selamlar herkese. aylardır üniversite ve derslerden ötürü ne balığa gitme fırsatım oldu -ki kış mevsimi pek hareketli olmuyor zaten- nede pek fazla foruma takılmadım. havaların düzelmesi ve bahar mevsimiyle yavaş yavaş denizinde hareketlenmesi ve tabiki maceracı -deli de denebilir tabi- ruhumun haykırışlarıyla, kış uykusundan uyanmakla meşgul olup beni yavaş yavaş heyecanlandıran amatör balıkçılık ruhuna daha fazla karşı koyamadım ve ani bir kararla öğrenci işi çadır ve uyku tulumları sipariş ettim. vizelerim biter bitmez ibibikler öter ötmez oradayım dedim kendime. bu kampı bir arkadaşımla beraber yapacağız. sizden öğrenmek istediğim şeyse şu; aracımız yok izmiri bilenler bilir üçkuyulardan tek otobüsle balıklıovaya gidiliyor. ondan sonrasına katırlarla devam edeceğiz demek isterdim ama malesef tabana kuvvet... bana en azından deniz kenarında çadır kurulabilecek ve köyden yürünebilecek mesafede bir nokta tarif edebilecek hayır sever birileri vardır diyerek bir konu açmaya karar verdim oraların havasını suyunu bilmem ama hedef tabiki çipura karagöz mırmır sargoz. tek iğneli ya gezerli yada sabit takım yapacağım. yem olarakta arayıp bulup iri boru kurdu ve mamun almayı düşünüyorum. sizlerinde kamp alanı dışında bak şunuda bil işine yarar bunuda göz ardı etme diye belirteceğiniz tavsiyeleriniz yada aktarmak istediğiniz tecrübeleriniz varsa şayet hepsi için şimdiden çok teşekkür ederim misinanız sağlam iğneniz keskin olsun, rastgele.. reeling
Ooo Furkan yigenim foruma dönüs yapmis Hemen de izmirin altini üstüne getirip mekanlari ögrenmissin. Balikliova ha ! Ne güzel isimmis o Soruna derman olamayacagim fakat raporunu bekliyorum Kamp hayatinda nacak ve çaki olmazsa olmaz. Birde ayilari gaçirtmak için gür bir ates lazim. Gür sesle bagirirsan kaçar derler gerçi de, ya ayi sesini gür bulmazsa di mi Ayi nerden çikti yahu zaten ben kamp kurmasini da bilmem
abi valla neresi nasıldır nereden nereye kaç km nasıl gidilir öğrendikte araç yok evde pinekliyoruz teee balıklıovaya gidipte rapor yazmamak olmaz zaten hele bir de balık olursa çakı halledilir zaten abi ayıysa karşısında beni görünce elimi öpüp rahatsız ettim deyip geri gider -kilo aldı başını gitti azıcık- ateş işinede asla girmem en ufak bir unutkanlık dalgınlık yangın olur alır başını gider mazallah. biz ayıyla orta yol buluruz
Furkan gitme öyle izbe yerlere başınıza bir hal falan gelir dinle sen beni:1952 den beri oraya giden dönmedi..
Furkan seni çok maceracı gördüş kardeşim Şaka bir yana önce güvenliğinizi sağlama alın derim. Mesela gittiğiniz yeri mutlaka birilerine söyleyin . telefon numaranızı bırakın. Ücra , sapa yerlere kamp kurarken anlık bastırabilecek yağışları hesap edin. Çukur yere , yamaç dibine çadır kurmayın mesela gece bastıran bir sağnakta çadırınız su altında kalabilir . Felaket senaryosu gibi oldu aman dikkat edin. İlk yardım malzemesi de alın. 1 şişe batikon , bir miktar flaster ve pamuk fazla yer kaplamaz ama işiniz düştüğünde çok faydası olur. görüşmek üzere ..
furkan kardeşim bende yaz gelsinde kampa gideyim diye bekliyorum.bence balıklıova yerine mordogan yada karaburuna gidebilirsin.oralarada otobüs var çok güzel koylarda var. balık durumunu bilmiyorum ama mordoganı gecince çok şirin iki koy olmalı aklında bulunsun.mordogan merkezde yem bulabilecegin yerlerde vardır naçizane fikirlerim bunlar umarım işine yarar şansın ve yolun açık olsun
ismail abi mordoğanla karaburuna dolmuş var oda 10 lira iki kişi git gel 40 liraya patlar bize çok istiyorum gerçi o tarafları ama şuan için o yol bizi zorlar
Merhaba kardeşim Balıklıova balık açısından bilmiyorum ne kadar bereketlidir ama kısaca bilgi vermek gerekirse.. 2008 senesinde Üni. arkadaşlar ile ufak bir kamp yapmıştık oraya tabii ki amaç balıktı Bol karagöz ve yerini bulabilirsen çupra yakalayabilirsin.. Kamp alanı olarak da balıklıova'nın bir 2-3 km ilerisinde bir kamp alanı vardı hatırladığım kadarı ile ama sezonu daha açmamış olabilirler.. Çadır atmak o zaman 10 tl idi ama şu an en az 20 olmuştur. Duş wc vs..mevcuttu . Yem konusunu balçova dan halledebilirsin. Biz izmir merkezden bisiklet ile gitmiştik Eğer spor yapmıyorsan bu yöntemi tavsiye etmem Dönüşte balıklıovada balık yemeyi ihmal etmeyin en keyifli anlarınız onlar olabilir.
