balığı da vurmazdım. Yani o alanda böyle güzel balıklar var ancak gündüz dalışında rastlamak zor. Paraketeleri de gece attıkları için balıklar yakalaniyor. Gündüz dalışına gelince levrek, mırmır gibi balıkları görmek mümkün. Ayrıca kum ve kırma deniz kabuğu zemini olan bu sığlıkta çok iri bir dil balığının yatmakta olduğunu farkedip vurmuştum. Yarım kilonun üzerindeydi. Yine güzel boyda bir deniz pisisini de vurmuş olduğumu hatırlıyorum. Yani yassı balıklar açısından çok dikkatli olun, güzel balıklar mevcut. Ahtapot avı yapıyorsanız bu bölgede ve sıcak su çıkan yerde çok iri ahtapotlar da mevcuttur.

3. skolbas

skolbas Serhat KOLBAŞI

Favori Kamış:
    Elegance
    Favori Makine:
    Oasys 8000
    En İyi Avı:
    tavalık alabalık 300 gr şimdilik :))
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.