ögrenci işi diyorsun yani umarım en yakın zamanda arabası olan kamp yapmayı seven bir arkadaş bulursun furkancım
Furkan kardeş, Balıklıova' ya Üçkuyular Aktarma Durakları' ndan belediye otobüsü çalışıyor günde 5 sefer yapıyor, eshot.gov.tr' de hareket saatleri var. Eğer Karaburun' a gitmek isterseniz Mordoğan' a kadar yol düzgündür, sonra ki 20 km Türkiye' nin en virajlı yollarındandır, bilen bilir Deniz kıyındaki her yerde çadır kurulabilir, kimse bişi demez Rast gele.
sevgili furkan yapacağın iş bir hayli keyifli, yıllar evvel 2 arkadaş alanyaya kadar çadır ve bisikletle bir yolculuk yapmıştık. ama balık avı konulu değildi. kamp yapacağını söylemişsin. yemli av senin için handikap olabilir bu yüzden at çek takımı yapıp kendine sahteler ile bir set yapmanı tavsiye ederim. o bölgede kıyılarda bu işi karaburuna kadar tarayarak yapabilirsin. hedef balık levrek iskarmoz meraya göre sinarit akya olabilir.bölge keyifli bir bölgedir.o bölgede devamlı gündüzleri karaburuna kadar sahilden dolmuş ve otobüs çalışır. kamp yerini de rahatlıkla değiştirebilirsin. rastgelsin.
evet son düzenlemelerle maddi açıdan her ne kadar canımıza okuyacak dahi olsa mordoğan taraflarına gitmeye karar verdik. şimdi sizlerden iki ricam var birincisi mordoğan dolmuşlarının gittiği güzerdahı harita üzerinden göstermeniz ikincisiyse kalın kaliteli -sanırım kum cinsinden- boru kurdu alabileceğim bir yemci tavsiyesi.. boru kurdu o kadar güzel olan bi yerde mamunda fena değildir zaten.
Mordoğana gitmek maddi açıdan size külfet getirecekse bence gitmeyin zira balıklıova dada aynı keyfi yaşıyacaksınız balık deseniz açıkta durum farklı olsada kıyıdan atacağınız için burdada bir fark olmayacaktır..google earth dan balıklıova merkeze girmeden gülbahçeyi geçince mavi koyu bulun oralarda kafanıza göre bir yer seçip çadırınızı kurabilirsiniz...Yem işine gelince balçova narlıdere hattında yemciler başlar,ben isim vermiyeyim çünkü bayat falan verirler laf söylersiniz arkamdan hihi bakın güzelse alın işte oltanız fazlaysa birinede yengeç takıp açıkta bekletin nolur nolmaz nasibiniz varsa alırsınız bir paşa Bende 1-2 günlüğüne böyle bir kamp planlıyorum ama 1 ay daha bekliycem sanırım..
Mordoganda karar kilmamizin sebebi cok guzel bir burun bulmus olmam. Kumluk bir alan earth ten anladigim kadariyla atis alanimda kumluk. Mirmir yapma potansiyeli yuksek bir mera. Balik almak cokta onemli degil zaten maksat guzel vakit gecirmek. Ama vaktimiz var daha mavikoyuda arastiririm. Bilgiler icin tesekkur ederim
Furkan kardeş bi Karaburunlu olarak sana tavsiyem kıyıdan çok bişi beklememendir. Çünkü özellikle Balıklıova, Mordoğan ve Karaburun iskelelerinde her birinde en azında 20-30 yerel balıkçı vardır. Bunlar her gün belli kıyı noktalarına ağ bırakırlar çünkü geçimlerini bunla sağlarlar. Tabi gene de şans meselesi. Bu arada bu mesajı okuyan arkadaşlardan "jig" yapanlar varsa; Karaburun merkezde 2 aydır trofe Trançalar yakalanmakta
Maksat kamp yapmak gencligimizi barlar yerine dogada yasamak.. bu ara degil ama eylul ekim gibi tekne kiralama konusunda yine sizlerin yardimlarina basvurabilirim. Su an icin beklenti 3 5 parca balik zaten kismette yoksa da olsun gunesin dogusunu izlemek bile yeter